egzozun boğazından yağ kaçırıyor
-
14 Ağustos 2007, 21:59
egzozun boğazında yani silindirden çıktığı yerde kaçak var. bunun için
teflon bant öneren oldu ama o malzeme ısıya dayanmıyor."amyant"denen bir maddde varmış bunu vida ile egzoz boğazı arasına kullansam randıman verir mi ?
egzoz sesinden dolayı konu komşu beddua ediyor işim gücüm ters gidiyor
Reklamlar
-
14 Ağustos 2007, 22:51
Egsoz manifoltundan bahsediyorsan! Oraya "yanmaz" ya da "ısıya dayanıklı" diye tabir edilen conta koyuyorlar.
Ama conta haricinde kaçak varsa git kaynak yaptır. Bence en dayanıklı yöntem...
-
14 Ağustos 2007, 23:03
800c dereceye (tam hatırlamıyorum o civarlar olması lazım) dayanıklı sıvı kırmızı conta vardır. Sıvı conta diye geçiyor adı. Ama kırmızı olanından beyazı değil. Beyazı yapışkan oluyor beyaz sürersen sökmek gerektiğinde zorlanırsın.
Bu sıvı contayı genelde silindir kapaklarında kullanırlar. Mesela silindir kapağı açtığınızda haliyle conta ezilmiş oluyor. Tekrar taktığınızda ise tutmama dolayısı ile yağ sızdırma ihtimali var. O yüzden bu contayı kapağa sürerler.
Ahanda böyle
Bu malzeme 8 dakikada kuruyor.
-
15 Ağustos 2007, 02:05
walla aynı sorun benımde basıma geldı..bı arkadasıma sadece 10 dakıka ıcın werdım motoru..altını kaldırıma carptı bogaz yamulmus..(bı daha kımseye werırsem neyım)..delı gıbı ses cıkıyordu senınde soyledıgın gıbı we yag sızdırıyordu..serwıs yenı egzost sıstemı takıcaz dedı yaptırmadım 450 ytl ye patlıodu :D sanayıde 20 ytl ye adam egzostu soktu ısıttı ucunu egdı we yerıne taktı ne yag akıtıo ne ses cıkarıo..bı sanayıye goturup basında durursan sana hem ucuza denk gelıcektır hemde sorun halledılecektır..
-
16 Ağustos 2007, 16:41
le maniac arkadaşıma katılıyorum sanayide iyi bi egzost çuda servisinden çok daha ucuza olayı bitirebilirsin
-
19 Ağustos 2007, 01:34
sıvı conta
sıvı conta kullanabilirsin... o ısıya dayanıklı oluyor çünkü motor bloğunda da kullanılıyor... veya 3 renk karıştırılıp taş gibi sertleşen yapıştırıcılar var onları deneyebilirsin.. büyük nalburlarda satılıyor
-
19 Ağustos 2007, 02:45
EnduroDeniz adlı üyeden alıntı
sıvı conta kullanabilirsin... o ısıya dayanıklı oluyor çünkü motor bloğunda da kullanılıyor... veya 3 renk karıştırılıp taş gibi sertleşen yapıştırıcılar var onları deneyebilirsin.. büyük nalburlarda satılıyor
bu sıvı conta olursa egzozu rahat söküp takamamaktan korkuyorum.motorum
mobylete yani eski teknoloji 2 zamanlı yani 6 ayda bir f egzozu temizliyorum normalde.
bunun bir kolayı var mıdır?
-
19 Ağustos 2007, 10:44
kazınabilir... eksozu çıkartıp takacağında tekrar sürmen gerekli
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)