T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
yağı değiştirdim baya bi kısmınıda yere döktüm zaten
ya o somunu açtım rahat rahat acildi takarken 1.5 saat gecti ya o yay varya o yay neyse.
sonunda degistirdim ama yag gostergesinin en sonunakadar doldurmusum : ) bisi olmaz insallah : ) simdi bide kayis degirtirmeyi denemem lazim : ) bir suru sorum olacak sizlere
bakalim bugun aksam bi tur aticam gelmezsem polise haber verin
saol kardeş paylaşım için ellerine sağlık
4 Teker Bedenimi [B]İKİ[/B] Teker Ruhumu Taşır :farao:
Hocam çok teşekkürler, çok işe yarayacak..
bır abımden edındıgım bılgı dogrultusunda yagı degıstırdıkden sonra alt tıpayı hafıf kapatıyorum motor yagının koyuldugu bolume 0,5lt benzın dolduyorum hafıfce marsa basıp cekıyorum calıstırmadan sonra tpayı acıp benzını bosaltıyorum
soran yenıden ust yatafdan benzını baslıyorum bosaltmaya
takı yag tahlıye yerınden benzın temız bır renkde akmaya baslayana kdr
benzın temız bır renk halıne gelınce
hem ust tıpayı hemde alt tıpayı 10dk acık bıakıyorum ıcınde kalan benzın ucsun dıye benzın uctukdan sonra alt tıpayı kapatıp baslıyorum 1,8lt yagı doldurmaya malum motor mct 250 1,8lt yag alıyor =) hadı kolay gelsın
Benzin koyulmasının mantığınıda ben anlatim bari,soru işareti kalmaması için
Benzinin konulmasın daki sebep:
Kireç,makinanıza zarar verir,calgon ise kirecin,kökünü kazırReklamdanda anlıyacağımız üzere,boşalttığımız yağın şanzımana yapışmış ve ayrılmak istemeyen kalıntı yağın ''KİREÇ'' komple temizlenmesi için benzin''CALGON''yağı söker atar...
Yani,
Kireç\eski kalıntı yağ...
Calgon\benzin,yani sökücü...
...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Teşekkürler arkadaşım benim için bayağı faydalı oldu.
15 gün önce bende ilk defa kendi yağ değişimimi yaptım. sormak istediğim birkaç şey var.
önceki sayfalarda biri uyarmış o olay başıma geldi. aşağıdaki mesaj alıntı
"yağ tapasının tekrar yerine takılması çok dikkat ister özellikle vida adımını yedirmemek için tapayı elle yerine tam oturtmak sonra biraz yine elle devam edip son olarak anahtarla sıkmak lazımdır..sıkarken dikkat edilmesi gereken şeyse tapanın gereğinden fazla sıkılarak yataktaki vida adımlarının yedirilmemesidir..şayet böle bir hata yapıp vida adımını yedirirseniz ve bunu farketmesseniz motor çalıştıktan sonra titreşiminde etkisiyle tıpa düşecek haliyle yağ boşalacaktır ..işin kötüsü bu yağ tam arka tekerin önüne dökülerek yolda başınızı ciddi belalara sokacağı gibi yatak sarmaya kadar giden sorunlar yaratacaktır."
bu tapa vidasını sökerken gücüm yetmedi, anahtarın ucuna çekiçle vura vura gevşetebildim ancak. böyle oluncada düşündümki tekrar kapayınca iyice sıkmak gerekiyor sızdırmasın diye. fakat ben bu vidayı fazla sıktım sanırım çünkü boşa dönmeye başladı :(
yapabilecek birşey olmadığı için en sert noktasında bıraktım bende. 15 günde kullandım motoru şimdilik herhangi bir sızıntı yok fakat korkutuyor beni. acaba sızmaya başlarmı, bir sonraki yağ değişiminde ne yapacam?
şimdi anahtarla söktüğümüz yağ tapasının dişlerimi sıyrılmıştır yoksa yataktaki dişlermi gitmiştir? eğer yağ yapası ise yedek parça olarak temin edebilirim heralde ama yatak gittiyse ne olacak?
bi de benim motorda alttan tapayı sökünce ucunda yay, süzgeç falan yok sadece tapa çıktı. motor kymco ck 125. Ayrıca tam 900 gram yağ koymam gerekiyormuş, ben 1 litre koydum ne zararı olur?
Yataktakileri sıyıracağını sanmam o kadar dandik değildir bence yatak , olsa olsa vidayı sıyırmıştır vidayı değiştirirsin gecer gider sen yine de bi sor servise
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
Alüminyum alaşım gövdeye çelik vida kullanan markalar var,hemde çin malı olmayan motorlar.Eğer öyle bir durum söz konusuysa yatağı da sıyırmış olabilir.Bu durumda yapabileceğin şey bahsi geçen yere yeni yiv attırmak.Bunun içinde o bloğun sökülüp tornacıda vs. de yivlenmesi gerekiyor.
Umarım diğer türlüsüdür,yani vida sıyırmıştır..O zaman zaten bir problem yok demektir,1-2 liralık yeni bir vida ile iş biter.
Yağın fazlalığına gelince,100 ml yağı fazla kaçırmak senin motorun için koyulması gerekenden %11.1 litre fazla koymak demek (2 litre kullanan birinin 200-300 ml fazla koymasıyla eşdeğer) ki bir seferlik bir hatada birşey olmayacağını düşünmekle birlikte bir daha miktar ayarlamasını iyi yapmanı tavsiye ederim.Motor yağ seviyeleri o motorun en verimli yağlama oranları hesaplanarak çıkar,fazlasıda azıda elbette zarar verebilir,tekrarlanmamasında fayda var.
teşekkürler cevaplar için, inşallah vida sıyırmıştır yoksa başıma iş alıcam yağı kendim değiştirip 20 lira tasarruf ediyim derken..
bugün kymco yetkilisi silkar'a mail atıp parça kodunu vererek civatayı sordum, verdikleri yanıt stoklarında olmadığı, yetkili servislerinden yardım istemem oldu. silkar stoklarında yoksa servisinde nasıl olacak onu anlamadım.
benim bi arkadaşında blok yalama olmuş tu zaten blok aliminyum o çelik vidaya teflon bant sardık taktık yaklaşık 1 seneden beri kullanıyo
Arkadaşlar geçen hafta yeni aldığım Skygo sg250-4 model motosikletimin bugün yağını değiştirmek istedim. Castrol ün motosikletler için olan 10w-40 4T yağını aldım.
Motorun yağ koyma bölümünü yani yağ çubuğunu açmaya çalıştım. Bi türlü açılmıyo. Döndürerek zorluorum ama bi türlü çıkmıyo. Penseyle biraz zorladım ama daha da fazla zorlamak istemedim kırılcak diye korkuorum. Bu yağ çubuğu bu kadar sıkılmış olabilir mi?
Ayrıca yağ tapasının da yeri çok sıkışık gözüküo. Gerçi üst tarafı açamayınca altı açmayı denemedim bile. Napmam gerek acaba? Başına böyle bişey gelen oldu mu?
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
tamam ozaman zorlıyım yani kırılmaz diosunuz dimi? penseyle biraz çevirmeye çalıştım dönmedi motor orta sehpadayken yerinden sallanıodu o derece zorladım aslında.. sonra bıraktım ya bu çubuk kırılcak ya motor devrilcek dedim. yarın deniyim tekrar.. ve 250 cc motora 1 litre yağ aldım yeterli olur sanırım dimi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)