Yağ Değişimi [Fotoğraflarla Anlatım]
Reklamlar
-
ellerine sağlık cok yardımcı oldu.böyle böyle kendi ustamız olcaz inşallah )
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:20 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:36 PM ----------
usta bide o anahtar kaç numara onu ogrenebilirmiyim?takımı motora goturemiyorumda ole bi sıkıntı var
Reklamlar
-
oktay demişki:
Bir de her kim ne derse desin motosiklet için olan yağın özel olduğuna beni inandıramaz. Ben SV650'de Shell Rotella kullanıyordum. Kamyon yağı. Bir sürü insan -özellikle yurtdışında- daha ucuz olan bu yağları kullanıyor. Tonla da seçenek var o zaman.
Kolay gelsin.
Aynen katılıyorum bende yaklaşık bir yıldır dizel motor yagı kullanıyorum.15-20 tl verilirmi yagın litresine.50-100 bin tl verip araç alsam belki dokunmaz ama 3-5 bin tllik motoruma 20 tl lik yag koymam ki hele SV650 de de denenmişse dogru yoldayım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:32 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 AM ----------
Kaldıki benzincileri dolaşın %90 ında 4t yag yok.Onun yerine çim motorları için 2t yag zebil.Bu ne perhiz ne lahana turşusu.Yok birinin moleküler yapısı daha yakınmış.Normal oto yağın kg mı 10tl civarı. opet de 20-50 4t 10 tl. 4t molekülleri daha sıkışık ise o zaman neden otomobil 4t kullanıp daha iyi performans elde etmiyor yağdan.Sonuçta daha dayanıklı ise.aynı fiyat daha iyi performans.Pazarlama stratejisi.Ve ikinci tespit:oto da su radyatörü mevcut.Calışma sıcaklıgı kaynama noktası olan 100 derecenin altında.Motosikletler genelde hava sogutmalı ve eminim oto motorundan çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor.Hatta büyük SS lerde buna dahil,bir çogunun sıkıştırma sonu basıncı ve ısısı otolardan fazla.Yani daha sıcak şartlara dayanıklı yaga ihtiyaçları var...benzinli otomabilse atıyorum10:1 ise dizelde bu 20:1 ler civarında.İşte o sıcaklıga dayanıklı yağda Dizel motor yagı Zaten pistonunda ve segmanında yağ kanalları var.Yani yagın yüzeye temas etmeden silinmesi söz konusu degil.
-
-
yeri gelmişken sormak istiyorum. yağı kendim değiştirmeyi öğrendim. şimdi aklıma takılan marketlerden ordan burdan benzin istasyonlarından alınan yağlar güvenli midir? dış kabı itibariyle servisimdeki yağ görüntüsü veriyor ama içimde tedirginlik var. sahtecilik olabilirmi?
-
Anlatım için teşekkürler. Motorda yeni birisi olarak iyi oldu öğrendiğim.
[B]Kafam kadaR güseLmisin ? sevgiLi...[/B]
-
benim gibi bilmeyen arkadsşlsr için on numara anlatım olmuş.. Eline sağlık..
-
selamlar bir sorum olacak
benim çelik tiger 150 scooter im var. ve ilk defa kendim motor yagini degistgirmek istiyorum burdaki bilgiler çok güzel şekilde anlatılmış ve artik yapabilecegime inaniyorum : )
ben bugun gittim ve resimdeki yağdan aldim
bunu kullanmamda bir sakınca varmı işin ustalarına sormak istedim.
şimdiden teşekkürler.
bu yağ sentetikmiş galiba ya yanlışmı aldımki yaa yokmu yardimci olcak birisi : (
mesaji ilk yazan kişi sentetik kullanddım demiş. mesajlardan birisinde kesinlikle sentetik kullanmayın mineral olanından kullanın diyor ne yapıcam yokmu yardımcı olabilicek birisi : (
-
biteme adlı üyeden alıntı
selamlar bir sorum olacak
benim çelik tiger 150 scooter im var. ve ilk defa kendim motor yagini degistgirmek istiyorum burdaki bilgiler çok güzel şekilde anlatılmış ve artik yapabilecegime inaniyorum : )
ben bugun gittim ve resimdeki yağdan aldim
bunu kullanmamda bir sakınca varmı işin ustalarına sormak istedim.
şimdiden teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:52 ----------
uff bu yağ sentetikmiş galiba ya yanlışmı aldımki yaa yokmu yardimci olcak birisi : (
sentetik madeni yağlara göre ii bişeymiş motosiklet için üretilen yağlardan alsaydın daha güzel olmaz mıydı? 4 litre yağ almamışındır umarım..
-
ya aslinda bu shell e gittim orda 2 tane motor yagi vardı
http://www.shell.com/home/content/tr...2110211.html#0
bu sayfadaki yağlar ama 15 50 mineral bazlıydı sentetik olan 10 40 tı ben gittim bundan aldım 10 40 yazıyo die ne yapcam simdi kullansam mı bunuki
sentetikmiş bu aldığım yok 1 litreliğini aldım ben ama bunun ne lkadarını kullancam onuda bilmiyorum : ))
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:15 ----------
evet motosiklet ustaları kimse yorum yapmicakmı.
bu yağ uygunmudur çelik tiger 150 t scooter için. sentetik bir yağ
sizin gibi ustaların cevaplarından sonra ya bunu kullanıcam yada değiştiricem : )
-
-
kimse yardımcı olamicakmı bana
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Yağ ölçme çubuğunun hemen altında ya da üstünde koyulacak yağ miktarı gram bazından yazar her motorda ..... Ordan bakabilirsin....
Motorun 150 cc olduğuna göre tahmini olarak 1 litre civarında yağ koyulur ....
Bu arada tuncerin o yağını değiştirdiği motor o yağ değişiminden sonra pert olmuş ve kendisinden haber alınamamıştır...
peki mu marka yağ kullanabilirmiyim resimdekini yani ?
-
çok faydalı olmuş teşekürler.
-
Bence yarı sentetik yağ koy derim...Hem motorunu hem şanzımanını sıkmaz... Bu yağ mineral araba yağı...
-
aslinda tek duymak istediğim bu yağı motorumda kullanabilirmiyim kullamazmıyım.
şu an bunu aldım çünkü ben : )
10w40 sentetik shell helix HX7
bu olurmu scooterıma : )
-
Kullanırsın tabiikide... Ama rodajı bitmiş uzun km yapmış araçlara yarı sentetik yağ daha faydalı olur...
Bence kullan ...2000 km sonra değiştirirsin...
-
hm benim motorum şu anda 7000 km de şimdiye kadar gittiğim bütün motor ustaları her 1000 km de gel dedim bende okudugum yazılara dayanarak bu sefer inat ettim 2000 km boyunca değiştirmedim yağ ve motorumda hiçbi değişiklik yok gayet iyi . demek ki her 1000 de değiştirmem gerekmiyormuş hep kandırdılar beni ya. kimseye güvenilmiyo. 4 ustada bunu yaptı. neyse bende inat ettim dedim kendim değiştiricem yani nedirki yağ değiştirmek. tek korktugum doğru yağı bulmaktı oda sanırım çözüldü.
artik motorumun yağını 10w40 sentetik shell helix HX7 iğle değiştirebilirim : )
çok teşekkürler.
-
İlk yağ 1000 km değişir...
sonra 4000
sonra 7000
..... 10.000
.... 13 000 diye gider.... Normali 3000 km dir....
10.000 km de buji ve filtreler de değişir..... Balatalara bakılır....
Formalitesi budur....
-
çok teşekkkür ederim alp bey ben 4000 km de kayış değiştirmiştim japon yapimi bir kayıştaktırmıştım onun değişim süresi formalitede nedir peki ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)