Merhaba.
Öncelikle Bayramınız mübarek olsun..
Motorumda (Kanuni Popcorn 90), elektrik problemi olduğunu düşünüyorum.
Motorumu 3 Temmuz 2007'de aldım. Motorumun aküsü de yeni doğal haliyle. Üzerinde gelen akü var. Birgün aküsünün boşaldığını farkettim. Gittim servise. Aküyü doldurdum. Ertesi gün öğlen yine boşaldı akü. Dediler ki, konjektör arızalı. Yeni konjektör geldi garantiden. Konjektörü taktım. Aküyü de tekrar doldurdum. Ondan sonra motorumu bir süreliğine satılması için galeriye vermiştim. Bayram arefesi motorumu çıkardım. Akü boşalmıştı. Ee, 2 ay kadar hiç çalışmadan yattığı için çok normal bişeydir bu. Tekrar doldurdum. Ve yine 24 saat sonra aküm boşaldı.
Şimdi size sorularım şunlar:
1. Motorumun konjektörü yine mi arızalandı?
2. Motorumda elektrik kaçağı var da, onun için mi, akü sürekli boşalıyor?
Sorunun bununla alakası olabilir mi?NOT: Arkadaşlar bu sorun, motorun farlarını aküye bağladıktan sonra başladı. Benim motorun farları, motor çalışmadığı sürece yanmıyordu. Ben onları kontağı açtığım zaman yanacak şekilde bağladım.
Bir sorunum daha var..
Şimdi motorum yavaş yavaş gidiyorken, gaz yemiyor. Yani benzin bitmiş gibi oluyor. Ve stop ediyor. En son stop ettikten sonra hiç çalışmadı. Halbuki benzin de vardı motorda.
Bu sorun 2 ay yattıktan sonra başladı. Karbüratör pislenmişte, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Bujiyi hiç degiştirmedim. 4000 KM'de motorum. Bujiden de kaynaklanabilir mi?