Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Trafikte canavara dönüşüyorum....(Trafik Stresi)

REKLAM ALANI
    taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    1,5 sene kadar oldu motosiklet kullanmaya başlayalı..her ne kadar motosiklet daha bi hoş gelsede otomobilin yeride ayrıdır bende..Otomobil sürerken asla bağırıp çağırmayan ,küfür etmeyen ,korna bile çalmayan ben motosiklet kullanmaya başladığımdan beri kendimi kaybetmeye başladım.iki araçtada karşı tarafın yaptığı hiç bir hatayı kabullenemez oldumm... deliriyorum galibaa

bundan nasıl kurtulcam bilmiyorum ama en azından biraz araştırdım.sizlerle paylaşmak istedim..

Trafikteyiz... Şeridinde gitmeyen araçlar, sürekli sol sinyali yanıp sönen ve sürekli şerit değiştiren minibüsler, trafik ışıklarını yok sayan yayalar/arabalar, yol çalışmaları, duraklarında yolcu indirmeyen otobüsler, işe gidiş-gün ortası- mesai bitimi trafiği, cehalet, emniyet kemerini fazlalık olarak görenler, radarı yavaş geçince sevinenler, sollama yaparken, arkadan hızla gelen ve selektör yakarak "senin geçmeye hakkın yok, yol benim, ne işin var yolumda?" diyenler, trafikte "makas" atanlar, şehir magandaları vs...

Bu durumları tanımak için araç kullanmak gerekmez. Toplu taşıma araçlarında ya da bir yaya olarak da tüm bu durumlara maruz kalmaktayız. Hızlı iş temposu ve büyüyen şehirlerin kaçınılmaz sonu gibi görünen yoğun trafik, artık yaşamımızın bir parçası haline geldi.
    Trafik stresi ile baş etmek için ne yapılabilir? Araç trafiğini şimdilik hayatımızdan kaldıramayacağımıza göre, trafikte yaşadığımız stresi en aza indirebilmek için çeşitli bilgiler ve pratik öneriler sunulabilir...

• Yavaş ve derin nefes alarak gevşemeyi sağlamak.(Diyafram nefesi almak)

• İçinde bulunduğumuz durum için algılamamızı değiştirmek.

• Trafiği olumsuz adlandırmaktansa, daha nötr hale getirmek. Örneğin; Kahrolası trafik yerine, ‘trafik benim günlük yaşantımın bir parçası, işime gidip gelebilmek için bu trafiği yaşamalıyım’ şeklinde düşünmek, daha yatıştırıcı olabilir.

Stres için nane ve tarçın
    Uzmanlara göre nane ve tarçın kokuları kaygı, endişe ve asabiyet oranlarını aza indiren kokulardan. Ancak işin ucunu kaçırmamak lazım. Bir yerden sonra insan bünyesi bu kokulara alışmış olacağından etkisini yitirecektir

Boşverin
    Eğer trafikte sizi sinirlendirenler olursa boşverin gitsin. Onlarla uğraşmak sonuçsuz kalacak ve bu sizi daha da sinirlendirmekten öteye götürmeyecek.

İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Fazer
    Alıntı taner_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boşverin
    Eğer trafikte sizi sinirlendirenler olursa boşverin gitsin. Onlarla uğraşmak sonuçsuz kalacak ve bu sizi daha da sinirlendirmekten öteye götürmeyecek.
    en çok bu bölümü sevdim gerçektende boşyere sinirleniyoruz.
    Sinirli haldeyken araç hakimiyeti ve konsantrasyon herzaman eksik kalacaktır

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    sevgili hemşocum aynen katılıyorum sana...Dün akşam 00.00 da Cağaloğluna gitmek için hareket ettim...hava alayım diye...Beşiktaşda ışıklarda durdum bi ben varım ha...malım ya...yanımdan Toyota Corolla abartısız 120 ile geçtimi...vornnn diye...neyse peder beyin ruhsatlı silahını yanıma almıştım...gece çıktığımda hep alırım belimde...2. değilde 3.ışıklarda Kabataşda yakaladım bunları 4 genc...ellerde bira...cama vurdum...belimdeki silahın kabzasını gösterdim ...gömleği hafif üste kaldırarak...

kafana sıkarım ulan şerefsiz...dedim...Kurtlar vadisini çok izledim ya...

şanslarına efendi çocuklar çıktı...abi mabi çektiler ve gittiler...3 yaşında evladı olan ben bu soysuzlar için elimi kana bulardım...ama yanımdan nası geçti ya görmelisiniz...bide sıyırdı iyimi...sabah oldu akşam yaptığım hareket ne kadar riskli ve aptalcaymış anlıyorsun...belkide cezaevindeydim şu an...veya beni vururlardı...ne bilim işte...yeni bir lanet güne başladım...paylaşmak istedim...ne olursa olsun kendinize hakim olun trafikte...

[[/FONT][/COLOR][/SIZE] en kısa zamanda izmir şöf.ve otom.odası ile görüşüp bu anlamda yardım talebinde buluncağım orda görevli bir psikolog arkadaşım var bu konuda yardımı dokunabilir. bir eğitim düzenleyebiliriz .. eminim bir çok kişinin buna ihtiyacı var..
    bence sen bi Uşağa git...oh mis...melmeket havası...psikolok abilerden aplalardan daha etkili...yılda 1 hafta melmeket...ben köyümüü özledimm...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Zaten normalde agresifim trafikte çıldırıyorum Bir gün fena halde kavga çıkaracağım, duyacaksınız, " dishy karakolluk oldu, " dishy hastanelik oldu" Sakin olamıyorum, tahammül sınırlarımı zorlayan minik beyinlilere sabırla davranamıyorum...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence sen bi Uşağa git...oh mis...melmeket havası...psikolok abilerden aplalardan daha etkili...yılda 1 hafta melmeket...ben köyümüü özledimm...
    vallaa hemşocuğummm zaten tatile çıkıyorum ..ama bizim köydeki bütün oteller dolmuş bende bodrum yada fethiye yapim diyorum

tubişçimm seni benden beter gördümmm
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Valla üzerime tanımam
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    abicim ben sinirlendim mi şarkı söylüyorum. ve genelde işe yarıyor. bir de bol bol gülümsüyorum.

Motosikleti
    vallaa hemşocuğummm zaten tatile çıkıyorum ..ama bizim köydeki bütün oteller dolmuş bende bodrum yada fethiye yapim diyorum

tubişçimm seni benden beter gördümmm
    ben motorla çıkıyom gece 12 gibi Uşakta olurum...ama güneşte bi yerlerde durucam..tabi aheste aheste gidicem...byy...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    Pek Yakında_Renkli_Çince
    Karşılaştığım (ki her zaman oluyor) bir olumsuzluk bütün günümü berbat hale getirebiliyor. Yukarıda verdiğin geçerli örnekleri çoğaltmak çok kolay. Hepsinin ortak paydası sağduyu ve saygıda cimrilik etmemiz sanırım. Davranış ve tepkileri ile on yaşındaki çocuk seviseyini geçemeyince bu haldeyiz işte. Kısacık işe geliş-gidiş yolum olmasına rağmen (600 saniye sürüyor) sabahları gereğinden 45 dakika önce evden çıkıyorum. Birçok şuursuzdan kurtulmak adına işe yarıyor ama %100 etkili değil. Bu sefer de gıda-malzeme dağıtıcıları ile müşerref oluyorum. Neyse konu konuyu açar ve sayfalarca devam eder bu konu.

Peki nasıl olacak da olumsuz etkileri en aza indireceğiz? Keşke bilseydim. Lakin işin uzmanı kişilerden yardım almak akıllıca olabilir. Kişinin kendine sakin zamanında yaptığı "şöyle davranma, böyle yapma" telkinleri kriz anında işe yaramıyor. En azından çoğumuz için. Hayat kalitemizi doğrudan etkileyen bu konudaki her türlü etkin tavsiyenin başımın üzerinde yeri var.

