50 KERE HESAPLADIM KMDE 80.000 YAKIYOR BNM MOTOR DAHA 9.000KMDE. NEDEN ÇOK YAKIYOR OLABİLİR SİZCE??
50 KERE HESAPLADIM KMDE 80.000 YAKIYOR BNM MOTOR DAHA 9.000KMDE. NEDEN ÇOK YAKIYOR OLABİLİR SİZCE??
senin motor rodajdan çıkmış fazla yakmasının sebebi karbüratör ayarlarının tam olmamasından kaynaklanabilir yada yakıt karışımında fazla hava alıyo olabilir
0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta
Yüksek devirli kullanıyorsan bu rakam normal zaten, ama sen bi ayarlarına baktır. Sonrada kullanım tarzına bak, en sonda km saatinin doğru olup olmadığını kontrol et.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
ben bi depo boyunca otabanda yüksek devirde kullandım 3lt/100km yaktı
ama benim subaplar şakırdıyordu.hava ayarını ve subaplarını bi kontrol ettir bence ama yüksek devir kullanıyor isen normal
alper odabaşı
ankara
Bence o kadar fazla anormal değil bu.Sen yine bir kontrol et ama bir sorun olduğunu zannetmiyorum.Sadece motoru yüksek devirde kullandığın için oluyodur bence.
Hava filtresi, karbüratör ayarı, kullanım tarzı... bissürü faktör. Tek tek hepisini gözden geçirmek gerek.
Her zaman \"yerçekimi\" kazanır.
arkadaşım motoru yüksek devirde kullanırsan motor çok yakar tabii bak senin yapacağın ilk iş motoru yüksek devirde tutmadan ne kadar yaktığını dene sonrada aynı yakmaya devam ederse servisine götür ok.
50 kere hesapladıysan kesin yanlış hesplamışsındır. benzin fiyatı her hafta değişiyor, sen km'de kaç lira yaktığını bulacağına 100 km'de kaç litre yaktığını hesaplasan daha gerçekçi veriler elde edebilirsin...
ybr nin 100 km deki yakıt tüketimi 2.5 lt bu da fabrika verisi. 3 lt yaktıgını düşünürsek bahsettiğin 8 ykr şa geliyor ki normal benimkide o kadar yakıyor. sıkıştırırsam 10 ykr
yakabilir yakmayada bilir
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
hocam bence senin motor un arizasi karburatorden olabilir memeleri temizletirsen yarari olur ve benzin pompasini da temizletirsen iyi olabilir
bence hava filtresini değiştirmelisin.o zaman daha az yakacaktır.
cok fark yok kardesim.yuksek devır kullanmaktandır.baska bır nedenden olacagını sanmam cunku servısler yeni motorlarda bakımında ayarlarını yapıyorlar.benim kanuni125 t 2 kisı 75 ile 80 arası yakıyor.
benim motor da 2005 ybr hesaplıyoru devamlı depoyu fuelledim mi 350 400 km civarında gidiyo yani km hesabı yaptığımda 85 bin falan yakıyo senin motor iyi benimkinden 5 bin lira daha az yakıyomuş bi de çok devirli kullanırsan çok yakıyo sıkıştırısan bunu da denedim.yüksek vites az devir kullanırsan daha az yakıyo
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)