beyler hiç bi fikrim yok aceba sonradan arka frene abs takılabiliyor mu?
önceden söyliyeyim frenlerim hidrolik degil telli yani mekanik
beyler hiç bi fikrim yok aceba sonradan arka frene abs takılabiliyor mu?
önceden söyliyeyim frenlerim hidrolik degil telli yani mekanik
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
M.Kemal ATATÜRK
ABS disk fren üzerinden çalışan bir sistem senin motora takılamaz
bir de sonradan takilan abs , orjinal gibi etkili çalışmıyormuş, tavsiye edilmiyor çok.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
sen yanlıs anlamıssın fren sistemi hidrolik degil yani yag basıncıyla calısmıyor. kablonun içinden tel geciyor. ayrıca disk fren. beni dusunduren telli sisteme uyum saglar mı?motoman adlı üyeden alıntı
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
M.Kemal ATATÜRK
önce disk e çevirirsin sora abs yaparsın ama motorla aynı maliyete gelirABS disk fren üzerinden çalışan bir sistem senin motora takılamaz
ben arka frenimi disk yaptırmak istemiştim iki yıl önce 600-700 ytl civarı fiyat çıkardılardı eh işte bir o kadar da abs pompası tertibatı ekle 2000 ytl yi bul ur
Hiç gerek yok 50 senedir tel fren kullanıyoruz biz..Daha Fren derdimiz olmadı..İşiniz mi yok masraf yapacaksınız
ABS Fren hidrolikle çalışan bir sistem olduğu için mekanik, telli teknolojiye adapte edilemiyor bildiğim kadarıyla. ABS sistemlerini Bosch ürettiği için sayfasından bilgi alabilirsin. Oradaki açıklamaya göre saniyede 10 defa gerilip sıkılan fren telinde tahribata sebep olduğu için önerilmiyor ve Bosch tarafındanda hiçbir ABS modelinde kullanılmıyor.
Arkadaşlar size frenle ilgili bir sorum olacak aprilia sr 50 modelinde önde ve arkada disk frenler kullanılmış allah aşkına sizce gereksiz bişey deilmi?maksimum 70 yapn motora ne gerek war yaa,diğer markalar 250 cclerin birtek önüne takarbana spx e disk takmakmış gibi geldi gıcık oldum
parayı veren düdüğü çalar misali, her şey duygusal duruma bağlı koy duygularını ortaya istersen amortisörlerini çift fonksiyonlu ve elektrik kumandalı, seleyi ısıtmalı yada soğutmalı aynaları elektrik kontrollü vs. vs. ne istersen yaptır.
yalnız yaptırabileceklerin hayal gücün ve duygusal durumunla sınırlıdır.
YAŞAMAYI SEVİYORUM!!!!!!!
mpank
profi66 ya aynen katılıyorum doğru söylüyor... aristo çok yanlış düşünüyor....
her şeyin yenisinde fazladan teknoloji vardır abi....
ayrıca bu abs sistemi için imkansız diye bir şey yok. önce fren sistemini hidroliğe çeviriyorsun sonra da abs taktırıyorsun... bursa da bir abimiz yaptırmıştı ben de kullandım motorunu gerçekten çok fark ediyor... ancak yaptırırken iyi bir ustaya yaptırmalısın.... ayrıca motora bineceğim diyorsan da parasını falan düşünmeyeceksin....
en iyi sürücü en dikkatli olandır...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmeği yediği yerden kurşunu yer....
kurt_kapani
gıcık olmana gerek yok her motor keşke disk fren sistemine geçiş yapsa Ateşde var aprilla sr50 frenleme mükemmel ve benim kafama takılan honda twister niye arka freni kampana kullanıyorpatatessogan adlı üyeden alıntı
ERASER WİLL COME BACK
ne kadara yaptırdıgını biliyo musun? bizim burda itfaiye gece gunduz yolları suluyo bıktım asfaltta kayma korkusuyla motor surmektenkurt_kapani_mos adlı üyeden alıntı
M.Kemal ATATÜRK
ohyeah, abs tabiki iyi olur ama, ben zannetmem ki abs taktırınca için rahat bir şekilde sudan geçecek kadar etkisi olsun. onca masraf yapmadan önce bir düşün bence. arabalarda da aslı etkili olan sistemler EBD ve ESP. Bunlarda maalesef motorlarda yok.ohyeah adlı üyeden alıntı
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
ok beyler wazgectim taktırma fikrinden
M.Kemal ATATÜRK
arkadaşlar kanuni bopcat 150 modeline abs takılabilirmi ? takılırsa ne kadar olumlu sonuç verir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)