Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MOTORDA PASLANMALAR BAŞLADI

REKLAM ALANI
    SERENO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    JINLUN 250-5
    Arkadaşlar 250 jınlun kullanıyorum.Motor 2000 km yi devirdi ancak
    silerken farkettimki motor korumalarını motora tutturan kısımlarda ve
    ön camı motora monte eden kısa çubuklarda ufak ufak paslanmalar başlamış.Ayrıca çok küçük olsada motor koruma demirlerini bazı noktalarında da var aynı hadise.
    Acaba diğer arkadaşlarda durum nedir ve motorda 2 sene mekanik garanti var acaba paslanmaya karşıda aynı garanti söz konusumu???
    Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirimm

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    250-MaCiT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modenas GT 135
    sıradan bir çelik cıvata ile paslanmaz cıvata arasındaki fiyet farkı bayağı fazla..işte sorun bu noktada başlıyor,çin mallarının ucuz olmasının en büyük sebebi motor aksamı dışındaki parçaların kalitesiz olması,bu yüzden ucuz...

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Cumartesi Yalıköy'e giderken yolda tanıştığımız Mete abinin (abi diyorum çünkü adam 50 yaşında) 250 jinlunda da aynı problemler var. Motorun tasarımı, gidişi, özellikle egsoz sesi çok güzel ama metal aksamını incelediğinde paslanmaları farkediyorsun. Sanırım hepsinde aynı problem var. Paslanmaz aksamlar Macit'in dediği gibi daha pahalı.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Motosikleti
    JINLUN 250-5
    Tabiki benimde çok fazla bi beklentim yok ama genede biraz daha dayansa iyi olurr.Garanti konusunu merak ettim.

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam ben ilk aldıgımda motoru uzun süre yagmurda kullanmak zorunda kaldım ve temizleyemedimde. Çubuklarda filan degil yalnızca civata somun da biraz paslanma oldu. Tabii ben motoru temizledikten sonra hertarafını (kablolarına kadar) wd40 la yaglarım ve camın civata somunu hariç bir paslanma sorunum yok.

Motosikleti
    JINLUN 250-5
    çok fazla yağmura mağruz kalmadım ama genede
    daha sık temizlememiz gerekiyor heraldeee

Motorum yok, derdim yok

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Piyasada satılan krom parlatıcılar var. Alıyosun bi tane, beze sürüyorsun. Sonra paslanma başlayan yerleri bu krom parlatıcı ile siliyorsun. Hiçbirşey kalmıyor. Ve uzun süre bu paslanmayı bir daha görmüyorsun. Yine olunca yine aynısını yapıyorsun. Benim çözümüm budur.
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    sereno kardeşim bilmiyorum ama motoru sık sık yıkıyonmu aslında motorsiklet sık sık yıkanmaz mesela ben motorumu nisandan beri kullanıyorum şimdiye kadar hiç yıkamadım nemli bir bezle sildim yağmurda çamurda kullanmıyorum motorun nikalajlı yerleri iyi nikalaj yapmamışlar benimde ufak tefek senin dediğin yerlerde paslanma oldu kışın ben bunları söküp nikalajcı arkadaşda daldırma nikalaj yaptıracağım ama yaptırıken ben bu parçayı teknede kullanacağım diyom ozaman kaplama işlemini uzun tutuyor 15 dkika kadar bu yüzdende bir daha nikalaj kolay kolay bozulmuyor

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Piyasada satılan krom parlatıcılar var. Alıyosun bi tane, beze sürüyorsun. Sonra paslanma başlayan yerleri bu krom parlatıcı ile siliyorsun. Hiçbirşey kalmıyor. Ve uzun süre bu paslanmayı bir daha görmüyorsun. Yine olunca yine aynısını yapıyorsun. Benim çözümüm budur.
    niye cruiser deilde cross cruiser bakım ister elde devamlı bez ister ışıl ışıl yanmak ister cross öylemi çamur lekesi aksesuar gibi duruyo alette yani tam tembel işi cenk doğru diyo paslanmayı beklemeden bu bakımı periyodik olarak en az haftada bir yapmak lazım eğer yapmıyo isen hiç pastan şikayet etmiyeceksin ne demişler bakarsan bağ bakmazsan dağ
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    ben motorumu haftada 2-3 kez yıkarım.. üstelik çoğu aksamı krom ve nikelaj eğer kaliteli bir kaplama olursa sorun olmaz .sadece yıkadıktan sonra nemini alıp ikinci bir kuru bezle siliyorum o kadar..zaman zamanda cila yaparsanız daha iyi olur.sümerbanklarda satılan "bazen" diye bir bez kumaş vardır 1metresi sanırım 3milyon lira alıp dörde bölün iyi su çeker ve pamuk bırakmaz .yıkadaktan sonra butun metal ve kromaj kısımlerı bu bezlerle silerseniz paslanma hiç olmazsa biraz olsun gecikir.eğer boyalı kısımlarda paslanma görürseniz vakit geçırmeden ince bir metalle pasını kazıyıp kendi boyası ile rotuş yapın.
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı SERENO adlı üyeden alıntı
    Tabiki benimde çok fazla bi beklentim yok ama genede biraz daha dayansa iyi olurr.Garanti konusunu merak ettim.
    sevgili sereno bence beklentinin az olması motoru alırken bir tereddüt içinde olduğunu gösteriyor...
    bence dayanıklılıktaki anlayışımız en az 3 yıl olmalı...
    her anlamda...
    neye dayansın dostum...
    bu yazı kurtarıp bir dahaki seneye çöpemi atacaksın...
    garanti meselesi zaten yasalarla korunmuş bir hakkımız...
    2 yıl...
    yani bari 2 yılmı dayansın diyorsun...?

boy dostum bu paslanmaları en iyi şekilde açıklayabilir sana...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

çinmi aman aman
    hep söyledim söyleyecem arkadaşlar sıfır çinli alacağınıza
    iyi bi marka dördüncü el almak daha iyidirrr
    VESSELAMMMMMMMMMMMMMMM

GreatWhiteShark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DADYW Regal_Raptor DD250E-9
    Bugun Mecidiyekoy`de ki Aykon Motora gittim. DADYW DD250E-9 su sogutmaliyi gormek icin... Jinlun`a gore daha iyi bir iscilik gordum ve krom nikel ekipmanlar super parliyordu...
    2 yil garantide pas olayini sordum...Bu fiyata alinan bir makinanin paslanma garantisi olmaz dediler...
    ANLAYACAGINIZ paslanmaya karsi garanti yokmus!
    Jinlun icin ayrica bayiilere sorulmasi gerekiyor sanirim.
    Herkese passiz gunler dilerim.

Motosikleti
    ramzey qm 250
    pacino
    çinmi aman aman
    hep söyledim söyleyecem arkadaşlar sıfır çinli alacağınıza
    iyi bi marka dördüncü el almak daha iyidirrr
    VESSELAMMMMMMMMMMMMMMM
    sana katılmamak eldemi pacino ama regal ddyw yi bende bi görecem merak ettim
    bilgi alacam :
    çapır yada reyzing önemli değil, önemli olan sen hangisisin.

barisci26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim bionikim var 12 senelik motor sadece arka selesi paslanmıştı. Onu zımparalayıp siyah boyayla boyadım. Şimdi hiç bir yerinde paslanma yok.
    http://www.facebook.com/bariskaykusuzphotography
    http://www.bariskaykusuz.wordpress.com/
    http://twitter.com/bariskaykusuz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler