herkeze merhaba.
super teneremin ön camını kırmıştım birkaç yere sordum en ucuza 50ytl.ye yaparız dediler bende neden kendim yapmıyom deyip işe koyuldum.
plastik camdan zaten vardı elimde baktım oluyo rengi biraz daha açık ama olsun deyip işe başladım .
işte kırık camım.
buda yapacağım yenini cam.
işte ikisi üst üste yenisi biraz daha uzun olması benim için daha iyi daha turing olucak yenisi.
ve işte sıra geldi şablonu çıkarmaya sağa tarafı kırık ve parçası olmadığından tam şablonu çıkarmak biraz daha zaman alıcak.
ve işte sağalam olan tarafın çizimi çıktı ve kestikten sonra kırık tarafın çizimini yapmak gerekiyo.
şansım varki yandan kırık ve iki taraf simetrik olduğundan şablonu tamamlamak çok kolay oluyo.
ve işte şablonumuzu tamamladık.
ve sıra geliyo şablonu cama uygulamaya biraz bant yardımıyla bu işide hallediyom.
vee şablonun cama cizimini bitirince sıra geliyo kesime bunu daha çabuk yapabilmek için küçük spiral yani jet kulanıyorum.
ve biraz kaba ama güzel bi kesimden sonra cam bu hale geliyo.
şimdi sıra kıvırmada ve işte gaz ocağanda fazla ateşe tutmadan yani eritmeden çok rahat bi şekilde kıvırabiliyosunuz biraz zaman alıyo çünkü tam oturması için motosikletin yanına gidip denemeler yapmanız lazım.
ve işte nerdeyse oldu iki cam da yan yana aynı gibi duruyo sadece kenerlardan biraz ince kıvırmalar var ve onlarıda tamamlayınca bu iş tamam sayılır.
son ince işler ve tabi birkaç delikten sonra takıyorum yani camımı.
zımparadan sonra tam fabrika işi gibi oldu.
ve işte taktım ikisi üst üste bi kıyaslama yenisi 6cm.daha uzun.
ve işte sonuç takılmış vaziyette gayet güzel oldu para vermekten kurtuldum ve istediğim gibi yaptım ayrıca çok ta güzel vakit geçirdim motosikletimin değeri benim için artmış bulunuyo.
artık sadece yeni stikarları yapıştırmak kalıyo ama tabi önce yazdırmak gerekiyo.
umarım faydalı olmuştur çalışmam para vermektense hem eğlenip hemde istediğiniz camı yapabilirsiniz.
herkeze kazasız belasız sürüşler.