Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda cg 125 için hangi yağı kullanayım? Mobil bulamıyorum

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.
    Merhaba, 1 haftadır motorex 10/40 arıyorum yok, millet takmış kafaya shell PO ve castrol gibi yağlara, ben ise onların ismini bile duymak istemiyorum aslında, bugun BP ye gittim castrol yağ baktım 4 zamanlı 10/40 yağ var ama üzerinde scooter yazdığı için almadım. shell derseniz hayır derim çünkü geçmişin acı tecrübeleri var.
    adamlar zır cahil, hangi servise gitsem hiçkimsenin bişeyden haberi yok, en azından burada eski motorcular var, sizler bilirsiniz bu castrolun 10/40 scooter yağı benim motora uyar mı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    arkadaşım 10/40 olduktan sonra hiç merak etme castrol uyar

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    10/40 castrol racing 1 modelleri falan var onlarada bakmanı tavsiye ederim..
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

Bam Bam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Honda 1000RR
    Alıntı Muttaki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, 1 haftadır motorex 10/40 arıyorum yok, millet takmış kafaya shell PO ve castrol gibi yağlara, ben ise onların ismini bile duymak istemiyorum aslında, bugun BP ye gittim castrol yağ baktım 4 zamanlı 10/40 yağ var ama üzerinde scooter yazdığı için almadım. shell derseniz hayır derim çünkü geçmişin acı tecrübeleri var.
    adamlar zır cahil, hangi servise gitsem hiçkimsenin bişeyden haberi yok, en azından burada eski motorcular var, sizler bilirsiniz bu castrolun 10/40 scooter yağı benim motora uyar mı
    dostum motorun tek silindirli ve hava soğutmalı, ben olsaydım vespa,piaggio,gılera ve benelli markalarının orjınal yagı olan SELENİA markasını tercıh ederdım.Selenia 4Tech 5w/40 full sentetık motosiklet yağını tüm vespa,piaggio yetkili servislerinden temin edebilirsin.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    İyi akşamlar,Bu yağı sorunsuz kullanabileceğini düşünüyorum.
    Neden mi?çünkü teknik özellikleri aynı,bir inceleyin isterseniz.

http://www.castrol.com/castrol/subse...tentId=6008855

http://www.castrol.com/castrol/produ...tentId=7019440
    __________________________________________________ _____________________

Power 1 Scooter 10W-40
    SCOOTER'INIZDAN EN İYİ PERFORMANSI ELDE EDİN
    __________________________________________________ ______________________________

Kullanma Yeri

Castrol Power 1 Scooter 10W-40, yüksek performanslı scooterlar için geliştirilmiş, üstün kaliteli 4 zamanlı bir motosiklet yağdır.
    Debriyaj ve vites kutusunun birarada bulunduğu geleneksel 4 zamanlı motosikletlerin aksine, 4 zamanlı scooterlar, gücü vites kutusu aracılığı ile krank milinden arka tekerleğe iletmek için, kayışla tahrik alan CVT (Kademeli Değişken Transmisyon) kullanır. Scooter motoru çoğunlukla daha ufak bir alanda gövdenin içinde yer alır ve çalışma zamanının büyük bir kısmını tam gazda harcar. Sonuç olarak, scooter motoru genelde geleneksel 4 zamanlı motosiklet motorlarından daha yüksek sıcaklıkta çalışır.
    Castrol Power 1 Scooter 10W-40'ın gücü açığa formülasyonu yüksek hızlarda scooter'ınızdan maksimum güç elde etmenizi ve bu gücün devamlılığını sağlar. Bu sayede diğer geleneksel yağlara göre önemli avantaj sağlar.
    Castrol Power 1 Scooter 10W-40, API SJ ve/veya JASO MA spesifikasyonlarının tavsiye edildiği tüm modern scooterlar için uygundur.

__________________________________________________ ______________________________

Sağladığı Faydalar

- 4 zamanlı scooterlar için geliştirilmiş bir formülasyona sahiptir.
    - Gücü açığa çıkaran formülasyonu ile maksimum ve sürdürülebilir motor performansı sağlar.
    - Hava soğutmalı ve su soğutmalı motorlarda yüksek sıcaklıklarda mükemmel motor
    performansı sağlar.
    - Yağ tüketimini kontrol altında tutar.
    - Mükemmel motor koruması sağlar.
    - Katalizörlü motorların performans taleplerini karşılar.

Onay ve Şartnameler

API SJ
    JASO MA

Depolama

Bütün ambalajlı ürünler kapalı yerde depolanmalıdır. Ancak fıçıların açık yerde depolama zorunluysa, ürünün kötü hava şartlarında su ile temas ederek zarar görmesini önleyebilmek için; fıçılar baş aşağı konmalıdır. Ürün 60 C'nin üzerinde, güneş ışığı alan yerlerde ya da dondurucu hava şartlarıyla doğrudan teması olan alanlarda depolanmamalıdır.
    Kolili ambalajda, tenekede veya plastik bidondaki madeni yağlar kesinlikle kapalı alanda depolanmalıdır. Bu tür ambalajlar kötü hava koşullarına dayanabilecek şekilde üretilmemişlerdir. Mutlaka açık alanda bırakılmaları gerekiyorsa, üzerleri sağlam bir örtü ile kapatılmalıdır. Tüm ürünler aralarına palet koymak şartıyla en fazla iki palet üst üste depolanmalıdır.

Sağlık,Emniyet ve Çevre

Bu ürüne ilişkin sağlık,güvenlik ve çevre bilgileri Güvenlik Bilgi Formunda verilmiştir.Bu bülten olası tehlikeler,alınacak tedbirler ve ilk yardım hakkında detaylarla birlikte ürünün çevresel etkileri ve kullanılmış ürünün imhası hakkında bilgi içerir.
    Castrol Madeni Yağlar Şirketi ürünün doğru/belirlenen şekilde ve belirlenen tedbirler alınarak kullanılmaması halinde sorumluluk kabul etmez. Ürün farklı bir şekilde kullanılmadan önce Castrol Madeni Yağlar Şirketine danışılmalıdır.

Tipik Özellikleri

Test Metodu Birim Viskozite Sınıfı

SAE 10W-40

Yoğunluk @15 C, gr/cm3 : 0.873
    Viskozite @ -20 0C, cP : 5300
    Viskozite @ 40 0C, cSt : 89.6
    Viskozite @ 100 0C, cSt : 13.7
    Viskozite İndeksi : 155
    Parlama Noktası, 0C : 210
    Akma Noktası,0C : -29
    Toplam Baz Numarası, mg KOH/g : 9.7

Yukarıdaki değerler normal üretim toleransları içindeki tipik değerlerdir.

Bu teknik bilgi bülteni basıldığı tarihte geçerli olan bilgileri içerir.Bu teknik bilgi bültenindeki veri ve bilgilerin doğru ve tam olduğu konusunda doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir garantiye ve ifadeye yer verilmemişitr.
    Bu ürünün güvenli bir şekilde değerlendirilmesi ve kullanılması,tüm kanun ve yönetmeliklere uyulması kullanıcının kendi sorumluluğundadır.Bu teknik bilgi bülteninde yer alan hiçbir ifade geçerli lisansa sahip olmadan patentli herhangi bir buluşun uygulanması için izin,öneri ya da yetki verilmiş olduğu ya da verilebileceği şeklinde yorumlanmamalıdır.

Castrol Madeni Yağlar Şirketi,ürünün normal dışı kullanımından kaynaklanabilecek herhangi bir zarar veya ziyandan ya da ürünün yapısındaki tehlikelerden sorumlu tutulamaz.

Castrol Madeni Yağlar
    Sarı Kanarya sokak Castrol Direct : 0212 4737737
    No:14 Kat:19 Fax: 02165712950
    34742 e-mail: teknikdestek@castrol.com
    Kozyatağı/İstanbul

Date Created: 31/05/2006 09:11:08 Last Modified:17/11/2006

http://www.castrol.com/castrol/produ...tentId=7027125

__________________________________________________ _____________________

Power 1 4T 10W-40
    MOTOSİKLETİNİZDEN EN İYİ PERFORMANSI ELDE EDİN

Kullanma Yeri

Castrol Power 1 4T 10W-40, yüksek performanslı motosikletler için tasarlanmış, ileri teknolojili ve üstün kaliteli 4 zamanlı bir motosiklet yağıdır.Özel olarak tasarlanmış Gücü Açığa Çıkaran Formülasyonu ile yüksek hızlarda motosikletinizden maksimum güç elde etmenizi ve bu gücün devamlılığını sağlar. Bu sayede diğer geleneksel motosiklet yağlarına göre önemli avantaj sağlar.
    Castrol Power 1 4T 10W-40'ın bu özel formülasyonu motorun içindeki sürtünme kayıplarını azaltır. Islak debriyajda en iyi performansı göstererek arka tekerleğe etkin güç transferini sağlar.Castrol Power 1 4T 10W-40, motosikletler için Castrol Trizone teknolojisi ile güçlendirilerek özel olarak tasarlanmıştır ve motor, debriyaj ve dişlilerde koruma sağlar.
    Castrol Power 1 4T 10W-40, API SJ ve/veya JASO MA spesifikasyonlarının tavsiye edildiği tüm modern Avrupa ve Japon yapımı motosikletler için uygundur.

Sağladığı Faydalar

- 4 zamanlı motosikletler için geliştirilmiş bir formülasyona sahiptir.
    - Gücü açığa çıkaran formülasyonu ile maksimum ve sürdürülebilir motor performansı sağlar.
    - Hava soğutmalı ve su soğutmalı motorlarda yüksek sıcaklıklarda mükemmel motor
    performansı sağlar.
    - Yağ tüketimini kontrol altında tutar.
    - Euro 3 katalitik konvertörlerle tamamen uyumludur.
    - Mükemmel motor koruması sağlar.
    - Katalizörlü motorların performans taleplerini karşılar.

Onay ve Şartnameler

API SJ
    JASO MA

Depolama

Bütün ambalajlı ürünler kapalı yerde depolanmalıdır. Ancak fıçıların açık yerde depolama zorunluysa, ürünün kötü hava şartlarında su ile temas ederek zarar görmesini önleyebilmek için; fıçılar baş aşağı konmalıdır. Ürün 60 C'nin üzerinde, güneş ışığı alan yerlerde ya da dondurucu hava şartlarıyla doğrudan teması olan alanlarda depolanmamalıdır.
    Kolili ambalajda, tenekede veya plastik bidondaki madeni yağlar kesinlikle kapalı alanda depolanmalıdır. Bu tür ambalajlar kötü hava koşullarına dayanabilecek şekilde üretilmemişlerdir. Mutlaka açık alanda bırakılmaları gerekiyorsa, üzerleri sağlam bir örtü ile kapatılmalıdır. Tüm ürünler aralarına palet koymak şartıyla en fazla iki palet üst üste depolanmalıdır.

Sağlık,Emniyet ve Çevre

Bu ürüne ilişkin sağlık,güvenlik ve çevre bilgileri Güvenlik Bilgi Formunda verilmiştir.Bu bülten olası tehlikeler,alınacak tedbirler ve ilk yardım hakkında detaylarla birlikte ürünün çevresel etkileri ve kullanılmış ürünün imhası hakkında bilgi içerir.
    Castrol Madeni Yağlar Şirketi ürünün doğru/belirlenen şekilde ve belirlenen tedbirler alınarak kullanılmaması halinde sorumluluk kabul etmez. Ürün farklı bir şekilde kullanılmadan önce Castrol Madeni Yağlar Şirketine danışılmalıdır.

Tipik Özellikleri

Test Metodu Birim Viskozite Sınıfı

SAE 10W-40

Yoğunluk @15 C, gr/cm3 : 0.873
    Viskozite @ -20 0C, cP : 5300
    Viskozite @ 40 0C, cSt : 89.6
    Viskozite @ 100 0C, cSt : 13.7
    Viskozite İndeksi : 155
    Parlama Noktası, 0C : 210
    Akma Noktası,0C : -29
    Toplam Baz Numarası, mg KOH/g : 9.7

Yukarıdaki değerler normal üretim toleransları içindeki tipik değerlerdir.

Bu teknik bilgi bülteni basıldığı tarihte geçerli olan bilgileri içerir.Bu teknik bilgi bültenindeki veri ve bilgilerin doğru ve tam olduğu konusunda doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir garantiye ve ifadeye yer verilmemişitr.
    Bu ürünün güvenli bir şekilde değerlendirilmesi ve kullanılması,tüm kanun ve yönetmeliklere uyulması kullanıcının kendi sorumluluğundadır.Bu teknik bilgi bülteninde yer alan hiçbir ifade geçerli lisansa sahip olmadan patentli herhangi bir buluşun uygulanması için izin,öneri ya da yetki verilmiş olduğu ya da verilebileceği şeklinde yorumlanmamalıdır.

Castrol Madeni Yağlar Şirketi,ürünün normal dışı kullanımından kaynaklanabilecek herhangi bir zarar veya ziyandan ya da ürünün yapısındaki tehlikelerden sorumlu tutulamaz.

Castrol Madeni Yağlar
    Sarı Kanarya sokak Castrol Direct : 0212 4737737
    No:14 Kat:19 Fax: 02165712950
    34742 e-mail: teknikdestek@castrol.com
    Kozyatağı/İstanbul

Date Created: 28/12/2006 07:29:17 Last Modified:28/12/2006
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    HONDA

CG 125

MOTOR

Power 1 4T 10W-40
    POWER 1 4T 10W-40
    Castrol Sitesinden alıntıdır...

http://lubeselector.castrol.com.tr/Default.aspx

Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.
    arkadaşlar hepinize teşekkürler. sağolun. mobil 1 racing 15/50 yağ koydum ve sonuçları:
    motor bağırmıyor sesi kesildi ve toklaştı, şirketin motoru aynı, ona 10/40 koyuyorum motor uçuyor, seside güzel.
    yağı koyduktan sonra mecidiyeköyden halice doğru aşağı eğimde motor 120 ye çıktı ve patlayacak gibi oldu, aşırı titreşim var artık
    şirketin motorunda ise böyle bir sorun yok, 130 la bile böyle bir sorun olmadı.
    şimdi 15/50 aldığıma pişmanım, 125 lik motora tavsiye etmem. ama 10/40 1500 km gider, 15/50 ise 3000 km. gidiyor bunu denedik, 3100 km de bile yağ hala özelliğini kaybetmemişti.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)