Arkadaşlar merhaba,
Racing motorlarin ortalama motor ömürleri nedir ?
En kötü şartlarda kullanılmış olsa bile en az kaç km yapar ?
mesela 40000 km deki bir racing alınır mı?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,
Racing motorlarin ortalama motor ömürleri nedir ?
En kötü şartlarda kullanılmış olsa bile en az kaç km yapar ?
mesela 40000 km deki bir racing alınır mı?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
[B][COLOR="Black"]"ASLA BİRİLERİNİN UMUDUNU KIRMA, BELKİ DE SAHİP OLDUKLARI TEK ŞEY O'DUR. "
"DÜNYA BİR GÜNDÜR, O DA BUGÜNDÜR!"[B][/B][/COLOR][/B][COLOR="Black"][/COLOR]
motor 2 zamanlıysa ömür çok düşer ama 4 zamanlıysa daha uzun ömürlü olur.Kullanım şartına göre değişir ama 40000 deki racing çok sorun çıkarır benden demesi
facebook.com/kaskafa
ya neyine katılıyorsunuz bilip bilmeden konuşmayın araştırın öyle gelin !
@wild_talker
abim sana şöyle söyliyeyim , bir araba düşün , 5-6.000 devir yapacak şekilde üretilir ortalama ömrü 350.000km dir.
şimdi ne alakası var diyeceksin racing ler ile arabanın dimi ? açıklayayım , bir araba 5-6.000 devir yapması için üretiliyorsa bu racing motosikletler de 14-15.000 devir yapması için üretiliyor. motor tamamen ona göre tasarlanmış. arabadan düşünüp motora uygularsan diğer arkadaşların yaptığı gibi saçma sapan sonuçlar elde edersin. tabi bütün dediklerim bakımların yapılması koşuluyla.
EDİT: yazmayı unutmuşum 40.000 km fazla bir km değil 100.000 km olsun bakımları yapılmış olsun birşeycik olmaz kafana takma sen 40.000 km hiçbirşey.
yardım edebildiysem ne mutlu bana
~Mert
bilen bilmeyen konusuyor ya canım ona sıkılıyor
daha genci yokmu be braderım
!! ÖLÜ VE YAKIŞIKLI OLACAGIMA CANLI VE ÇİRKİN OLAYIM !! ::tutkuy::
Neyse.. ben konuşmamayı tercih ediyorum
yorum yapan arkadaşlar darılmaca gücenmece yok,sanırım hiç birimiz 3 5 sene racing kullanan birileri değiliz,farzı misal yorumlarla arkadaşın kafasını bulandırmayalım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
peki shadow ben abilerimin yazılarını okuyarak vermiştim bu cevabı..Hatırlıyorum başka bir konuda 60000 den hayır gelmez diyorlardı.
Sorarım sana bugüne kadar en fazla kaç km ye gelmiş racing gördün ve neden vasıta sitelerinde böyle yüksek km li motorlar satılmıyor?
facebook.com/kaskafa
Biraz araştırın
http://www.motosiklet.net/forum/moto...u-nedir-2.html
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
Avrupa'da sokaklarda Türkiye'deki kadar yeni model motosiklet göremezsiniz. Onlar servislerini düzenli yaparlar (evet, genellikle kendileri yapıyorlar ufak tefekleri), veya yaptırırlar, düzgün binerler, makinalarını hor kullanmazlar. Bu yüzden senelerce aynı makinaya severek binmeye devam ederler. Yukarıda bahsettikleri gibi bakımları zamanında ve kitabına (servis kılavuzlarına) uygun şekilde yapılırsa çok uzun ömürlüdür tüm motosikletler. Bunun ise km cinsinden bir ölçütü yoktur.
Üç boyoz bir kola
tamam ben de kullanım şartına göre değişir yazdım.
Valla o kadar fazla bilgim yok ama birisi motoru satıyorsa %90 kötü kullanmıştır %10 paraya ihtiyacı vardır.Onun için ben 40000 alma dedim
facebook.com/kaskafa
Bakın birşey söylemek istiyorum burada...
Biz motorlarımızı çok seviyoruz değil mi.. Neredeyse, karımızdan, çocuğumuzdan, annemizden babamızdan hemen sonra geliyor...
Peki neden öyle hargür gazlıyoruz, canını çıkarmak için, limitlerini görmek için, ne kadar yatabildiğini denemek için filan hor kullanıyoruz?
Hem sonra satarken nasıl kıyabiliyoruz, aylarca belki de yıllarca gözümüz gibi koruduğumuz en yakın arkadaşımızı gözünün yaşına bile bakmadan satıveriyoruz..?
Ben şu anda çok iyi anlaştığımız kızımı hiç üzmüyorum, bakımlarını zamanından önce en iyi malzemelerle en iyi yerlerde yaptırıyorum. Onunla çok uzun yıllar beraber gezeceğiz inşallah. Her sabah "korkma, seni satmam" diyorum ona.
Üç boyoz bir kola
ne olacak bu 40.000 kmyi geçen 4 silindirlilerin hali böyle vallaha bence de motosikletten ya da motor aksamından anlamayan arkadaşlar yanlış yorumlarla piyasanında yanlış şekillenmesine sebep oluyorlar bilerek ya da bilmeyerek...
40.000 kmyi geçmiş olan racing motor alınır arkadaşım,ama burada kriter o 40.000 kmnin nasıl yapıldığıdır,önceki sahibi bilinçli bir kullanıcıysa,motorunun bakımlarını itinalı bir şekilde yaptırabilecek maddi durumu varsa ve malına değer veriyorsa gönül rahatlıyla alıp rutin bakımlarını yaptırarak aynı özeni göstererek daha binlerce km sorunsuz kullanabilirsin,yani demek istediğim bildiğin tanıdığın bir motorsa alabilirsin.birde piyasada modeline göre kmsi düşük cazip motosikletler vardır,genelde anlamayan bir çok arkadaşta bu beyan edilen kmye aldanır.size iki örnek vereceğim...
ben yetkili bir otomobil servisinde servis danışmanı olarak çalışıyorum,şu anda servisimizde yatan şanzıman dağıtmış bir otomobil var 2001 model...12.000 ytl ye 1 hafta önce galeriden alınmış ve kmsi de 120.000 civarı,dışarıdan albenili görünen bir araç,müşterimiz aracı almak için kredi çekip imkanlarını zorlayan bir memur...araçta şanzımanla ilgili yaklaşık 3500ytl civarı masraf var,şimdi sıkı durun;bu araç müşterimiz satın almadan önce eski sahibi tarafından şanzıman arızasından servisimize getirilmiş ve biz arızasıyla ilgili tüm yapılması gerekenleri söylemişiz ve yaptırılmadan teslim alınmış ve o zaman kmsi de 270.000 miş,yani bu aracı malesef bu zavallı memur müşterimize kandırarark satmışlar.
bir diğer örnek;2005 yazında samimi bir arkadaşım sıfır km yamaha R1 aldı ve 3 ay sonra yaklaşık 9000 km civarında satmak zorunda kaldı,şu anda aynı motor 3. ya da 4. sahibi tarafından yine satılık ve ilandaki kmsi malesef halen 9000 civarında
bu km düşürme operasyonlarının sorumlusu sahtekarlıkları yapan şahsiyetlerdir elbette ama 40.000 kmde motor alınmaz diye düşünen ve bunu empoze edenlerin de bu şartların oluşmasında etkisi vardır diye düşünüyorum,haksızmıyım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)