Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

RODAJDAKİ MOTORA SÜPER BENZİN İYİ Mİ? YOKSA 95 KURŞUNSUZ MU

REKLAM ALANI
    HIZLICAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CB125E
    Rodaj aşamasında olan bir motora süper benzin koymak daha mı akıllıca? Öbür başlıkta okuduğuma göre süper benzin daha yağlıymış? NE DERSİNİZ?
    [b][u][i][center]"MOTORCU OLMAK BİR AYRICALIK OLACAK"[/center][/i][/u][/b]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    aynen doorudur..

Motosikleti
    HONDA CB125E
    nedir doğru olan motor 700 km ye geldi benim ama 2 depodur 95 kurşunsuz koydum ne olacak peki? Bundan sonra süper alsam nasıl olur acaba? faydası olur mu?

HIZLICAK, benim makina 2800 dayandı ben hala süper kullanıyorum güzel bi yerdeen alıyorsan benzini süperle devam et gereği yok oktan falan

Motosikleti
    HONDA CB125E
    ben şimdiye kadar 2 depodur 95 kurşunsuz aldım. Bundan sonra süpere geçsem faydası mı olur zararı mı? Onu anlamadım.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    İkiside 95 oktan. Biri kurşunlu biri kurşunsuz, piyasadaki motorların çoğu karbiratörlü olduğu için süper kullanılabilir iyidir. Ama çevre daha önemlidir, kurşunsuz lütfen...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

ohyeah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650 GS DAKAR
    ilk günden beri 95 kursunsuz kullanıyorum hep onu tavsiye ediyolar. eyong un dediği gibi çevreyide düşünmemiz gerek
    Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
    M.Kemal ATATÜRK

sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben hiç süper benzin kullanmadım ama bizim makine iki zamanlı kullansam bişi yaparmı acaba :

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    arkadaşalar, ne bu böyle ya şehir efsaneleri 3.. motosikletin kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa onu koyun, süper yazıyorsa süper, kurşunsuz yazıyorsa kurşunsuz. böyle kulaktan dolma bilgilere güvenilir mi hiç? hem ben hayatımda duymadım rodajda başka rodaj sonrasında başka benzin koyulur diye bişey.

stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    98 kurşunsuz
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

droral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 125T, Kymco Grand Dink 250, Honda Today
    Bugün Ankara'da konuştuğum ustalığıyla namlı bir motosiklet ustası (kendisi de AS125 T'ye biniyor), kesin ve kesin bu 4 zamanlı scooterlarda, rodaj öncesi veya sonrası diye birşey gözetmeden, "95 oktan kurşunsuz"u öneriyor ve kullanıyor.

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Alıntı droral adlı üyeden alıntı
    Bugün Ankara'da konuştuğum ustalığıyla namlı bir motosiklet ustası (kendisi de AS125 T'ye biniyor), kesin ve kesin bu 4 zamanlı scooterlarda, rodaj öncesi veya sonrası diye birşey gözetmeden, "95 oktan kurşunsuz"u öneriyor ve kullanıyor.
    neden kesinmiş, açıkladımı?
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

droral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 125T, Kymco Grand Dink 250, Honda Today
    Olay teknik, sıkıştırma oranı ile falan ilgili sanırım. Haklısın, bir daha gittiğimde nedenini sorup buraya yazacağım....

federal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S
    EVET ARKADAŞLAR BENCE DE İLNAPOLİ NİN DEDİĞİ GİBİ KULLANMA KILAVUZU NE DERSE O )))

Romans504 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GSX-R 750
    Benim Depo Çorba Gibi Ne Bulsa aLIYOR iÇİNE . bİ Süper, Bi 95-98 poktan Kurşunlu- Kurşunsuz... Bütün Benzin İstasyonları Aynı Değilki BAzıları Süper Satıyor , Bazıları Kurşunsuz , Bazıları oktan .. Benim O zaman Benzine İhtiya.çım Oluyor Oraya Kadfar Gideyim mİ?..
    Ben Böyle karıştırıyorum ( Süper , kurşunsuz) bi Zararı olurmu ? Zekeriya Beyaz Hocam ...
    RoMaNs_ Özgür Olmak için Uçmaya, Uçmak İçin Kanatlara Gerek Yoktur ( GSX-R 750 ) YeTeR..

free_eagles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    benim alette 700 kmde 2 depo 95 oktan kullnadım.3. depoyu yanlışlıkla süper koydu makina tuhaflaştı;ilk çalıştırmada uzun bi süre gaz yemiyo sonra cikleden çıkarınca stop ediyo.benim ybr sevmedi süperi.arabaya aktarcam depoyu 95 alcam yeniden
    B rh +(pozitif)

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Arkadaşlar benzindeki kurşunun sebebi motorun sıkıştırma oranını arttırabilmektir. Süper kullanan motora kurşunsuz koyarsanız buji ateşlemesinden önce karışım kendiliğinden yanabilir, vuruntu yapar, motora zarar verir.

ozi2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Google arama motoru
    kütük sana katılmıyorum bu dedigin avans la ilgili ybr gibi sıkıştırması düşük bi motor vuruntu yapamaz.nedeni motorun soguk,rolantinin düşük yada benzinin kalitesinden olabilir
    [COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    kullanım klavuzunda 9 kurşunsuz yazıyor 4 zamanlı motorların. kim dedi size süper koyun diye.

bu arada horrtlatmayalım başlıkları
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

ALIENLOVE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    as125t
    konuya biraz geç katılıyorum ama arkadaşlar kursunsuz yazan arabay super koyamazsınız mesela cunku katalitik konvertörü tıkar ama bir sebebi daha vardır ve bu da motosikletler için de geçerli bu sebep kursunsuz benzin kullanan motorlar ile super benzin kullanan motorların subaplarındaki farktır o yüzden kullanma klavuzunuzda ne yazıyorsa onu kullanın ayrıca sıkıştırma oranı 10:5 den kuçük olan motorunuza da boşuna 98 oktan koymayın işe yaramaz. 95 kursunsuz tamamdır. İyi ve güvenli sürüşler.
    :cat: ::evil::

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler