bi bakın,en iyi siz bilirsiniz.
Reklamlar
-
11 Haziran 2007, 01:29
arkadaşlar daha önce su soğutmalı makina kullanmadığımdan takıldım kaldım.
bi anlatıverin
er5 kullanıyorum,biliyorsunuz yaza girdik,genel bakım olayı;
radyatöre ne gibi bir bakım yaparım,sumu eklemem gerekiyor,sanırım içerisinde antifiriz var,yada suyunda(yada antifiriz-hangisiyse)eksilme varmıdır,nasıl anlarım.
neler yapayım
Reklamlar
-
11 Haziran 2007, 02:13
demirgursel adlı üyeden alıntı
arkadaşlar daha önce su soğutmalı makina kullanmadığımdan takıldım kaldım.
bi anlatıverin
er5 kullanıyorum,biliyorsunuz yaza girdik,genel bakım olayı;
radyatöre ne gibi bir bakım yaparım,sumu eklemem gerekiyor,sanırım içerisinde antifiriz var,yada suyunda(yada antifiriz-hangisiyse)eksilme varmıdır,nasıl anlarım.
neler yapayım
Antifiriz vardır....Bişey yapmana gerek yok....Seviyesine bak...Eksikse antifiriz le tamamla...Ama sanmam eksik olduğunu....
Tam bende hiç bakmadım...Ama sanırım su konulan yer radyatörün üzerinde kapak vardır....Ya da tahmin ediyorum....
Özel bir şey yapmana gerek yok anlıyacağın..Antifirizin akışkanlığı suya göre daha fazla olduğundan yazın daha verimli çalışır...Radyatörünüde korur...Paslanma kireçlenme yapmaz....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
11 Haziran 2007, 03:01
radyatör delinmediği ve motor hararet yapmadığı sürece bişey yapmana gerek yok. ayrıca hararet yapma olasılığıda yok gibi bişey yeni nesil motorlar teknolojik baya
-
11 Haziran 2007, 09:58
"birsey yapmana gerek yok" demiyelim. icabinda sogutma suyu eksilmedigi halde de degistirmek gerekir.
radyatörün icinde saf (!!!) su + antifreeze karisimi birsey vardir. hava yaklasik +5°C altina düsmedigi sürece saf su da yeter. her yil kisa girmeden önce antifreeze kalitesini kontrol etmek lazim, yani kac dereceye kadar donmayacagini kontrol etmek. bunu kendi basina yapman biraz zor olabilir, en iyisi herhangi bir servise gidip ölctürmek.
su ekleyecegin zaman mutlaka ya saf su, ya da antifreeze ekle. sana tavsiyem hep antifreeze koyman olur. zaman icinde 100% antifreeze ile dolma ihtimali yok gibi birsey zaten. böyle yaparak ama kisin donmaya karsi yeterince korunmus olduguna emin olabilirsin.
doldurma seviyesine gelince. öyle tam agizina kadar doldurma ama kücük parmaginla sivi seviyesine ulasacak sekilde olsun.
-
17 Haziran 2007, 22:47
arkadaşlar biraz geçte olsa teşekkür etmek istedim
daha başka aklınıza gelen bişey varsa ricam olur.(bakım olarak)
-
17 Haziran 2007, 23:10
Merhabalar;
Antirifreez kışın suyun donma noktasını düşürdüğü gibi, yazın suyun kaynama derecesini 100 derecenin üzerine çıkartır. asıl olan her iki senede bir yazın veya kışın, antifreez + su karışımını yenilemektir. Sık sık soğutma sıvını kontrol edip, mümkünse tempolu sürüşlerden sonra motorun hararetinin düşmesi açısından bir kaç dakika motoru rölantide çalıştırmakta fayda vardır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)