Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosiklet mod ile ilgili yardim?

REKLAM ALANI

merhaba arkadaslar foruma yeni uye oldum oncelikle merhaba diyeyim.

ben bu aralar zealsun ZS 200GS almayi dusunuyorum. daha once honda cbr125 dusunuyordum ama forumu biraz kurcalardim, gercektende oyuncak gibi duracagina karar verdim ve ZS 200GS almaya karar kildim.

oncelikle ben bi motoru s\de bir sekilde kullanmam, kullanamam:D illa birseyler yapmaliyim degistirmeliyim. benim motorum farkli gorunmeli.

buyuzden bende alacagim bu ZS 200 GS yi biraz photoshopta modladim. renkdegisimi yapmadim ama zaten oda kesin olacak kirmizi beyaz pek hosuma gitmedi
    oncelikle sunuda belirteyim motor aksamlari hakkinda pek bilgim yok yani parcalarin adlari falan filan. bu konuda beni mazur gorun//

resim de motorun arka kismini modlanmis bi yzf r1 arkasiyla degistirdirm(en alttaki resim) ve motora cok ayri ve sport bir hava katti
    sonrasinda kenarlari motor aksami hic gorunmeyecek sekilde kapattim
    on far kisminida degistirecektim ama biraz zahmetli isti o yuzden yarida geri biraktim
    bu arada resim kalitesi biraz dusuk oldugu icin pek ayrintiya giremedim ama ne yapmak istedigim anlasiliyo onemli olanda bu

bu motorun orjinal hali

budabenim yaptigim hali

resimde degisiklikleri yazdim ve isaretledim.

benim bu motoru aldigimda yapmak istediklerim:

-arka kisim degistirmek. daha sport bi hava katti ve cok daha cekici oldu(alttaki modlu yamaha r1 den alinti )
    -tekerin yaninda gecen egsozu arka kismin hemen altina tekerin ustune almak.
    -yan tarafi tamamen kapatmak (motorun gorunmemesi icin)
    -guzel bi cift renk boya
    ve en onemlilerinden bitanesi motorun sesi. daha kalin ve daha gur bir ses lazim bu sesi duyanin aha afedersiniz hayvansi bir motor geliyo diyebilmesi icin) ve egomu tatmin edebilmem icin ( hayalim yamaha yzfr1 idi:(( )

bu degisiklikler bana ne kadara patlar
    hangilerini yapabilirim, hangilerini yapamam, ve motorda daha yapabilecegim degisiklikler neler?
    bu konuda bilgilendirmilmeye cok ihtiyacim var. fiyat konusunda olsun zewk konusunda olsun, ne biliyosaniz yazarsaniz sevinirim..

herkese iyi forumlar..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    önce hele bi motoru al,kullanmaya başla.zamanla neler yapacağın konusunda fikrin değişebilir.hevesini anlıyorum ama şu an yaptığın doğmamış çocuğa don biçmek.yapacağın masrafa değecekmi sorusuysa senin motoru kullandıktan sonra kararına bağlı olacak.yani bunu kullandıktan sonra hiç uğraşmadan direk bi ss motorda alabilirsin.

suankı hesaplamalarımagore butcem ancak bu motora yetiyo. o yuzden mod yapmaktan basca cagrem yok zate 20.000 ytl ye bıle motor alsam yıne bırseyler yaparım duramam oyle

ama mantık "pahalı motosıkletın mod yapımı pahalı ucuz motosıkletın mod yapımı ucuzdur" gosterıyo oyuzden bu motoru almayı ve buna bı takım modlar yapmayı tercıh ettim..

crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TMm anladık ama sen rengını ılkı gıbı yap bırak dıger kalan yerlere dokunma dedıgım gıbı yap...Hem bı sorun oldumu kaputu actak baska bı zahmet olur bence boyası cok guzel olmus ama dıger turlu cık:( ama dedıgım gıbı sadece ılk resımdekı gıbı olursa +10 numara olur saygılarımla...

bari arka kismi yapsaydim eksoz uda uste alsaydim:(( boyle cok sade yaw :(( asiri sade :(( arka taraf cok klasik duruyor. biraz sportif durmasi icin gircem. + guzel gorunsunde tek yanlari takip cikartirim ben

muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı XXI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bari arka kismi yapsaydim eksoz uda uste alsaydim:(( boyle cok sade yaw :(( asiri sade :(( arka taraf cok klasik duruyor. biraz sportif durmasi icin gircem. + guzel gorunsunde tek yanlari takip cikartirim ben
    Paşam öncelikle siteye yeni üye olduğuna göre bi tanışma-tanıtma topici açsaydın sana hoşgeldin derdik..Neyse yinede HOŞGELDİN..Kendini biraz tanıtsana bizlere..Niye mi? Fikir istiyorsun..Önce zikir,sonra fikir..
    Yaş kaç?..Almak istediğin makina kaçıncı olacak..Kaç tane makinaya mod?(ne demekse) yaptın?..Referansın varmı?..Modifiye denilen yetenek hakkında ne biliyorsun..Ne yapabilirsin..
    .
    Çok mu soru sordum(gerçi buda soru oldu)..Bunların cevabını bilmeden fikrimi söyleyemem ki...Neyse fikrim-zikrim ileride senin tarafından anlaşılacağının fikrindeyim..
    Bu arada photoshop hakkında bilgilenmek istersen buralarda takılıyorum...
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

aramıza hoşgeldin.ama 2 modelde durma cbr125 çocuk gibi geliyorsa. cbf150'yi öneririm.
    brindar der ki bezen motosiklet hız tutkunlarına hayat, yalnızlığada ilaç gibidir.

bence o kenarı tam kapatma olayını geç, çok iğrenç duruyo

egsozu yukarı alabilirsin ama o zaman da artçın ayağını nereye koyacak

bence böle köklü değişiklikler yerine sonradan takılabilecek vb. şeyler üzerinde dur

mesela xenon takabilirsin

tekerleri aydınlatabilecek ışıklar(kırmızı, mavi vb.) koyabilirsin

jantları boyayabilirsin

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    yerinde olsam grenajları söker naked gibi kullanırdım tabi eger bu markanın naked modeli varsa o ayrı .. onu al derim .. sarı amortisörler ohlins gibi duruyor yazılarıda sökersen farklı durur kanatindeyim
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

Yaw ben msj yazdım arkadaş hemen ''ofline''..

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Buradaki Gs200 lerde zaten öyle tam krenaj yok..
    Yani piyasada öyle tam krenajlı bulabileceğini sanmıyorum hepsi yarımdır motor açıktadır yani..
    Kuyruk kısmına gelince öyle birşey düşünme yapmak sana motor parasına mal olur
    İllede modifiye edicem dersen krenaj döken birisini bul motora tam krenaj döktür eksozlada oynama
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

dogrudur oyle patada kapiyi calmadan girdik iceri kusura bakmayin:( tanisalim kismina bi mesaj yazdim
    http://www.motosiklet.net/forum/tani...tml#post888814

Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paşam öncelikle siteye yeni üye olduğuna göre bi tanışma-tanıtma topici açsaydın sana hoşgeldin derdik..Neyse yinede HOŞGELDİN..Kendini biraz tanıtsana bizlere..Niye mi? Fikir istiyorsun..Önce zikir,sonra fikir..
    Yaş kaç?..Almak istediğin makina kaçıncı olacak..Kaç tane makinaya mod?(ne demekse) yaptın?..Referansın varmı?..Modifiye denilen yetenek hakkında ne biliyorsun..Ne yapabilirsin..
    .
    Çok mu soru sordum(gerçi buda soru oldu)..Bunların cevabını bilmeden fikrimi söyleyemem ki...Neyse fikrim-zikrim ileride senin tarafından anlaşılacağının fikrindeyim..
    Bu arada photoshop hakkında bilgilenmek istersen buralarda takılıyorum...

muratgergerli abim;
    daha once mondial 150RF'm oldu ama suan yok
    mod derkende modifiye den bahsediyodum

motosiklet mod hakkinda pek bilgim olmasada cok iyi bilgisayar sistemi modlarim asil meslegim bilgisayarcilik motosikletede merakliyim ama bi okadarda az bilgim var malesef(en azindan kullanmasini biliyorum)

neler yapabilirsin sorusuna cevap ise bilgisayarda gorunum acisindan harikalar yaratirim ama motosiklette yapabilirmiyim bi fikrim yok ins aldigim motosiklette deneyecegim bu basliktaki yaptigim resim ayak ustu 2 dk yaptigim biseydi zaten farketmissindir ama akil akildan ustundur bilmedigim birsey olursa ogrenmek isterim

Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradaki Gs200 lerde zaten öyle tam krenaj yok..
    Yani piyasada öyle tam krenajlı bulabileceğini sanmıyorum hepsi yarımdır motor açıktadır yani..
    Kuyruk kısmına gelince öyle birşey düşünme yapmak sana motor parasına mal olur
    İllede modifiye edicem dersen krenaj döken birisini bul motora tam krenaj döktür eksozlada oynama

ExTReMa abim krenaj derken anladigim kadariyla motor kismini kapatan metalden bahsediyoruz. vall bi sekilde kapatmam lazim. motorun gorunmesi benim icin felaket otesi kotu bi durum. nedense sevmiyorum + egsozla oynama demissin abim sebebi nedir motora eksi bi durummu katar? eger katmiyorsa egsozu yukari almam icin beni kimse tutamaz YZF R1 alamadim bari biraz benzeteyim
    bitanede resim gondereyim sanirsam istedigim ZS200GS bu

Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yerinde olsam grenajları söker naked gibi kullanırdım tabi eger bu markanın naked modeli varsa o ayrı .. onu al derim .. sarı amortisörler ohlins gibi duruyor yazılarıda sökersen farklı durur kanatindeyim
    jesse abim ben motoru tamemen kapatmaya calisiyorum sen bana grenajlari sök naked gibi kullan diyon:D tam zit seyler dusunuyoruz seninle

Eyvallah paşam..Bilgi paylaşımı benim zikrim..Bende bilgi işlemdeyim..Ne zaman bi emrin oldumu buralarda tıngır mıngır işte..
    DipNot: Bir önceki msjım sınamaydı..GEÇTİN SINIF..

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motoru kapatan plastik kapaklar krenajdır
    Buradaki GS200 lerde öyle krenaj bulamazsın krenaj döktürmek için para vereceksin sonra eksozun sesini beğenmiyceksin başka eksoz alıcaksın ama yine istediğin sesi alamıycaksın çünkü tek silindirli bir motosiklet kullanacaksın
    Bu masrafları buna yaptıracağın kadar git ikinci el GT250R al derim ben
    Bununla uğraşıcam diyorsan uğraş ama değmez..
    Yine aldığın fiyata satarsın zarar etmiş olursun...
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler