Arkadaşlar size bir sorum olacak
Sizce hangisi daha çok yakar
1. Viteste mi 7500 devir yoksa 5. viteste mi 7500 devir???
1. Vites
5. vites
Arkadaşlar size bir sorum olacak
Sizce hangisi daha çok yakar
1. Viteste mi 7500 devir yoksa 5. viteste mi 7500 devir???
*** Hayatta En Güzel Şey Özgürlüğün Tadını Doyasıya Çıkarmaktır ***
Hayat sadece ölüme giden yoldaki bir rüyadır...
bence 1. vites çünkü motorun kalkıslarda daha çok yakıyor özelliklede dur kalk larda haliyle 1 vites olduğu için daha çok yaka bilir 5.viteste devrini aldığı ve motor daha rahat hareket edebildiği için rahatlayacaktır ve biraz daha az yakacaktır. ama tamamen benim düşüncem daha bilgili arkadaşlar vardır umarım okuyup seni aydınlatırlar Bu arada birinci viteste gidersen hep bide yüksek devirde motor yatak sarar haberin olsun
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
1. vites babam beli olmuyormu bastnı nasıl bağrıyor motosiklet
[COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]
Aslında yakıt tüketimi vitesle değil devirle alakalıdır. 1. vites 7500 devir ile 5. vites 7500 devri arasında yakıt tüketimi açısından büyük bir fark olmaz diye düşünüyorum.
Motorun vitesten haberi yok ki onu şanzıman bilir sadece
1. viteste daha çok yakar küçük viteslerde yüksek devirde bütün motorlu araçlar çok yakar.Zaten dikkat ederseniz 1 viteste 7500 devir için daha çok gaz verirsiniz...
1. viteste çok yakar,şöyle bi şey söylesem 1. viteste 7500 dda gitmek motoru sıkıştırırsın bence,ccli motorlar için ayrı bi konu ,ama 5. viteste 75oo dda motor yorulmayacaktır,rahatlıkla gider
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
7500 sabit devirde aynı yakar...
hatta 5. viteste daha çok yakar...çünkü belirli bir hıza ulaşılmıştır, hesaba bir de rüzgar direnci eklenecek ve motor hem sizi taşıyacak hemde rüzgara karşı koyacakıtr...
eger ybr ile diyorsan bunu fark yapmaz 4. vites git daha iyi motoru açarsın biraz ben zaten 5. vitesi pek kullanmazdım ybr de ama biraz fazla yakar tabiki..
Honda Falcon NX4
Honda Today
tabi ki 1.witesde daha çok yakar..
Hıc kımseden bılımsel bı cevap gelmemıs bırı cıksada acıklasa
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
kesin olmamakla beraber 1. wites diye biliyorum çünkü 1. vites motoru çok sıkıştırıyoooo 5. viteste motor rahat gittiği için o kadar yakmaz ama arasındada buyuk fark oldugunu soyleyemem
kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:
bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana
birinci viteste daha çok yakar diye düşünüyorum. Aynı yakacaksa neden vites koysular ki..
ya yakarsa yaksın ne olcak ya sanki 12 silindir ferrari yaksın motoruma feda olsun haha
forumun başlığı daha komik bence alp.şu 'seniin araba kaç lira yakıyo' sorusuna kılım ya aynı muhabbet burada da olunca ben de koptum artık.Sanki senin arabanın aynısından filo alacakmış gibi çok mu az mı hayret bişi ya.
YAKIYOSA UZUYODUR,İŞTE BU KADAR
Arkadaş kuyuya taş atmış belli ki devir sayısını belirtmiş zaten. 7500 Dev/Dak Krank milinin saniyede 125 Devir yapması demektir ve yakılan yakıt tekerleğin dönüş hızıyla alakalı değildir.
evet öğrenmeliyim bunu ona göre tasaruf ettiricem motoru uzun yolculuğa çıkıcam 1.vitesemi gideyim 5.vitesdemi bak buda güzel bir baslık olur Sözüm ona bencede 1.vitesde daha fazla yakar
lezzet gider,mesuliyet kalır...
HİÇ BELLİ OLMAZ
1. yada 5. vitesde daha fazla olabilir.
önemli olan dur kalk yapıldıgında daha fazla benzin yakılmasıdır.
sehir içinde yakılan benzin sehir dışında yakılandan daha fazladır.
bu mantıkla yaklaşırsak
1. vitesde daha cok yakar demeliyiz ama bence bu yanlış olacaktır.
yaw..ama uzadı bu başlıkta...
şimdi karbüratörlü bir motosikleti ele alalım...
benzin (zengin) ayarından birim patlamada subablardan silindire biren benzin miktarını ayarladık mı? tamam...
bu birim miktar sürate bağlı hiç değimez. (ayar vidasını oynamazsak)sonuçta dakikada 7.500 kere aynı miktarda benzin silindire verilecektir...sürati ne olursa olsun....
1. vites daha çok tork (çekiç gücü) verecektir. (1. vitesinn şanzumandaki dişli sayısı seyrek olduğu için) hepsi o...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)