A Twist Of The Wrist Volume II
Reklamlar
-
A TWIST OF THE WRIST VOLUME II
BY: KEITH CODE
By edy02 at 2007-07-14
california superbike school'unun kurucusunun yazdığı bir kitap. kurucusunun ismi Keith CODE, kendisi eski bir yarışcı ve motosiklette en önemli şeyin virajlar olduğu keşfetmiş ve bu konuyu araştırmaya başlamış . 25 sene boyunca nasıl daha iyi viraja girilir ve bunu nasıl daha iyi öğretir onu araştırmış. malesef ingilizce bir kitap. çok faydalı bilgiler var içinde. en azından ingilizce bilen arkadaşlar faydalansın. içerisindeki bilgileri yavas yavas türkçeye çevirmeye çalışacam.
kitabın link: http://moonpieracing.com/KCVolumeII.pdf
http://superbikeschool.com/keiths-corner/
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
Reklamlar
-
Ben 1 yılda keşfetmiştim en önemli şeyin viraj olduğunu
Bence kendimizi küçümseyip ecnebileri gözümüzde büyütüyoruz Teşekkürler edy...
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
-
Shamyl adlı üyeden alıntı
Bence kendimizi küçümseyip ecnebileri gözümüzde büyütüyoruz
Teşekkürler edy...
Faydalı bir bilgi var yukarıda ve ben bunu paylaşmak istedim. yukarıdakı cümle ile ne anlatmak istedin ben pek anlamadım. ben kimseyi gözümde büyütmüyorum. adam oturmuş düşünmüş ve yazmış. varsa türkiyede böyle araştırmalar yada kitaplar hemen gidip almak isterim ama türklerden adam gibi kitap yazan birisine rastlamadım. türiyede yarışçılar bile yarış tekniklerini bilmiyor.
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
-
Teşekkürler.. Viraj konusunda iyi bilgiler var gibi duruyor..
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
Paylaşım için teşekkürler
Aslında tamamını ingilizce okumak gerekiyor. Çünkü bazı sözcükler Türkçeye çevrilince çok anlamsız oluyor. İngilizcesi iyi olanlar için çok güzel bir kaynak
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
-
motorisklette teoriden çok pratiğin daha önemli olduğu kanısındayım....
ama okumaktan zarar gelmez...ingilizcesi iyi olanlar için bir faydası olabilir...
yinede teşkkürler...
-
banavurma adlı üyeden alıntı
ama okumaktan zarar gelmez...ingilizcesi iyi olanlar için bir faydası olabilir...
yinede teşkkürler...
pratik tabiki daha önemli ama doğru biliyorsan. yanlış öğrenip, öğrendiğin yanlışın üzerine pratik yaparsan. bir daha düzeltemeyeceğım bir alışkanlığın olur. dünyanın en kolay işi birisini eleştirmektir. bence eleştirmeyi bırakıp, nasıl bilgi alırım onun peşinde olmalıyız.
-
edy adlı üyeden alıntı
. dünyanın en kolay işi birisini eleştirmektir. bence eleştirmeyi bırakıp, nasıl bilgi alırım onun peşinde olmalıyız.
aslında sizi eleştirmemiştim. sadece fikrimi söyldim.. (sözüm size değil) her ne kadar dünyanın en kolay işide olsa eleştirilmek eleştirilenkişi için nimettir.kullanabilirse...eleştiriye açık olmak lazım...
Bu siteyi okuyan veya yazanların eminim ki yüzde doksanından fazlası hayatı boyunca profesyonel bir yarış tecrübesi yoktur veya olmayacaktır...çoğumuz motorsikleti iş yada eğlence için kullanan insanlarız...kimse okuduklarını günlük hayatta kullandığı standart yol motorsikletleri üzerinde kullanmamalı, "virajlarda limitlerim nedir acaba?, en iyi viraja nasıl girer çıkarım?" diye ölçmemelidir......bu kendisini ve başkalarını teklikeye sokmaktan başka bir şey değildir...bu işin yeri yol ve sokaklar değildir...kimsenin trafikte bir başkasının hayatını tehlikeye sokma lüksü yoktur...
günlük hayatınızda motor sürerek edineceğiniz pratik deneyim hem sizin trafikte hem işinizi görürüp, hemde keyif almanızı sağlayacaktır...ama okuyarak öğrendiğiniz bilgileri limitlerinizde viraj dönerek keyif alıyorsanız tehlikelidir, çevrenizdekilere ve size zarar verebilir, yeri yollar değildir...
daha önceki cevabımda da bunu anlatmak istemiştim ama biraz kısa tutuğum için sanırım yanlış anlaşıdım...sadece eleştirmek için, laf olsun diye yazıyorum diye algılandım...
Ama yinede dediğim gibi okmaktan zarar gelmez...her bilgi yeri geldiği zaman lazım olabilir...
-
banavurma adlı üyeden alıntı
ben buna katilmiyorum.
özellikle motosiklette isin teorisi cok önemli cünkü "en dogrusunu" bilmede pratik ederek ulasilacak notkayi bilmek mümkün degil. dogru viraj dönmeyi sadece pratik yaparak 25 yilda ögrenmek belki mümkün ama teorisini dinledikte ve anladiktan sonra iyi bir pratikle 1 yilda oturtmak daha hayirli olacaktir.
-
22 Temmuz 2007, 04:35
Abi neyin peşindesiniz anlamıyorum. Daha kitabı dahi okumadan bilmdiginiz kişi ve yazdıgı kitap hakkındamı eleştride bulunuyorsunuz. Edy sağolsun bulmus bulusturmus getirmiş önümüze sunmuş. Bizede yanmış ocak kalkmış bacak misali hazıra konup sadece okumak kalıyor.
Adamı açtığı açacağı konuya pişman ettiniz.
Bir okumayı deneyin bakalım ne diyor bunu yazan. Belki birimizi bile bir virajda kurtarılmasına vesile olur..
@Shamyl
Üstadım ecnebi falan ama sonucta bir hadisi serif vardır sen benden daha iyi bilirsin. "İlim çinde bile olsa gidip alın"
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
22 Temmuz 2007, 08:24
Edy hocam tanıtım ve tavsiyeniz için teşekkürler, kitabı türkçeye çevirme üzerine çalışıyorsanız ben onu beklemek taraftarıyım çünkü ingilizce metinleri çevirmede açıkçası çok kötüyüm. Şimdiden emeğinize sağlık
Comfirmation Bias
-
23 Temmuz 2007, 01:10
walla site bende açılmıyor nedense, connection timed out diyor ki heycanlanmıştım ingilizcem iyidir bayağ
-
24 Temmuz 2007, 11:36
Kendi sitemizde sevgili Donald Duck'ın köşeyi dönme sanatı diye bir yazısında viraj teknikleri anlatılmıştı.Hem türkçe hem de anlatım dili çok güzel.Teorik olarak güzel bilgiler içeriyor.
http://www.motosiklet.net/forum/dona...me-sanati.html
-
25 Temmuz 2007, 10:21
kimse hiç bir şeyin peşinde değil ...yazılanları bir okumayı deneyip ona göre sizde yorumlarıızı yazın..kimse kimseyi suçlamıyor, saldırmıyor, hakaret etmiyor, aşağılamıyor...sadece kendi düşüncelerini yazmışlar...
predator arkdadaşımda benim savunduğum fikri doğru bulmamış..olabilir...saygı duyarım...
herkes konu (topic) üzerinde yorumlarını, düşüncelerini yazabilir...maraza çıkarmıyalım...
bende bir dörtlük yazayım bari,
kim okur kim yazardı,
bu düğümü kim çözerdi.
koyun kurt ile gezerdi,
fikir başka başk'olmasa.
-
23 Haziran 2011, 09:44
"A Twist Of The Wrist II TÜRKÇE ALTYAZI"
California Superbike School'unun kurucusu eith CODE'un yazdığı kitapla aynı adı taşıyan bir videosu da var. A Twist Of The Wrist II
Videoyu çeşitli kaynaklardan temin edebilirsiniz. Türkçe altyazısını hazırlayarak aşağıdaki linke yükledim.
Videosunun kitabından çok daha yararlı olduğuna inanıyorum. İngilizcesi olanlar için kitabı yanında bulundurmak avantaj tabii ama o da yok.
Emniyetli sürüşler.
https://rapidshare.com/files/3123376...kcealtyazi.zip
-
18 Aralık 2012, 22:38
hknozalp kardeşim zahmet olmazsa linki yenileyebilir misin?Çok faydalı video ve bir tek senin hazırladığın alt yazı var,çok kişiye fayda getirecektir.Emeğin için herkes adına teşekkür ederim...
-
15 Temmuz 2013, 20:32
Evet beyler A Twist of the Wrist II nin videosunun Türkçe Altyazısı elinde olan yokmu :(
-
Felon adlı üyeden alıntı
Evet beyler A Twist of the Wrist II nin videosunun Türkçe Altyazısı elinde olan yokmu :(
1 yıl sonra cevap verelim.
Burada da kitap linki mevcuttur.
Kitap TR
Kakono hakiri sokomoyu tokaji.
-
DÜŞERSEN ÖLÜRSÜN DEMEDİMMİ !!!
-
flush royale adlı üyeden alıntı
Taze linklerin gelmesi mükemmel olmuş. Teşekkür ederiz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler