CE belgesi ve motor satışları
Reklamlar
-
arkadaşlar bu sene niyeti bozup ikinci motoru almaya karar verdim ve çevremdeki satıcılara gidip motorların teknik özelliklerini satış fiyatlarını kullanımlarını inclerekn en çok şu söz kafama karıştırdı CE belgesi bu konu ile ilgili biraz sizden bilgi istiyorum.
1. CE belgesi yılbaşından sonra ithalatçı firmalarda zorunlu kılınacakmış olmayan ithalatçıların ithal etme yetkiler alınacakmış.
2. CE belgesi mecbur tutulursa hangi firmalarda bu belge var yada olabilir.
3. bu güne kadar piyasaya motor getiren firmalar ve getirdikleri ürünler ne olacak bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Reklamlar
-
kayabey kardeşim ce belgesinin aslı E4 belgesidir aslında E(avrupa birliğinin simgesi) 4 (her avrupa birliği ülkesini temsil eden bir rakam vardır) bu E14 -- E22 --- E8 gibi rakamlarlada karşına çıkabilir dediğim ğibi o malın testi hangi ülkede yapılmışsa o ülke kendi rakamıyla bunu destekler ve avrupa birliği ülkelerine girişini saglar. ce (e4) belgesi olmayan motosikletlerin zaten 1ocak2005 ten itibaren türkiyeye girmesi yasaklandı tabi bizim uyanık piyasacılar bunu ögrenir ögrenmez çine gidip ne kadar paraları varsa motosiklete yatırıp 1ocaktan önce ülkeye soktular ve şu anda piyasada ucuz fiyat altında satıyorlar fakat yedek parça ve motosikletin devamını getiremiyolar o yüzden insanlar ucuz diye aldanıp alıyo elinde patlıyo bu belgeyi ancak aynaların üstünde motorun çeşitli yerlerinde kabartmalı olarak ğörebilirsin yuvarlak içinde e4 yazar ve uygunluk belgesinde yazar avrupa tip onayı diye bayiden uygunluk belgesini iste incele orda göreceksin,, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
-
saol şimdiden teşekkürler yardımların ve incelemelerin
-
CE Belgesi (European Certificate) Avrupa Birliği Üyesi ülkelerin kabul ettiği ve zorunlu tuttuğu sadece bir güvenlik belgesidir. Kesinlikle Kalite Belgesi değildir. Zaten ISO 9001:2000 sahibi olan firmalar kendi CE deklerasyonlarını da yayınlayabilir.
Şuan da(2004 ortasından bu yana), yurtdışından elektrikli ya da elektronik akşama sahip (motor, elektronik parça) her türlü ürün CE Belgesiz ithal edilememektedir. Yani mevcut ithal edilen motorlar da bu belge var, olmasa ithalatı yapılamaz. Ancak tekrar belirtiyorum, sadece güvenlik deklerasyonudur, kalite belgesi değildir.
Daha fazla bilgi istersen mailleşelim.
-
11 Haziran 2008, 10:06
Avrupa birliği regulasyonları hakkında bilgi almak için ,
www.szutest.com.tr
www.szutest.com.tr
Ce işareti ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz.
-
11 Haziran 2008, 10:54
Bir ara Çinlilerin CE belgesi olmadığı halde bir çok ürüne CE etiketi vurduklarını ondan sonra da bunu"China Export" olarak izah ettiklerini,hatta ondan çok önce küçük bir adaya USA adı verip "made in USA"etiketi çaktıklarını duymuştum.
-
11 Haziran 2008, 11:03
http://www.ataturkungencligehitabesi.com/
Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...
-
11 Haziran 2008, 11:36
_alp_ adlı üyeden alıntı
Taklitçilik sanayisini ilerletmek isteyen 3.dünya ülkelerinin yegane yoludur.Bir zamanlar Japonlar,Sonra Türkler,sonra diğer uzak doğu ülkeleri derken şimdi Çinli'ler bu işi yapıyor.
Türkiye'de çok kaliteli sahte lacoste lar üretilmeseydi bugün orijinalini nasıl üretecektik bugün?kim bilecekti?.
-
12 Haziran 2008, 01:36
savaskayan adlı üyeden alıntı
Bir ara Çinlilerin CE belgesi olmadığı halde bir çok ürüne CE etiketi vurduklarını ondan sonra da bunu"China Export" olarak izah ettiklerini,hatta ondan çok önce küçük bir adaya USA adı verip "made in USA"etiketi çaktıklarını duymuştum.
çinliler mukemmel yav turklerden daha akıllılar
-
Ce belgesi ile ilgili tüm sorularınız için
sistem patent izmir 0-232-4419000
www.sistempatent.com
www.cemarka.com
info@sistempatent.com
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
Evet bunları yapıyorlar hatta şu anda bir kasabaya Hereke adını verip orada ürettikleri halıları hereke halısı diye satıyorlar.
Senin yüzlerce yıllık mirasını çalsın kültüründen gelen herbiri el emeği göz nuru olup ayrı manaya gelen desenlerini taklit etsinler bizde bunlara ne uyanık adamlar diyelim öyle mi?
Resmen hırsız bunlar. Ahlaksızlığı sanat haline getirdiler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler