Arkadaşlar haziranda 2005 model ybr ile ben de aranıza katıldım. möotosikleti 2.el aldım arka lastiğim 100/90-18 ön lastik orjinal ve hiçbir modifiye olmadan düz yolda ve yokuş aşağı en fazla 110km/s gömrebildim. 2004 modeller ise (hani şu kafası farklı olanlar) 120 rahat görüyor diyorlar ve bende artçıyken arkadaş düz yolda 120 vurdu. Motoru götürdüğüm servisteki ustayla konuştum teknik açıdan bir fark var mı diye o da hiçbir fark olmadığını söyledi.
Ancak araştırmalarım sonucunda benim motorum da dahil olmak üzere 2005 sonrası modellerde katalitik konvektör olduğunu öğrendim. benim gördüğüm farklardan birisi bu. Birde 2004 ybr'nin cdi ateşleyicisinin 2005'ten farklı olduğunu gördüm. 2004'ün ateşleyicisi daha küçük. (dış görünüş olarak)
Şimdi üstadlara sormak istiyorum. benim motorun o kayıp 3 beygiri öyle fazla modifiye felan olmadan mesela 2004 egsozu ve 2004 cdi ateşleyici takarak veya egsozu tamamen sökerek geri kazanabilirmiyim? Bunu öğrenmek istiyorum. Yalnız karbüratör memesi, piston fln büyütmeye niyetim yok. O modifiyeler ömür kısaltmaktan başka bir işe yaramıyor.
Cevaplarınızı bekliyorum. İyi Akşamlar ve kazasız sürüşler...