Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

OGS ve Teker Patlaması Meselesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    İki konuyu merak ediyorum. Birinci olarak, motosiklet kullananlar OGS kullanabiliyor mu ? Boğaz köprüsü ve otoyollardan geçerken diğer araçların yararlandığı OGS'yi motosikletin neresine monte etmek gerek ?

İkinci merak ettiğim husus ise teker patlaması. Seyir halinde iken motosikletin tekeri patlarsa ne yapmak lazım? Gürültülü bir şekilde mi patlar, yoksa bisiklet lastiği gibi teker janta yapışır gibi mi ? Trafikte seyir halinde böyle vaziyetlerle karşılaşan arkadaşlar ne yapıyor? :tongue:

Ayrıca motosiklete hava basmak gerekiyor mu zaman zaman ? Servise mi götürmeliyiz yoksa kendimiz mi basmalıyız ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Misafir
    ogs olayını bilmiyorum.eğer seyir halinde lastik patlarsa;ön lastik patladığında direksiyon ağırlaşır dengeyi sağlamak zorlaşır böyle durumlarda en kısa zamanda durmak gerekir,patlama aniden olursa ve hava aniden inerse denge bozulur ve motordan düşülebilir.arka lastik patladığında ise motor düz gitmez ,arka lastik yolda sağ sol yapar,aynı şekilde hızlı gidiliyorsa düşülebilir.
    benim motorda 3.50-18 lastik var,30 hava basıyorum.lastik ebadına göre hava basınçlarıda değişebilir.eğer kaç hava basacağını biliyorsan benzincide halledebilirsin bu işi,öyle servise falan gitmeye gerek yok yani

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    ogs motorda kullanılıyor ancak motora monte edilmiyor. montun koluna cırtcırtlıbir bant gibi kolu çepeçevre saran bir canta takılıyor. onun içine kredi kartını cüzdanınıza soktuğunuz gibi yatay olarak sokuyorsunuz. bu "çanta" nın ogs nin geleceği yeri saydam yani geçerken ogs çalışıyor.
    diğer konuya gelince patlarsa görürüz gibi salak bi yanıt vermek istiyorum
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Bu kopruden motosikletlerin gecisi cok ilginc
    Cogu kurye kopruden kacak geciyor ama hic kimsede birsey demiyor
    Osg gisenin en soluna dayanıyorlar hızı biraz dusuruyorlar makina motosikleti goremiyor

ehuehue
    ogs veya paralı yollarda motora beleş kaçak gececen

teker patlaması ise araba tekeri gibi yavaş yavaş iner, ama nadiren kocaman bir yarık oluşursa ozaman araba tekeri değil bisiklet tekeri gibi aniden iner dengeyi çok aşırı derecede bozar vede kazaya neden olur

lastiği serviste mi şişirmeliyiz?sorusuna yuh diyorum!
    yahu sevgili arkadaşım.motosiklet almışın hadi tamiratını geçtik bari kendi lastiğini kendin şişir yav!eğer servise lastik şişirmeye gidersen gülerler adama.eğer lastiğinin hava basıncını bilmiyorsan internet üzerinden ara bul.

lastik basınçlarını arasıra kontrol etmek gerekir.illede kontrol çubuğu almayada gerek yok.lastiğinin basınç değerini biliyorsan gidersin benzinliğe.hava pompasını ayarlarsın dayarsın sibopa.hava basıyorsa ne ala.basmıyorsa kapatırsın sibop kapağını yallah tazyik

Misafir
    helal jawa

muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR
    Benzincilerde hava basabilirsin dostum.
    OGS olayına gelince insaf diyorum
    Adamlar zaten bize geçiriyor. Ben para ödeyip geçtim hep salak gibi ayrııı
    Ama OGS de takmam yani
    DBTYSG

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Lastik basınçları :
    120 (ön) - 36
    180 (arka) - 42

Motosiklette belki de en önemli yer lastiklerdir. Lastik basıncı sürüşte çok önemlidir. Lastik basıncı normalden düşükse zaten dönüşlerde bir ağırlık hissedilir. Sizetavsiyem sık sık lastik basıncını kontrol etmeniz. Zaten iki teker üstünde gidiyoruz, o da keleğe gelirse vay halimize...
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

JustHappy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VivaCity 100

Lastik havası

bence ustana sor öyle şişir kardeş yaz ve kış arasında biraz fark var. kendisi şişiren arkadaşların fazla hava basmalarından dolayı hem yol tutuşu bozuluyor hemde jant ı zedeleme oranı yükseliyor. bazı arkadaşlarda motor lastiğinin havasını bilerek indiriyorlar daha iyi yol tutsun diye ama bence buda sakıncalı...
    OGS konusunda bilgim yok canım antalyamda böle bi sorunumuz yok.
    Bu arada motorsiklet girişi geçen sene ücretsiz olan ama bu sene motorsiklet girişinede 1.000.000 TL alan Beach Park yönetimini şiddetle kınıyorum.

JustHappy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VivaCity 100

Lastik havası

bence ustana sor öyle şişir kardeş yaz ve kış arasında biraz fark var. kendisi şişiren arkadaşların fazla hava basmalarından dolayı hem yol tutuşu bozuluyor hemde jant ı zedeleme oranı yükseliyor. bazı arkadaşlarda motor lastiğinin havasını bilerek indiriyorlar daha iyi yol tutsun diye ama bence buda sakıncalı...
    OGS konusunda bilgim yok canım antalyamda böle bi sorunumuz yok.
    Bu arada motorsiklet girişi geçen sene ücretsiz olan ama bu sene motorsiklet girişinede 1.000.000 TL alan Beach Park yönetimini şiddetle kınıyorum.

allah korusun akşam akşam ya...aklına bile getirme

Motosikleti
    DADYW DD250E-9
    selam lastik hakkında soruna cevap vermem alah korusun su ana kadar başıma gelmedi.
    OGS ise ben motorumda kullanıyorum İlk başta KGS kullandım sonra sinirlenip (paramı bir gün geç yatırınca iptal oldu) OGS ye geçtim .
    Normalde motorlara OGS verilmiyormuş ama köprü çıkısından ben motorumla gidip aldım motorumun üzerine (anlamadım bunu) ama su an KGS (6 Nolu) motora %30 indirim uygularken OGS seni araba gibi görüyor ve %20 indirim uyguluyor.
    Kullanıma gelince de neticede radyo dalgası ben montumun ust cebinde (suara yazlık montu giyiyorum ve ic cebinde) taşıyorum . cıkarmama gerek kalmıyor ve oradan okuyor arada sırada okumamazlık yapıyo ama o durumda da plakadan görüp hesabımdan düşüyorlar, ceza yazılmıyor (ınternetten takip ediyorum).
    Saygılar

HaYaLeT01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çim Biçme Makinesi
    Herkese selamlar,

Motosikletlere OGS konusunu hortlatmak istiyorum (kimileri ücretli geçislerde ödeme yapmaya tamamen karsi olsa ve gereksiz bulsa bile)

Motosikletlere OGS veriliyor mu, verilmiyor mu? Ikincisi, KGS kullaniyorsak ve KGS karti arabaya tanimli ise, motosikletle geçiste ceza mi olusuyor? Hani ayni KGS karti birden fazla araçta kullanmakta sorun yok, ama yeni ögrendigime göre araçlarin siniflari farkli olursa plakaya ceza kesilebilirmis.

Saygilar
    oderint dum metuant

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    KGS ile köprüden de otoyoldan da geçersin, sadece 20 kuruş fazla verirsin. Ben 4 aydır otomobile kayıtlı KGS kulanıyorum, sorun yaşamadım.

Motosikleti
    tvs apache
    Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kopruden motosikletlerin gecisi cok ilginc
    Cogu kurye kopruden kacak geciyor ama hic kimsede birsey demiyor
    Osg gisenin en soluna dayanıyorlar hızı biraz dusuruyorlar makina motosikleti goremiyor
    ..sen öyle zannediyorsan dewam et o şekilde geçmeye 1 ay sonra plaka sorgulaması yaptığında öğrendiklerini paylaş bizimle ltf soldan kaykılmak eskidendi ayrıca bu olaya girenler sadece kuryeler değildi.
    ....paranoyak olman takip edilmediğin anlamına gelmez:cherry:...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler