Babamın kanunı seyhan 125 t motoru var 2 lt benzinle 55 km gidiyor motoru ustaya gösterdik karburator ayvayı yemiş dedi o kadar pismiş şimdi 100 km yi 3 lt yakıyor devirli ve trafikte
Benim motor daha 280 km de ilk benzinimi 200 km doldugunda yedek depoya gectiginde aldim . 30 TL aldi. Bu sekilde 150 civari yakit , rodajdan sonra bu degisirmi ? Azalirmi yani ?
150 cc cokmu fark eder :(
Benim hesabıma göre 3.5 lt benzin, litresi 4.61 tl'den. Km başına 161 bin falan yakar. Yani 100 bin yaksa, çok olmaz zaten...
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:35 ----------
Bende de en az yakıyor diye bilinen mondial cup var 100 km'ye yaklaşık 10 tl yakıyor. Sizin yanlışınız var sanırım. Ama az yaktiginı sanmak daha güzeldir her zaman
yahu herkes ne acayip cevaplar yazmış, 100-125 cc motorlar en fazla 2,5 lt yakması lazım 100 km'de. (dört zamanlılar için söylüyorum) bundan fazlasını yakıyorsanız ya motorunuzda ya da şürüş tarzınızda bir tuhaflık var demektir.
Herkezin kafasi karisik anlaşilan Karaisa bu konuda bende 50 cc den 150 gectim benimde kafam karişti Benzine her gün zam gelirse daha coooooook hesaplama yapariz .
125 zn kullanıyorum.
Ortalama 3-3,5 litre arası yakıyor..Gayet sakin kullanan bir insanım 60'ı geçmiyorum fakat buralarda çok yokuş olduğundan böyle oluyor diye düşünüyorum.
Şehiriçi 100 km'de 3,5- 4 litre arası değişiyor. 125lik motorda rüzgar karşıdan esse fazla yakar Motor hafif olacak, sen zayıf olacaksın, yokuş çıkmazsan az yakarsın.
The man who knows everything chooses to know nothing...
4 silindir 600 cc 100 km'de şehir içi 5.5 lt yakıyor.
bizim hesaba göre sizin motorlar aşırı yakıyor.150cc 4 zamanlı motor taş çatlasa 3 lt üzerine çıkmamalı,ayarlarınızı düzgün yaptırın fazla zorlamayın gitsin diye.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
arjantinli motorunu yazarmisin merak ettim . Fazer falan olmalı
100km'de 3.5-4 lt arası oynuyor,Henüz rodajdayım ama gene de çok bence.Bu devirde elden jigleli motor mu kalmış?Tarihi teknolojiyle normaldir bence.
motorun cc si yakacağı benzinle pek alakalı değil aslında elbette farklar olur ama dağ kadar fark beklemeyin
250 likler 3.5 yakıyor
650 lilikler 5.5
oranlarda çok büyük bir fark olmadığını görürüz
sonuç olarak yakar normaldir
cc büyüdükçe yakıt cc misli oranında artmaz .
125 cc scooter 3 lt den fazla yakmamali
profilde yazıyordu ama göremediniz galiba,suzuki bandit kullanıyorum.karbüratörlü motosiklet
mesela fazer6 100 km'de 6.5 lt tüketiyor...enjeksiyonlu
honda cbf 600 100 km'de 5 lt tüketmekte...enjeksiyonlu
honda cbf 1000 100 km de 6.5 lt tüketmekte...enjeksiyonlu ,şehir içi tabiki
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
22,5hp 250cc
100km/2,9 lt yaktığı oldu
ortalam 100km/3lt
şunu diyim kaliteli benzin çok farkediyor özellikle enjeksiyonlu motorlarda shell den çok memnnum bu konuda
Selam arkadaslar motoru alali 3 ay oldu benzinden benzine fark ettigini gordum cunku yakit tanki 6 lt re bp denedim 100 km 2.8 yakiyordu normal kullanim sehir ici yanliz cok silkeliyordu benzin bitecek givi
Aytemiz aldim 100 km 3.5 yakti fakat cok yakiyordu fakat silkeleme yapmadi
En sonunda da shell denedim 100 km tam tamina 3 lt yakti digerlerine gore daha super silkeleme titreme hic olmadi
Bilginize bakalim po yuda deneywcegim ilerleyen zamanlarda
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)