Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Lastikleri Dubleks Yaptiricam.acaba Ilerde Bi Sorun çikartirmi?(yardim Plase)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    arkadaşlar dün akşam ikinci kes yine arka lastigim patladı(şamrelli lastik).bende sinirlendim lastigi yerine sök tak,tekrar fren ayarı yap...Şimdi lastikleri lastikçiye versem dubleks yaptırsam(en azından çivi girdimi hemen inmez ve yerine fitil yaptırırım) DUBLEKS YAPTIRIRSAM BANA Bİ SORUNU OLURMU

LASTİK EBATLARI
    ARKA:2.75-17
    ÖN:2.50-17

[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

...................................
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

pokermon78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AN 400
    bence tripleks yaptır.daha sağlam olur.
    Mengu16 bunu beğendi.

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Sorunun cevabına gelince alaşım jantlarda şamrellide dublekse geçmek kolayken telli jantlarda bu olay jantında değişmesini gerektiren pahalı bir işlem haline gelebilir. Çivi girince de lastiğin hemen inmez demeleri çok doğru değil. Evet içlastikli olanlar kadar kısa sürede inmez ama 200 m. de uzun bir yol değil. Yani çivi girmiş lastikle kilometrelerce yol gidemezsin. Dubleks lastikle yolda kalırsan tamir spreylerinden kullanarak tamirciye kadar gidebilirsin. İç lastikli bir lastiğin varsa söküp yama yapıp yola devam edebilirsin ancak oldukça zahmetli olur.

@ Yucika; Saygılar efendim...
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP
    tamir spreyini be şamyeldede kullanıyorum şimdiyekadar sorun yaşamadım
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    peki tubeless'e nasıl çevriliyor? kimler yapıyor herhangi bir lastikçi yapabilirmi?

benim ybr hala orjinal şekilde duruyor
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    Arkadaşim yaptir pişman olmassın cok iyi oluyor ben ybr me yaptırdım cokta memlunun çivi batsa bile hava inmiyor zaten şüanda ustunde 3 tane çivi var ve ben bu 3 çivi le 800 km yol yaptım üstelik artcımda vardi yani anliyacagın pişman olmassın....
    HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
    O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı AYDEMİR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşim yaptir pişman olmassın cok iyi oluyor ben ybr me yaptırdım cokta memlunun çivi batsa bile hava inmiyor zaten şüanda ustunde 3 tane çivi var ve ben bu 3 çivi le 800 km yol yaptım üstelik artcımda vardi yani anliyacagın pişman olmassın....
    birkaç çivi daha batarsa toprakta yol tutuşunuz epey artacak =) çivili krampon hesabı..

belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    ybr 125 i olan bi arkadaşın lastikler dubleksti
    keskin virajlarda yol tutuşunun iyi olmadığını söylüyordu
    Hak edene değer verilir, Hak etmeyene de yol!!!

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    lastigi yerinden söktüm,ve baktım çivi filan yok.küçük bi taş dişlinin arasına girmişti onu çıkardım sonra pompamla şişirdim ve 1 gün hava inicekmi inmicekmi diye bekledim.sonuçta hava inmedi ve bende üzerine tekrar taktım.YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER .ama ben tamir spreyini anlayamadım lastigin neresine sıkılıyor?
    [B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastigi yerinden söktüm,ve baktım çivi filan yok.küçük bi taş dişlinin arasına girmişti onu çıkardım sonra pompamla şişirdim ve 1 gün hava inicekmi inmicekmi diye bekledim.sonuçta hava inmedi ve bende üzerine tekrar taktım.YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER .ama ben tamir spreyini anlayamadım lastigin neresine sıkılıyor?
    siboptan içeri sıkıyorsun, lastiğin içini bir malzemeyle kaplayıp kava çıkmasını falan engelliyor. hep yanımda olmasına karşın hiç kullanmadım çok şükür. tanıdığım birkaç usta, bunu kullandıktan sonra lastiği çöpe at demişti. sanırım sıktıktan sonra sibobun içini de tıkıyormuş. ama dediğim gibi hiç denemediğim için bilemiyorum.
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44527

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Sevgili kardeşlerim,
    Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek öncelikle iç lastikleri (Şambriyel) olmayan lastiklere DUBLEKS(çiftkatlı) denmez, TUBELESS denir. Lastik tamir spreyleri iki çeşittir. Tubeless (şambriyelsiz-iç lastiksiz) için olanlar dış lastik zedelendiğinde sibobtan içeri sıkılarak deliği tıkar ve biraz şişirir.Yavaş olarak tamirciye ulaşmamızı sağlar. İç lastikli tekerlekler için olan sprey ise lastiğin havası inik iken sibobtan içeri konulup sonra şişirilir ve içinde kalır.Bazı firmalar iki sene ömür veriyorlar.Delinme anında hava kaçan yeri tıkıyor.Arkadaşımızın dediği gibi içinde bu malzeme olan lastiğin sibobuna herhangi bir nedenle basılırsa sibobu da tıkar.
    Sevgilerimle.

SeRHaTeKiNci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco (Satılık)
    Benimki de dubleks.. Dün çivi battı motorun lastiğine.. Ama hiç bişey olmadı.. Çivi komple girmişti üstelik.. Gittim yamattırdım verdim 5 YTL.. sorun kalmadı..
    Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
    Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..

Motosikleti
    tvs apache
    ...tubeless lastik büyük kolaylık elimde imkanım olsa yeryüzünden şambriyel denen olayı kaldırırım. o kadar yani
    ....paranoyak olman takip edilmediğin anlamına gelmez:cherry:...

Incredible - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Üzgünüm ama yok!
    Bence yaptır, daha kullanışlı. Nasıl olsa yeni teknoloji ürünü...
    [b]Yaşasın motosiklet kardeşliği. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Anneciğim, kardeşim ve gt250R sizleri ölene dek seveceğim... __No Women, Yes Vodka...:wiinkk:[/b]
    [COLOR="Red"][B]Hayallerinizin peşinden gidin. Gitmiyorsanız, gidenlere mâni olmayın.[/B][/COLOR]

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    arkadaşlar ben bu konuya daha önce değinmiştim.yani tamir köpüklerine.sibobu tıkıyor demiştim.fakat ismini hatırlamadığım birisi çıkıp bana ''öyle birşey yok,şehir efsaneleri uydurma'' demişti.çok üzülmüştüm.o arkadaş şimdi çıksın bakalım ne diyecek?pastane motorcusu nerede acaba?benim açtığım konularda nerede gezdiğimi resim zaten anlatıyor.tamir köpüğü çok iyi.kullanıyorum fakat size tavsiyem yanınıza iyi bir pompa alıp,yola öyle devam etmeniz.böylece sibobu ve lastiğin içini temizlemekten ya da değiştirmekten kurtulmuş olursunuz.bazen böyle durumlar da çıkıyor.yırtık yoksa tabi.yırtık büyükse işiniz zor.çiviyi çıkarmayın.fazla söze gerek yok.dubleksten iç lastikliye geçiş masraflı.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    [QUOTE=a vagrant;805121]arkadaşlar ben bu konuya daha önce değinmiştim.yani tamir köpüklerine.sibobu tıkıyor demiştim.fakat ismini hatırlamadığım birisi çıkıp bana ''öyle birşey yok,şehir efsaneleri uydurma'' demişti.çok üzülmüştüm.o arkadaş şimdi çıksın bakalım ne diyecek?pastane motorcusu nerede acaba?benim açtığım konularda nerede gezdiğimi resim zaten anlatıyor.tamir köpüğü çok iyi.kullanıyorum fakat size tavsiyem yanınıza iyi bir pompa alıp,yola öyle devam etmeniz.böylece sibobu ve lastiğin içini temizlemekten ya da değiştirmekten kurtulmuş olursunuz.bazen böyle durumlar da çıkıyor.yırtık yoksa tabi.yırtık büyükse işiniz zor.çiviyi çıkarmayın.fazla söze gerek yok.dubleksten iç lastikliye geçiş masraflı.

yani geri dönüş yokmu hep tubeless olarak mı kullanmak zorundayız?
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Alıntı genç kaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar dün akşam ikinci kes yine arka lastigim patladı(şamrelli lastik).bende sinirlendim lastigi yerine sök tak,tekrar fren ayarı yap...Şimdi lastikleri lastikçiye versem dubleks yaptırsam(en azından çivi girdimi hemen inmez ve yerine fitil yaptırırım) DUBLEKS YAPTIRIRSAM BANA Bİ SORUNU OLURMU

LASTİK EBATLARI
    ARKA:2.75-17
    ÖN:2.50-17

aynen usta benım de öle oldu.dun arka lastk patladı yolda kaldk..arkaya 3 cü iç lastk aldm..ön tekerınde 2.içlastıgı benım mootor ck lastk patlatıo ustalarrr.
    dublks yaptrsam bana ne kadara maal olurr......

bisan star cub

şimdiden tşk ler.

superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    Lastiğe çivi girmişti göztepeden kabataşa lastikçiye kadar götürdü ama lastik değilde onun psikolojisi yetiyor.Old abimizin dediği gibi dubleks değil TUBELESS dir.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler