Aynı sorun bendede var, bu gün bıraktım. Sibop kayıt lastiği sekman büyük olasılıkla
Aynı sorun bendede var, bu gün bıraktım. Sibop kayıt lastiği sekman büyük olasılıkla
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
aynı problem bendede mevcut..Sabah çalıştırıdığımda 1 dk falan bi duman atiyo rengini çözemedim..
Yağda eksilme mevcut,Cbf 150 Kronik problemdir deyip geçiyorum şimdilik ama yakında bana bi sekman olaylarına patlıyıcak gibi
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
yaklaşık 4-5 gün önce motorun yağını değiştirdim ondan sonra ilk çalıştırmada 1-2 dk fazla duman atmaya başladı daha öncede yağ değişiminde böyle birşey olmamıştı gittim tekrardan 10-40 yağ koyduğunu söyledi ama başında değildim görmedim tekrar değiştimi o da meçhul motordan ola bilir dedi işte cbf150 de yağ yakma gibi sorun var ya ona bağlamaya çalıştı ama bu olmayan duman yağ değiştikten sonra denk gelmiş olamaz diye düşünüyorum nedendir acaba bir fikri olan varmıdır
herkez bişey yazmış ama arkadaş devamlı attığını söylemiyor ilk çalışmada attığını söylüyor buda bence jikle hava soğuk olduğu için çalışıyor jikle çalıştığında motor sadece benzinle çalışır yani zengin karışım olur motor ısınınana kadar (1-2 dakika ) e doğal olarak fazla benzin girdiği için beyaz duman çıkması gayet normaldir.sonrasında çıkmıyorsa tabi.
arkadaşım motorunda hiç bir sorun yok
Ayni sorun bendede vardı arkadaşlar bende scooterı 180cc yapmıştım ilk bir kaç gün normal sonraki günlerde hep sabahlari motor soğuk iken zor çalışırdı ve bembeyaz duman çıkarttırdı pis yağ kukusuyla birlikte ama mavi değil beyaz yanlız.silindir dedir Diye başka 180cc silindir piston aldım yine ayni.baktım olmucak soktum birşey farkettim piston silindire ufak geliyor segmanlar aralık kalıyor bayağı bir haliyle aradan yağ getiriyor piston ustune.eski 150 cc yi yaktım yeni piston ve std segman yarim marsta aldı massallah ne yağ kokusu geliyor ne beyaz duman.mis gibi kokuyor egzoz da.bayağı bi gezdim ekzoz ucu grimsi oldu yani herşey normal şuan.anlicaniz bu beyaz duman sebebi hararet sebebi motor hararet yapmıştır segmanlar zarar görmüştür segman aralıkları biraz daha acilmistir yağı siyiramiyor yeni piston segman kesin çözüm std segman öneririm.
Walla kardeş denemediğim kalmadı karbüratör değiştirdim üst kapak degistirdim bu sabah soktugumde silindirin içinde vicik vicik yağ vardı piston üstünde birikmiş elle çevirdim siyirmiyor yagi segman aralıklarından yine geliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)