Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

V kayışlı motosikletlerde,ilk kayış değişiminden sonraki randıman...

REKLAM ALANI
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr125
    Arkadaşlar şu ana kadar 2 motorum oldu , 2 side scooter(Activa,Bws)

İkisindede ortak yaşadığım bi sorun var; bu motorların ikisininde debriyaj

kayışları değişti(orjinalleri ile) ve o değişimden sonra bende özellikle kalkışlarda

titreme eksik olmadı ve scooterdan soğumaya başladım ; Örnek verirsem Bws

de , debriyaj takımı ve varyatör kapaklarını aklınıza ne gelirse herşeyini

değiştirmeme rağmen hala titreme geçmedi nedeninide bilmiyorum

Sizlere sormak istediğim ,kayış değişimlerinden sonra böyle sorunlarla sizlerde

karşılaştınız mı Özelliklede marka tabir edilen Piaggio, Honda vs.. gibi

markalardada bu sorunu yaşayanlarınız var mı

Ayrıyeten hepinizin yeni yılınızı kutlarım arkadaşlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    varyatorun içindeki parçalara dikkat et kayışın takıldıgı kasnak rulmanlarını kontrol et ve titreme çoksa krankına elveda diyebilirsin başka bir yer kalmadı çunki
    One Turk .. Against The World .. !!..
    elverengin@gmail.com

Motosikleti
    Ybr125
    Alıntı belo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    varyatorun içindeki parçalara dikkat et kayışın takıldıgı kasnak rulmanlarını kontrol et ve titreme çoksa krankına elveda diyebilirsin başka bir yer kalmadı çunki
    Belo , hepsi değişti ; varyatör içindeki parçalar, kayışın hareket ettiği tüm parçalar değişti ama olmadı , o günden sonra birtek kayış değişmedi ; kayışı mı değiştirsem diye düşünüyorum; ayrıyeten egzost,karbüratör temizlendi ayarları yapıldı , motora segman atıldı ama olmuyor

Sorun o debriyaj kutusunun içinde , onun içinide komplecdeğiştirdim orjinalleri ile ama olmuyor

anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    öncelikle seninde yeni yılın kutlu olsun ben de yeni kayış değiştim bende hiç bir sorun yok ayriyetten çekiş arttı vede gaza fazla yüklendiğimce patinaj bile çekiyor titreme bendede biraz da olsu oluoyo ama çok değil belli bir gaz aarlığında titriyor o da sorun yağmıyor ama tabiki seninki nasıl bilmiyorum bu arada markalı olsun demişin ama bizimkide markalı sayılır
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

Motosikleti
    Ybr125
    Alıntı anılyuksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle seninde yeni yılın kutlu olsun ben de yeni kayış değiştim bende hiç bir sorun yok ayriyetten çekiş arttı vede gaza fazla yüklendiğimce patinaj bile çekiyor titreme bendede biraz da olsu oluoyo ama çok değil belli bir gaz aarlığında titriyor o da sorun yağmıyor ama tabiki seninki nasıl bilmiyorum bu arada markalı olsun demişin ama bizimkide markalı sayılır
    Marka dediğime bakma hepsini merak ediyorum ama bindiğim motorlar Honda ve Yamaha olduğu için özellikle onları demiştim , tabi ki tüm markalar için önemli bu.

Esasında , bendeki titremede belli gaz aralığında oluyor(0-10km/s arası) ama bu titreme bazen dik rampa kalkışlarında gazın tamamen kesilmesine de neden oluyor , trafik içinde motorumun gaz yemediğini çok gördüm ve tehlikeli olabiliyor,ayrıca tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Dylan kullanan arkadaşlarımız DAYKO marka taktırdılar ve çok iyi bir performans artışı yakaladılar, bence denemelisin. Ya da göztepe sanayi sitesinde kayış-rulman dükkanı olan Servet Arkadaşa danışabilirsin
    Poturdak

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    o titreme bendede oluyor.ben daha kayış deyiştirmedim motor 10000km yi geçti.ustaya sordum soğuktandır dedi ama
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

Motosikleti
    Ybr125
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o titreme bendede oluyor.ben daha katış deyiştirmedim motor 10000km yi geçti.ustaya sordum soğuktandır dedi ama
    Bende yaz kış oluyor Mevsimle bi ilişkisi olduğunu düşünmüyorum ama malesef ki bu scooterların kronikleşmiş bi hastalığı gibime geliyor Bişeyin orjinalliğini bozunca eski havayı yakalıyamıyorsun malesef

Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dylan kullanan arkadaşlarımız DAYKO marka taktırdılar ve çok iyi bir performans artışı yakaladılar, bence denemelisin. Ya da göztepe sanayi sitesinde kayış-rulman dükkanı olan Servet Arkadaşa danışabilirsin
    Muzaffer abi özleden bi kaç soru yönelttim sana , verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bende özellikle yol yaptıktan sonra oluyor benim diğer bir tahminim motor hararet yapıyor galiba ama doğrumu bilmem sadece benim fikrim
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Bende de 2 zamanlı 100cc var Peugeot Trekker hiç kayış değiştirmedim ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Gerçi motor 5500km de böyle bir problemide ilk defa duyuyorum. Geçmiş olsun. Takılan kayış sert ve tırtıklıysa belki sorunun kaynağı olabilir.
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

Motosikleti
    Ybr125
    Özrace; benim sürekli oluyor , ömrümü ve paramı yedi bu motor, bulursam dayco taktıracam , olmazsa.................

THE_LANCET; kayışı değiştir görelim seni sonucu cok merak ediyorum; kayış sert ve tırtıklı olmaz mı zaten , üstelik yamaha bayisinden aldımBenden tavsiye elinden geldiğince kayışı geç değiştirmeye bak, yardımın içinde ayrıca tşk

BEnim motor 2003 olduğu için japon üretim.Ama şimdiki yedek parçalar Çin de veya tayvan da üretiliyor(bws için konuşuyorum) ,Acaba diyorum ; tayvan da üretilen yedek parçaların , ki debriyaj gibi hassas bi yerde , orjinal japon parçalara uyumluluğu mu zayıf

Kardeşim madem japonyada üretiyosun , yedek parçasınıda orada yap ; bilemiyorum benim şüpelerim bu yönde saçmalamış olabilirim....

belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    varyator kısmında motor rolantideyken boşta olup devir artıkça gucu aktaran balatalar var onları kontrol et onların genellikle yaylı olurlar o tertibatta sorun olabilir
    One Turk .. Against The World .. !!..
    elverengin@gmail.com

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler