konuyla alakası yok ama ExTReMa abı napıyon bu kadar motorla ?t
Motosikleti: Aprilia Rs50 - Yamaha Rx 115 - Yamaha Ms1 - Honda hd80 - Suzuki ts125
konuyla alakası yok ama ExTReMa abı napıyon bu kadar motorla ?t
Motosikleti: Aprilia Rs50 - Yamaha Rx 115 - Yamaha Ms1 - Honda hd80 - Suzuki ts125
Evet abi şuan çok fazla ses çıkıyo milletin aksine ben sessiz olsun istiyorum
Tek silindirli makinalarda çok sesi sevmem gürültü kirliliği yapıyorlar sadece
Bu arada evdekilerle aram iyi gibi düzelicek inşallah
Silmeyi unutmuşum suzuki ts125i verdim akrabada o artık
Yamaha ms1 suan garajda parçalanmış halde yatıyo
Diğerleri çalışır durumda
Nede olsa tamirciyiz biraz olsun dimi ama
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Dur çaktırma okay..Çocuk öğrenci.Biliyosun TR' de öğrenci olmanın zorluklarını..
Bu arada Pencere altından geçmediğin için çok sanşlısın okay..
(bknz).
http://www.motosiklet.net/forum/konu...tml#post890113
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
1 karış havada gezmişsin ya zamanında.(fıkralı soru misali)..Kötülüğüne değil be paşam..
Kötülük benim düşmanım..Boşuna mı bu mesleği seçtik ağam benim..
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
abi nabim matematiğe alerjimvar bünyem kaldırmıyor
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
Arkadaşım bir motor üretilirken bu sadece motosiklet için değil genel anlamda motorun gücüne hacmine çalışma devri aralıklarına vs... reye göre egsoz borusu uzunluğu kıvrımı ve susturucusu seçilir. Bu sebeple en ideali orjinalidir. ha madem egsozunu açıcaksın. ben araba modifikasyonuyla uğraşıyordum motosiklet bilgim yok ama motor motor ve egsoz egsozdur. şimdi arkadaşım orjinal egsoz susturucusu neden takılır? yanmış olan gazların basıncını ve sıcaklığını düşürerek sesini azaltarak atmosfere salmak için. bunuda yaparken bir çok değişk sistem kullanılır. genelde egsozun alacağı yol ve kıvrımlar artırılarak dışarıdanda egsz kazanına vuracak soğuk hava yardımıyla gazım basıncı ve sıcaklığı düşer sıcaklığı azalır. ha sen ne yapacaksın açınca? kabaca susturucunun içinde dolaşacağı yolu kısaltıcaksın ve dirence çok daha az maruz kalacak ve gaz çıkışı rahatlıyacak fakat;
Mutlaka duymuşsnuzdur arabadada çok olur egsoz açılınca alt devirler cansızlaşır ve fazla yakıt yakar. Bunun sebebi geri tepkime dediğimiz olaydır. bununda nedeni ya yanlış susturucu seçimidir yada hatalı işlemdişr. bu sebeple egsozda araba için mesela remus varken ve fiyatı 600€ ya kadar çıkarken ben yerli malı westar takıyorum. 80 ytl ikiside aynı geri tepkime işlemini yapabiliyor. fakat motosiklette tavsiye edemem emrah marka konusunda dahada uzmandır. ama banda sorarsan açma..
çift silindir 250 liklerin dahi sesleri çkta iyi çıkmıyor pancar motoru gibi bir ses alacağına bence orjinalini bırak. benim gibi bi egsoz sesi hastası bie açmadı ki sıfır araba bile alınca ilk işim evden önce egsozcua sokmaktı düşün artık..
ha illada alıcam dersen motor hacmine göre bir suturucu bul derim çok büyük susturucular iyi olmaz. ve dünyaca etkili olan stanartları taşıdığından emin ol.
[B][I][U][COLOR="Blue"]Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…" [/COLOR][/U][/I][/B]
[B][U][COLOR="Red"]MUSTAFA KEMAL ATATÜRK[/COLOR][/U][/B]
bence REMUS al süper ve ses kalitesi güsel olmadı uç tak ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)