Mete-Han, şu söyleyeceklerim yeni bir şey değil. Defalarca kendin de düşünmüşsündür zaten. Silah ile dolaşmak insanın her an kendini kolayca içinde bulabileceği kötü bir durumu geri dönüşü olmayan bir aşamaya getirebilir. Sonrası? İzleyen yıllardaki pişmanlıkların "keşkelerin" hiçbir yararı olmayacak. Ne tür bir hayat formu olursa olsun bir canı almanın vicdani ağırlığı bir yana, sevdiklerini içine düşürdüğün durum diğer yana... Lütfen yanlış anlama nacizane, dostça bir öneri benimkisi.

Hepiniz sağlıcakla kalın...

size bu konuda ynen katılıyorum tarfiğe çıkınca insan değişim geçiriyor sanki am yapmak gereken sakin olmak yani tek yapabileceğimizde bu zaten sakin olup aldırmamak tepki göstermemek... aksi takdirde sinirlenirsek -ki bu durumlarda sinirlerimiz sürekli katlanarak artacaktır bu durumda sürüş güvenliğimizi tehlikeye atmış oluruz...
    Kask tak!

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    Aynen tarafikte bazen cinnet geçiriyorum..arabanın yanına gelip bir iki defasında adamlara azıma geleni söylemiştim birde inanılmaz bir sesle bağırmıştım..o sesin benden nasıl çıktığına bende hayret etmiştim.. normalde çok sakin sessiz dururum..ama trafikte öle oluyor malesef... fakat bu sinir bazen can yakabiliyor kazayı getiriyor... arabadayken öyle olmuştu..nevrim dönmüştüresmen... şimdi sabırlı olmayı öğrendim.. herşey (+)pozitif.. herkese yol ver.. hayat güzel... insanlar beyinsiz diye bizimde onlara uymamız gerekmiyor.. çok sakin ve sağdan sağdan gidiyorum artık... trafiktede aralardan çok yavaş ve sakin bi şekilde süzülüyorum yerindede bekliyorum..
    KIRMIZI BOĞA..

FAHRETTİN METİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BwS100
    ben alışdım ya çünkü burası türkiye her an herşey olabliyor

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bazı aptallar gerçekten insanın sinirini fena halde bozuyor.bazen bende hata yapanlara öyle bi bağırıyorumki.hatasını bildiği için kaçıyolar.en iyisi istanbul trafiğinden kurtulup çook uzaklara gitmek.güneş,deniz,kum+buz gibi bir kokteyl ohhhh mis gibi canım çekti şimdi vallahi
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Ben hiç sinirlenmem Hep karsımdakine yol veririm yalnız kimse bana yol vermez

Tek zararlı yönüm çok çabuk gaza geliyorum TRafik te

Mesela altımda 1.2 - 67 HP FaBiA Warken boyuma bakmadan 1.6 180 bEYGİR PEUGEOT Rc LeRLe kapışabiliyorum egzozum yeter be
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    Alıntı kuvvet_cifti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete-Han, şu söyleyeceklerim yeni bir şey değil. Defalarca kendin de düşünmüşsündür zaten. Silah ile dolaşmak insanın her an kendini kolayca içinde bulabileceği kötü bir durumu geri dönüşü olmayan bir aşamaya getirebilir. Sonrası? İzleyen yıllardaki pişmanlıkların "keşkelerin" hiçbir yararı olmayacak. Ne tür bir hayat formu olursa olsun bir canı almanın vicdani ağırlığı bir yana, sevdiklerini içine düşürdüğün durum diğer yana... Lütfen yanlış anlama nacizane, dostça bir öneri benimkisi.

Hepiniz sağlıcakla kalın...

haklısın...bazen psikoljik tedaviye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum...eşim ve kızımın varlığı zaten doğal terapi yöntemi ama bir anlık gaflet bizi nerelere götürür bilemeyiz...

aakreeep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili Tanercim paylaşımın için teşekkür ederim..Her alanda olduğu gibi trafikte de özgürlüklerimizi giderek daha çok kullanır hale geldik.Bu özgürlüklerimizi kullanırken saygı,nezaket,kibarlık ve incelik kavramlarını yaşadığımız ortamlara ne kadar çok aksettirirsek olumsuzluklarla daha çok çabuk başa çıkar ve örnek oluşturabiliriz..

Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    daha dün başıma gelen iğrenç bir olay yüzünden caddenin ortasında avazım çıktığı kadar bağırdım arkadaşlar kırmızı ışıkta üstelik son sürat ve de zigzaglar çizerek üstüme gelen insan görümümlü şahsiyet sayesinde
    ilk defa başıma geldi böyle bişey hala düşündükçe sinirim bozuluyor arabanın altında kalmam an meselesiydi Allahtan reflekslerim kuvvetli de ucuz atlattım ne diyeyim bu istanbul trafiği insanın ömrünü azaltır

camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    hiç kızmayın cam misket taşıyın ve bunu cebinizden yere bırakın yeter görün bakalım neler olacak :D

gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Karşından seni göre göre sadece sen motorsun, çık yoldan der gibi sollayanlara yada seni ayni şeritte geçenlere ne demeli. Metehan arkadaşımın dediği gibi bazen benim de aklıma geliyo sık tekerlerine diyorum ama silahım yok

Motosikleti
    Yamah YBR125
    boşvermek mi ?
    Yani diyorsunuz ki, bundan 50 yıl sonra hayatımızı 'belki' tehdit edecek sorunlar için (küresel ısınma vs) ayaklanalım, bilinçlenelim. Hatta elden gitmekte olan (her nasılsa, her geçen gün daha çok mini etekli hatun, üstsüz türkler olduğu halde (bence olumlu bir gelişmedir) ) cumhuriyetimizi korumak için milyonları toplayıp ayaklanalım,

ama her gün, o anlık hayatımızı tehlikeye atan binlerce milyonlarca şey için 'sadece boşverelim'. Beni de asıl çıldırtan bu oluyor.

Her gün evimden çıktığımda, hatta evimdeyken bile, hayatımı bizzat canımı tehlikeye atan binlerce şey varken, ben 50 yıla nasıl çıkacağım diye düşünürken kalkıp insalarlar var olmayan sorunlar için alanları dolduruyor.

SÜper bir dugyu, cumhuriyetimizi korumak için toplanan milyonları görmek, bir okadar türk bayrağı görmek insanı inanılmaz duygulandırıyor ve gurur veriyor. Şahsen bana veriyor.

Ama gel gelelim, o meydanlardaki insaların büyük bölümü arabalarına binip evlerine giderken kırmızı ışıkta geçiyor, makas atıyor, 120 km/h ile giderken cep telefonuyla konuşyor, gereksiz kornaya basıyor ama cumhuriyet istiyor.
    Kusura bakmasın kimse ama ben böyle cumhuriyet istemiyorum. Olacaksa TAM olsun. Yoksa sadece ismi cumhuriyet olmasın

Acaba sordunuz mu kendinize, günlük hayatımızı, çocuklarımızı tehlikeye atan bunca somut tehdit varken, İzmir - Cumhuriyet Meydanına kaç kişiyi toplayabilirsiniz.

Her gün gazetelerde gasp, tecavüz, bıçaklama, kaçırılma, trafik kazası, vefaatları onlarca sütun doldurken biz nasıl hala boşverebiliyoruz ?

Ben çocuğumu nasıl olacak da içim rahat sokağa gönderebileceğim, karşıdan karşıya geçerken mi, bir gaspçı tarafından mı, bir sapık tarafından mı başına bir şey gelecek korkusuyla.
    Acaba farkında mısınız herkesin ama herkesin trafik kazasında vefaat eden bir tanıdığı mutlaka vardır. Ya ailesinden, ya arkadaşlarından, ya yan komuşundan ya da ismen bildiklerinden.

Ve biz hala boşveriyoruz.
    On kişiyi bile bu sorunlar için bir araya getiremiyoruz, ve hergün birimizi daha kaybediyoruz. Ve hala ama hala boşveriyoruz.

Ben boşveremiyorum. Ama her yerde olduğu gibi, bu konuda da tek başıma birşey yapamıyorum. Ama gene de boşvermeyeceğim. ASLA !

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler