Alttaki foto benim motor değil, egzozumun çekilmiş fotosu olmadığından netten bi foto buldum ama bundan biraz daha kötü durumdaydı
Egzozu söktükten sonra ve koruma demirini çıkardıktan sonraki hali
Tavanda biryere astıktan sonra boyamaya başladık
Motor bu hale ne zaman geldi anlamadım:D
Boyadıktan sonraki hali
Motorun üzerindeki hali (boyadıktan 2 hafta sonra çekildi). Aslında daha iyi durması gerekiyordu ama boya daha kurumadan üzerine bişeyler yapıştı, o yüzden iz kaldı görüldüğü gibi, biraz dikkatli olsam daha iyi bir sonuç çıkabilirdi ama her türlü eskisinden daha iyi bir hale geldi
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Eksisinden çok daha iyi olmuş güle güle kullan...Zımpara attın mı..?
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Eskiden zımpara makinası mı vardı..? İyidir iyi..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Motorumun egzozunu 4 defa boyamışımdır sanırım.
Bu boya işi ile artık uğraşmayayım diye egzozu krom kaplatmıştım geçtiğimiz yaz.
50 TL gibi bir masrafım olmuştu kumlama da dahil.
Fakat krom kaplama işini yapan kişi daha ilk başta "pek de iyi olmadı" demişti egzozun ne hale geleceğini bilircesine.
İlk hafta tüp ile manifolt arasındaki ara borudaki kaplamalar pul pul dökülmüştü zaten.
Ara borunun hali ortada
Anlamıştım bu işin boşa gideceğini.
Önceden aldığım da farklı bir boya vardı. Onu kullanmak nasip oldu 1 sene sonra.
Boyanın adı Macota. 800 C ısıya dayanıklı olduğu yazıyor kutu üzerinde.
Önce aldığım Dupli Color'a göre iyi bir boya gibi. Dupli'nin ısıya dayanıklı boyasının iyi olmadığı bazı kullanıcılar da söylüyor zaten.
Dupli (veya diğer adı Raykon) ile yaptığım boyalar hiç uzun soluklu olmamıştı.
Dupli ile egzozu boyadıktan sonra egzoz yüzeyi parlak bir hal alırken bu boyada egzoz yüzeyi pürüzlü bir hal aldı.
Bu sefer egzozu ısı tabancası ile ısıtarak boyadım. Böylelikle boya sıkıldığı yüzeye direkt yapıştı.
Fotoğraflar :
Ara boru ve diğer bazı yerleri zımparaladım
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
şu üşengeçlik olmasa...
benim de acilen boyamam lazım ekzozu....
kaynak yeri var orası pas tutmaya başladı bile....
boya olarak ne önerirsiniz?
arkadaşlar, boyayarak görüntüsünü iyileştirebilirsiniz, fakat egzoz ömrüne pek katkısı olmaz. neden derseniz:
- benzin yanınca ortaya karbon dioksitle birlikte su buharı çıkar.
- egzoz gazında, sülfür bileşikleri gibi korozif yani aşındırıcı maddeler de vardır.
- egzoz boruları ve susturucularını esas çürüten, egzoz gazındaki bu korozif maddelerin suda çözünmüş halidir. yağmur, sıçrayan su gibi sair etkenlerin, dıştan yaptığı etki çok daha küçüktür.
Şu an kullandığım boyayı önermem için henüz erken.
Belli bir süre kullanıp egzozun durumunu gözlemledikten sonra şu veya bu boyayı kesin öneririm demem mümkün.
Fakat neyi önermeyeceğime gelirsek Dupli Color'ın ısıya dayanıklı boyasını önermem.
Zira bu boya ile egzozu 3-4 defa boyadım ve boyanın etkisi sezonluk oldu hep.
Söylediklerinize katılıyorum.
Egzoz boyamak bu işin kozmetik yönü biraz da.
teşekkürler cevabınız için..
boyayalı çok olmuştur son tecrubelerin nelerdir.? onlarıda paylaşırmısın. ne oldu boya döküldümü? sıcak yerlerde patlama oldumu? kursun renkli soba boyaları vardı onu kullanmak aklına geldimi? kullanılırmı? merak ediyorum
Egzozu boyamak için kullandığım ilk boya ile egzozu 3 veya 4 defa boyadım sanırım.
Dediğim gibi bu boyanın etkisi hep sezonluk oldu.
Egzoz birkaç defa su değdikten sonra çok geçmeden nokta nokta pas tuttu.
Egzoz tüpüne pek birşey olmuyor. Olan ara boruya oluyor.
Kullandığım bu son boya iyi diye ümit ediyorum.
Birkaç tavsiye üzerine egzozu bu sefer ısıtarak boyadım.
Bakalım nasıl olacak,ne kadar gidecek bu boya.
Soba boyasını egzozda kullanmayı ise hiç düşünmedim.
Soba boyası hem rengi itibariyle sırıtacaktır,hem de egzozu soba boyası ile boyamak uğraştıracaktır.
metalik boyanın üzerine direk başlıktaki sprey boyayla boyasak sıkıntı olur mu????
konuyu hortlatayım biraz.
işte 800 derece ısıya dayanıklı boya:
http://www.hepsiburada.com/liste/mac...fview%3dsearch
bu da krom sprey boya:
http://www.hepsiburada.com/liste/mac...fview%3dsearch
hortlak varmış edit
Bende bu hortlatmaya katılayım
Abi, peki bu Macota' nın mat siyahını ( "asm" arkadaşımızın kullandığı) nereden temin edebiliriz. Bir araştırayım dedimde sarı buldum, kırmızı bile buldum 800 C dayanıklı ama siyah bulamadım
Normalde WURTH dusunuyordum ama onunda 650 C gibi bi eksisi var
Gerçi Almanın 650 si herdaim İtalyanın 800 ünü takarda, neyapsak ne etsek bi karara varamadım
Asm arkadaşımızda denemiş denemiş, iş Makota' ya gelince bir daha yazmamış, sonuç hüsran da olabilir onuda bilemiyoruz
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Defalarca kere yaptigim bir is . Bikac tuyoda benden olsun .
Eksozu once telleyin . Spiralin ucuna takilan teller var yuvarlak bicimde . Kolay ve temiz olur .
Sonra mutlaka zimparalayin . Yine spirale disk zimpara takilabiliyor .
Sonra tozunu temizleyip uzaktan toz halinde ince bir kat boya atin .
2. Ve 3. Kat boyayida uzaktan toz seklinde atin . Ruzgarsiz bir yer olmasi lazim .
30 dkk sonra boya tutulucak kadar kuruyacaktir .
Montajini yaptiktan sonra motoru calistirip burnunuza hafif yanik kokusu geldiginde stop edin ve mumkunse en az 3-5 saat bekleyin .
Bu sekilde boya uzun sure ilk hali gibi kalir ve 2 sezon bozulmaz .
Tellemek tuhaf köşeler için çok güzel fikir hakikaten
Abi bi fikrin varsa şunlarıda sorayım, telledik, zımparaladık... tozunu aldıktan sonra herhangi bişey ile silmemiz daha sağlıklı olur gibi geliyor nedense ama ne ile silinir boya öncesi bilmiyorum
Yoksa kuru bezle falan tozunu alıp boyayı basıyormuyuz
Kat kat ince boya katmanlarını maket eğitimlerinden biliyorum, damlamadan çok sağlıklı kapanıyor ve ömrü yani boyanın atmasıda epey uzuyor, hatırlatma oldu ama iyikide oldu ayrıca teşekkür ettim
Cevaptan aldığım en güzel bilgi, "elle tutulur olduktan sonra monte edip ısıtılması" yöntemi
sanırım 2. sezonu sırf o yüzden bile görebilir, yoksa spreyden böyle bi dayanıklılık beklemiyorum normalde
Çok sağol Bana bir boya bulmak ve edinmek kaldı
Evet birebir şu işlem sanırım ilk işimiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)