sistemi beğenmeyen arkadaşlar honda daha iyisini yapana kadar bununla idare edeceğiz (marka fanatikliği vay bee)
Ya arkadaşım birincisi silindir dediğiniz yer silindir kapağı
İkincisi cbf 150 değil altımda şuan iyi bir cg 125 olsun 500 km yolu durmadan alırım hararette yapacağını sanmıyorum.
Ayrıca çoğu motorun silindir kapağıda aynıdır yani senın o dediğin mavi yerde olan hava kanalı vardır..
Ve son olarak bizde motorcuyuz daha önce görmesem o kanalı ağzımı açmıycam zaten..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Bizimde lafımız yok hondanın bu soğutma sistemine.Ama ortaya diğer hava soğutmalı motorlar şişer gibi bir fikir çıkmış sanki.Artı zaten bahsettiğimiz motorlar küçük cc'li motorlar.Yani onların yaptığı süratlerle 500 km boyunca dinlenmeden zaten gidemezsin.Motorun şişceğini kastetmiyorum yalnız vücudun dayanmayacaktır.Ve 1000 cc motor ile 150 cc motoru aynı kefeye koyma.Tabikide 1000 cc motor su soğutmalı olacak.Ürettikleri güç=ısı farkı çok büyük.Suzuki gs 500 mesela.500 cc lik makina hava soğutmalı ve uzun yolda bu makina asla şişmez.Alp_tunay ında dediği gibi motor şehir içinde şişer uzun yolda değil.Neyse seninde dediğin gibi polemik yaratmaya gerek yok.Bilgi paylaşımın için teşekkürler
burada kimse hondanın kalitesine laf atmıyor, ama sonuçta bu tek hondaya ait bir sistem değil deniyor,benim motorumda bu yaz izmirden marmarise hiç durmadan gitti,ve yanında gidende cbf 150 idi, ne honda ne benim motor şişmedi,uzun yolda motor şişmesi kullanana bağlıdır,500 değil 1500 km gitse şişmedimi şişmez,artık sistemler değişti,motor yataklarına bile yağ boşluğu binde lerle veriliyor, ve rodaj zamanı kısaltılıyor,kulaktan dolma bilgilerle kimse yanıltılmasın
MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
CENGOMOTO
motorcu48´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ewet kardeşim her hava soğutmalı motorlarda hava kanalı var
ancak benim sizlere anlatmak istediğim bu kanal ap ayrı
size şu anda anlamsız gelebilir ama bu kanal direk rüzgara doğru tasarlanmış
motorcular bilir bir hava soğutmalı motor ile 500km hiç dinlendirmeden 90 km hızla gidilemez şişmesi çok doğal.hava soğutmalı motorları yolda dinlendirirler.boşuna 1000cc motorları su soğutma yapmıyorlar
biz burada polemik yapmaya çalışmıyoruz,bilgi paylaşmaya çalışıyoruz.
motorcu olduğumuzdan..
Şimdi bazı eksikliklerini yazıyorum... Ama ters anlıyorsun....
500 km hiç durmadan gitmez demişsin ama nerden bu kanıya vardın? Veya araştıma kaynağın ne?....
Buna kendim cevap vericem...250 cc hava soğutmalı motorla 550 km yolu 6 saatte ,130 km hız ortalaması ile hiç durmadan gittim..Buna benzin almama da dahil... Ama şişmedi?....
1000 cc li motorları zaten havayla soğutamassın.... Yetmez.... İlaveten radyatör koymak lazım.... Hem devir hem güç istiyorsan ısıyı en çabuk şekilde azaltman lazım....
Bazı Harley davidsonlar da hava soğutmalı..Adamların parası var markanın adı var ama akıl edememişler bir kanal koymayı..Dediğin buna geliyor....
Açıklamalarımı motorcu olduğundan yaptım... Zaten başkasının işi ne ki burda....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Babocan konuya adapte olup birazda araştırdıktan sonra konuya dalayım dedim ama arkadaş "offline"..
1.si topicde silindir bloğu demiş.Resimde bize üstkapağı sunmuş ve yorum istemiş....
Silindir bloğu:
İç ve dış kısmına diğer motor parçalarının monte edildiği, motorun temel bölümüdür.
Tüm silindirler ve krank muhafazası burada bulunur. ..
Ben yukardaki resimde göremedim....
linkte bu animasyonlu olarak var..
.
http://www.obitet.gazi.edu.tr/animas...motorlar/4.htm
.
Daha araştırmam devam ediyodu ki arkadaş topici terki diyar etmiş..
Son olarak biz motorcuyuz..Sucu ve havacı değil..
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
yavv arkadaşlar bu motorun tutupta krank,pistonun içindemi bekliyorsunuz bu kanalı.hava giriş kanalları tutupta silindirin içinde olmasını beklemeyin.yoksa motor nasıl gidicek bu kanal sadece çevresinde olur
tutupta birde animasyon koyana bile rastlıyoruz adam araştırıp araştırıp yazıcam diyor bide:D
oraya silindir bloğunda dedikye hala anlamıyanlar varr.gidin bir cbf150 nin silindirindeki ekzoz manifoltuna bakın yanında görüceksiniz.
Mustafa Kemal Atatürk
iyi ki gelmişsin paşam
şu işi bi çözelim yaw..
Yaw kardeşim...Senin topicinde " silindir bloğu..." diye yazmışsın..
Ama resimde verdiğin şey "silindir ÜST-KA-PA-ĞIIIIIII... anladınmı?
Yoksa biz mi anlatamıyoruz...
Animasyon diyorsun...Paşam, ikigözüm bu site de abilerin-kardeşlerin var..
Gerçek motorcu ve motorcu olmaya niyetli olanlar var..
Eğer burda bilgi paylaşılacaksa bu gerçek ve en ince ayrıntısına kadar olmalı..
Üstün körü bilgiyi isteseydik.. ' teker binmesini bilen birini yoldan çevirir sorar veya söylerdik..
Bunlar araştırma olmadan olmaz .Ben konuya yabancılık çekmeyeyim diye ve bilgimi tazelemek için araştırıp öyle yazdım.Böylede yapmaya niyetliyim..Sende bunu bir dene faydasını göreceksin..
Al işte yine "offline""...
ya şimdi kim motordan anlıyor kim anlamıyor görücez.fırsatını buldum ve kendi motorumun silindir bloğunu(motor bloğu)fotoladım.benle iddiaa laşan o arkadaşlar silindir kapağı diyenler,yok internetten bakıp bakıpta bu konu hakkında yorum yazıcam diyenler acaba ne diyebilecekler.offline mış.yav arkadaş ben burda 24 saat mi online olucam laf mı şimdi bu al şimdi sen offline sın.her neyse.
anlamayanlara kolay anlaşılır dilden anlatım resimleri
Mustafa Kemal Atatürk
peki değerli dostlar bana bi yardımcı olun o zaman...madem konu cbf hava soğutma sistemi...
yağmur çamur nedeniyle ön koruma demirini kapattım...işi çözdüm...fotolarda bir hava boşluğu var ama artık oda yok tamamen kapattım...bidon üzerine eski diz örtümü kesip kaplama yaptım...
günde 20 bazende kısa aralıklı 50 km yi asla geçmiyo...hava soğutmayı kasten kapattım...tüm kuryeler kışın bişey olmayacağını söyledi ...
ama sizlerdende fikir almak isterim...motoruma bişey olurmu...selamlar...bi limit koyabilirmisiniz...şu kadar gidersen durmaksızın şu olur bu olur diye...
saygılar...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bence bu sistem ortalamanın üzerinde fazla bi işe yaramıyor sebebi motor eyer sıcak bi bölgede sürekli yol yapıyorsanız 50 derecelerde hararet yapıyor benimki yaptı ve şu an üst kapaktan yağ atıyor cbf 150 topiğine resimleri koymuştum çokta işe yarayan bi sistem deil arkadaşlar!
eee sonuç ne şimdi..............
ee ne oldu şimdi beyler iş anlaşılınca kimse konuşmaz oldu.bu konu hakkında benimle iddaa edenler ne oldu...ben size söyliyeyim fotoları koyunca mars oldular :DDDDDD
Mustafa Kemal Atatürk
Hee üstadlar mars oldu siz sampiyonn tebrıklerrr Bi kere tartısma üslubu yok sızde karsı fıkırlere kapalısınız.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)