Arkadaşlar egzos sesini daha boğuk ve gür yapmam için neler yapmak gerekiyor.Bir arkadaş egsosun içine elyaf döşeyebileceğim önerisinde bulundu,sisce bu iyi olurmu?
Arkadaşlar egzos sesini daha boğuk ve gür yapmam için neler yapmak gerekiyor.Bir arkadaş egsosun içine elyaf döşeyebileceğim önerisinde bulundu,sisce bu iyi olurmu?
HIZ TUTKUNU
adrenalinnn, Bende içine Elyaf Yapacam ama Tizz Sesini Öldürmek İçin .. Eğer Seninkinde Susturcu Varsa Onu çıkartır ..
RoMaNs_ Özgür Olmak için Uçmaya, Uçmak İçin Kanatlara Gerek Yoktur ( GSX-R 750 ) YeTeR..
adrenalinnn, susturucuyu cıkarınca istediğin sesi elde edemiyebilirsin. özellikle motorun 250cc ve altı ise. Egzos içine filtre takılıyor ve senin istediğin şekilde süper sesler çıkıyor. 150-200 ytl civarı galiba bu iş
Öncelikle söyliyeyim.Egzos, egzost değil doğrusu egzozdur.
Sesi artırmak için susturucu çıkartilabilir veya egzozda delikler açılabilir.
http://www.facebook.com/bariskaykusuzphotography
http://www.bariskaykusuz.wordpress.com/
http://twitter.com/bariskaykusuz
arkadaşım ilk önce motorunun markası ney hangi motora göre yapacaksın bir sürü olanak var eğer motorun cbr 125 veya ybr 125 tarzı motorlar ise motora komple egzoz olacaksın yani kendi borusu ve tüp şeklinde en önemlisi tüptür arkadaşım
diğer şekilde yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi filtre takıyorlarmış , filtre ve tüp değiştirmek çok iyi fikir bana kalırsa
amatör patlak ses almak istersen egzozu delersin susturucuyu falan cıkartırsın ama kaliteli ses olmaz
Motorun modeli Yamaha YBR-125
HIZ TUTKUNU
merhaba arkadaslar bu eksozun ıcıne fılıtre ısı nasıl oluyor bıraz detaylı anlatabılecek olan arkadas varmı eksozun orjınal halı bozulmuyor herhalde benım er 5 ankara veya ıstabulda uygulatabılecegım adres verebılecek arkadas varsa memnun olurum tesekkurler
özel egzozlarda yapılabiliyor benim bildiğim bir arkadaşım var ona danışıp nereden yapılacağını öğrenicem...
motorcu motorcunun arkadaşı,dostu ve kardeşidir
egzozda delikler açılabilir.
OLdu Hatta Evde Makarna Yaparken Egzost (egzos, Egzoz) Çıkarıp Süzgeç Olarkta Kullana Biliriz...
VEya Kaval OLarak Kullan. Motor'u Çalıştır Tek Tek Delikleri Kapa Bakalım Belki Bi Senfoni Çıkar Ortaya
RoMaNs_ Özgür Olmak için Uçmaya, Uçmak İçin Kanatlara Gerek Yoktur ( GSX-R 750 ) YeTeR..
egzoz isim İngilizce exhaust
1 . İçten yanmalı motorlarda yanan akaryakıt gazı ve bu gazın boşaltılması:
"Büyük kentin yazın egzoz, kışın kalorifer dumanı kokan havasından..."- H. Taner.
2 . Bu gazın atılmasını sağlayan düzen.
3 . Susturucu.
Türk Dil Kurumu sitesinden "copy - paste" yapılmıştır
barışcığım, stop değil istop, motosiklet değil mospislettir...
türk dil kurumu diyince oluyor mu izmirli kardeşim? nasıl da elit bir kitlesinizdir siz?
bi kere eksozcu ömer usta ne derse doğrusu odur. tamirci ustası istop etti derse, araba istop etmiştir, başka bişey olamaz.
yaşasın motpisletler, mospitletler, moposipisetler...
ulan filolog parçalarına takıldım ne soracağımı unuttum..
arkadaşlarım bu eksozu açınca performans artıyor diye birşey var mı gerçekten? o zaman yamaha bunu niye açıp da satmıyor?
hobaaa koptum abiOLdu Hatta Evde Makarna Yaparken Egzost (egzos, Egzoz) Çıkarıp Süzgeç Olarkta Kullana Biliriz...
VEya Kaval OLarak Kullan. Motor'u Çalıştır Tek Tek Delikleri Kapa Bakalım Belki Bi Senfoni Çıkar Ortaya
ellerine sağlık çok güzel yazmışsın...
Akıllı efendi uslu sür motorunu ADAM desinler..
Kaskını Tak Takmayanları Uyar..!!!
http://www.setcom.com.tr
bende burda koptumnormalkerem adlı üyeden alıntı
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
Benim bir zamanlar cok uğraştıgım bir işti bu özellikle jawalarda onlarda ekzoz içindeki delikli borular kısaltılıp uzatılarak deliklerin capları ile oynanarak bazı degişik ses tonları elde edilebiliyordu ama bu motorun çekişi yakıt tüketimini falan etkiliyordu. Makinalarda bu problemler sıkca yaşanıyor dikkat ederseniz büyük ve kaliteli motorlarda motorun tipine ve kullanım özelliklerine göre takılan ekzozlar markalı dır akropoviç titan yoshimura v.b
çünkü açılınca hem sesi artıyor hemde atmosfere verdiği zehirli gaz oranı artoyor yani üreticilerin lisans altında yapabilecekleri şey değil ancak kullanıcı yapıyorarkadaşlarım bu eksozu açınca performans artıyor diye birşey var mı gerçekten? o zaman yamaha bunu niye açıp da satmıyor?
benim jinlunun ulen nasıl yazim şimdi,egzost isterseniz düzeltin bende böyle neyse gittim adanada bayram ustaya 20 ytl verdim 3 perde kesti elektrik kaynağıyla kromajada hiç zarar vermedi 3 gün sonra bende gittim motorcu arkadaşımın tükanına aldım elime çekiçle boruyu 1 perdede ben çıkardım şimdi ses mükemmel ama meret benzin sarfiyatını biraz arttırdı.Fakat birtanesi 125 ybr ye racing eksozu taktırmış tok bir ses veriyordu ve güzeldi
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
racing egzoslar kaçtan gidiyo bi bilgisi olan var mı ben de taktırayım racing alamıyoruz bari egzosunu alalım :::))))
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)