cbf150'nin silindir bloğundaki çift hava girişi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
honda bu boru değil kimse marka fanatikliği yapıyon demesin gerçek bu
-
Arkadaşlar yarım saat baktımda büyüttümde hiçbişi anlamadım bu neyin neresinin resmi yahu???
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
-
resmin orjinal ve büyüğü olsa yorum da yapabilirdik
Poturdak
-
bende bişi göremedim
şaşı bak şaşırmı yoksa bu
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
-
buda demektirki çinliler kadar bile iyi yapılmamış,çift hava girişi konmuş,demekki bir tanesi yetmemiş ( şaka şaka ) honda hayat onda
MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
CENGOMOTO
-
arkadaşlar bunda anlamıyacak birşey yok.
cbf150 kullananlar bilir, silindir bloğunda içe doğru bir boşluk vardır
işte bu boşluk(resimdede mavi olan yer, soğuk havayı silindirin haznesine alınan yerdir.)
böylece daima çok daha başarılı bir biçimde motorun soğumasını sağlıyor.
şaşırmanız çok doğal,anlıyacağınız honda yeni teknoloji kullanmış başka motorlarda yokkkk..
-
motorcu48 adlı üyeden alıntı
işte bu boşluk(resimdede mavi olan yer, soğuk havayı silindirin haznesine alınan yerdir.)
şaşırmanız çok doğal,anlıyacağınız honda yeni teknoloji kullanmış başka motorlarda yokkkk..
Anlamayacak bişiy yok derken ben anlayamadım resmi görmediğimden Umarım bana anlatırsın, öğrenmeye meraklıyımdır. teşekkür ederim şimdiden
Poturdak
-
Silindirin haznesine soğuk havayı alma olayı biraz yanlış olmuş....... Bu şekilde olması Metal bakımından fakirleştirilerek soğuma zamanının kısaltılması içindir.... Eğer o mavi yerle dolu olsaydı soğuma zamanı 2 kat daha fazla zaman gerektirecekti.......
Sadece cbf ye mahsus bir olay değil bu.... Bir çok çinlide bile var.... Bu kanallar koyulmak zorunda......
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Bir nevi sürekli silindirde boşluklardan hava akımı sağlanıyor ve motorun soğumasına artı katkıda bulunuyor... İyiymiş. Silindir kapağı olduğunu bende söyleyecektim ama silindir kapağı olduğunu görünce söylemedim.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Silindirin haznesine soğuk havayı alma olayı biraz yanlış olmuş....... Bu şekilde olması Metal bakımından fakirleştirilerek soğuma zamanının kısaltılması içindir.... Eğer o mavi yerle dolu olsaydı soğuma zamanı 2 kat daha fazla zaman gerektirecekti.......
Sadece cbf ye mahsus bir olay değil bu.... Bir çok çinlide bile var.... Bu kanallar koyulmak zorunda......
kardeş malesef söylediklerin doğruyu yansıtmıyor.bu sistemi metali fakirleştirmek için demişsin biraz gülünç olmuş
bir çok çinlide var demişsin,ben daha görmedim varsa göster
bu soğutma kanalı var çünkü su soğutmalı sistem yok cbf150 de
vede cbf150 uzun yola gidenlerin motoru şu ana kadar hiç şişme yapmadı,sebebide işte bu başarılı sistem
-
-
Zamanımız motorlarında şişme problemi zaten yokki Ben scooterımla 270 km yolu yazın en sıcak zamanlarında hiç dinlenmeden gittim.Hiçte şişme gibi bir problemim olmadı.Başka bir problemi olmadıktan sonra günümüz motorları kolay kolay şişme yapmaz.
-
kardeş malesef söylediklerin doğruyu yansıtmıyor.bu sistemi metali fakirleştirmek için demişsin biraz gülünç olmuş
bir çok çinlide var demişsin,ben daha görmedim varsa göster
bu soğutma kanalı var çünkü su soğutmalı sistem yok cbf150 de
vede cbf150 uzun yola gidenlerin motoru şu ana kadar hiç şişme yapmadı,sebebide işte bu başarılı sistem
Sorularına gelince.....
1- Birçok çinlide var dedim varsa göster demişsin... Burdan gösteremem... Ama gerçekten merakın varsa git bir çinli servise bak incele...
2- Bu soğutma kanalı zaten olmalı..Olmasa zaten o motorla ilerleyemessin bile....
3- Hangi uzun yola giden motor şişmiş ki şimdiye kadar?... Sadece uzun yoldamı şişer motor....
Bak burdada yanıldın.... Şehir içinde daha çok ısınır... Bi düşün istersen...,
Sanırım cbf ilk motorun.... Olabilir güle güle bin...Allah kaza bela vermesin.... Ama fazla övüp nazara getirme bence.....
Birde nerden duydun yola gidip şişme yapmadıklarını bu istihbarat sana nasıl geliyor ki?... Ya da şöyle sorayım diğer motorların uzun yolda şiştikleri sana nasıl geliyor?....
-
bir arkadaşımız 700 km yol yapmıştı bizim motorla sorunsuz gitmiş şimdi sorum şu olcak cbf 150nin diyer motor çeşitlerinden (hava soğutmalı sınıfında) daha iyi bir soğutma sistemi olmadığınımı anlatmaya çalışıyor sistemi beğenmeyen arkadaşlar
-
Kimse sistemi beğenmedim demedi ki..
Ama bu sadece cbf150 nin silindir kapağında yokki..
Diğer motorların silindir kapağındada hava geçiş kanalları var
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
cbf 150 adlı üyeden alıntı
bir arkadaşımız 700 km yol yapmıştı bizim motorla sorunsuz gitmiş şimdi sorum şu olcak cbf 150nin diyer motor çeşitlerinden (hava soğutmalı sınıfında) daha iyi bir soğutma sistemi olmadığınımı anlatmaya çalışıyor sistemi beğenmeyen arkadaşlar
Anlıyamadın mı hala...Açıkça yazdım sanıyorum.... Orada var ne anlatmak istediğim...........
-
hiç bir şey anlamadım malzemeden çalmış diyosun ama adamlar motor kısmından çaldığı malzemeyi galiba kasaya ilave yapmışlar böyle bir mantık olurmu öyle olsaydı minicik bir motor olurdu herhalde
-
ewet kardeşim her hava soğutmalı motorlarda hava kanalı var
ancak benim sizlere anlatmak istediğim bu kanal ap ayrı
size şu anda anlamsız gelebilir ama bu kanal direk rüzgara doğru tasarlanmış
motorcular bilir bir hava soğutmalı motor ile 500km hiç dinlendirmeden 90 km hızla gidilemez şişmesi çok doğal.hava soğutmalı motorları yolda dinlendirirler.boşuna 1000cc motorları su soğutma yapmıyorlar
biz burada polemik yapmaya çalışmıyoruz,bilgi paylaşmaya çalışıyoruz.
motorcu olduğumuzdan..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler