Gidonda kontağın bulunduğu metal kısmı çiziklerden korumak için ve de oranın hoş görünmesi için böyle bir uygulama yaptım.
Piyasada 30-35 ytl arası değişen bir fiyata satılıyor bu "gidon pad".
Benim motoruma göre olanı olmadığı için iş başa düştü.
Mazlemeler:
-Karbon görünümlü folyo
-Koruyucu film(piyasada kaput koruyucu film olarak geçiyor)
-Maket bıçağı,makas
-Biraz sabır ve biraz da boş zaman
Koruyucu film biraz pahalı fakat bunları satan yerlerde artan parçalar oluyor. O türlü temin etmek lazım (yoksa metrekaresi aşağıyukarı 100 ytl'den aşağı değil)
Not: Fotoğraflar kapalı alanda çekildiği için pek net çıkmadı malesef
Öncelikle ölçü alıyoruz
Gidonda ölçüyü aldıktan sonra karbon görünümlü folyoyu ve koruyucu filmi ona göre şekillendiriyoruz
Koruyucu film için ölçü alıyoruz
Ölçülerini aldığımız filmleri motor üstünde-yapıştırmadan önce- deneyeceğiz(bu deneme işi ince hesaplardan ötürü 2-2.5 saatimi aldı)
Gidon bağlantı somununu(adı her ne ise!) söktükten sadece kargon görünümlü folyoyu yapıştırıyoruz.
Somunun yuvasına göre ölçü aldım fakat somunun büyüklüğüne göre ölçü almak gerekiyor.
Sonra üstüne bu karbon görünümlü filmin aşınmasını engellemek için koruyucu filmimizi çekiyoruz(bu koruyucu film tank pad'lerdeki sert silikonun biraz yumuşağı)
Koruyucu filmin iyi yapışması için elimizi bastırarak üstünde gezdiriyoruz ve üstündeki kaygan filmi söktükten sonra esas film ortaya çıkıyor ve somunu taktıktan sonra işlem tamamlanıyor.
Almış olduğum tank pad'in yapıştırma kısımlarından geriye kalan marka ismini kullanmak aklıma geldi. Yapmış olduğum pad'in biraz daha görsel olması için böyle birşey yaptım.
Herşeyi hesap etmeye çalıştım ama son olarak somunu sıkarken folyoları somun genişliğine göre sıkmadığım için somunun yuvasının olduğu kısım biraz kabarma yaptı.O kısma dikkat etmek gerekiyor yoksa bütün emekler boşa gidebilir.
Kolay gelsin...
İlk haline eklemeler yaptım ve şimdi bu şekilde