Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ybr-10ooo km'de hava filitresinin durumu

REKLAM ALANI
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Bizim ybrnin 10ooo km de degişmesi gerekenler icin ne kadar masraf çıkar diye servise sordum geçen gün .80 falan tutar dedi
    Buji+debr. balarası+hava filitresi 35 ytl+subap ayarıdır+bakım ücreti 25 ytl

Benim anlamadıgım servis temizlemek için ugraşmak mı istemiyor yoksa gerçekten degişmesi gerekiyor mu :?
    Bu serviste oyle bir servis ki yağ filitresininde degişmesi gerekmiyor mu diye sordum Ybr de yağ filitresi yok ki dedi

Şimdi motorum 103oo oldu hava filitresi degiştirmeyip basınçlı hava ile temizletsem idare etmez mi Cogu arkdaşın 20ooo e gelmiş ybrsinde hava filitresi degişimi yapmamıştı onlarda arada bir temizletiyordu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    10 bin km hava filtre değişimi için yeterli bir km bence.

Değişirsen iyi olur, zira yakıtı etkileyen başlıca faktördür, temiz veya yeni bir hava filtresi kirlenmiş ve işlev görmeyen bir hava filtresinin yaktığı fazla yakıt miktarından daha ucuza gelir.

Yani taktığın hava filtresi kendini amorti eder zaten

Bu arada YBR den emin değilim ama bir çok bu tarz küçük cc motorda kağıt yağ filtresi yoktur. Izgara yada süzgeç gibi bir filtre vardır. Değişmeye gerek yok yani söküp hava tutar geri takarsınız.

KAPTANTIGER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GSR 600
    benimde ybr vardı 10000 bakımı bi kere hiç bu kadar tutmadı artı hava filtresi değiştirmenin hiç anlamı yok ben bi kere açtım sanki sıfır gibi duruyordu o süger sağlamsa seninkide güzelce yıkayabilirsin
    Söz Uçar Yazı Kalır...:cat:

Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    arkadaşim ben gecen hafta motor tamırını kendım yaptım fılıtre biraz tozlanmiştı bir hava tuttum tertemiz oldu bence gerek yok degiştirme
    HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
    O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )

hava filtresini ve süngeri bir güzel yıka.yıkadıktan sonra basınçlı hava tutarak kurut.
    hava filtresinde herhangi bir aşınma yoksa değiştirmeye gerek yok..

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Filtreyi 10 binde değiştir. Belirli aralıklarda servis zamanını beklemeden de temizlersen iyi olur. Ben boş zamanlarımda temizlerim. Motorun sağlığı ve yakıt için çok önemli.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Cevaplar için çok teşekkürler.Filitreye basınçlı hava tutturdum lastikçi arkadaşa.Süngeride bi güzel çitiledim.Bi ara böyle idare edeyim.Fırsatı bulunca degiştirecem

Ayrıca hiç temizlenmemiş 10ooo km'deki hava filitresinin durumu bu arkdaşlar

hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    roadracer
    @PİERzig daha dün filtre fiyatını sordum 10 YTL dediler.Yalnız orjinal değil Kore malı.Senin yazdığın fiyat sanırım orjinal olanı.Ama filtrede yan sanayi olmasının bir sakıncası olacağını zannetmiyorum.Çünki çoğu yerli yan sanayi filtreler bu gün avrupa arabalarda dahi rahatlıkla kullanılıyor ve hiçbir sorun yok.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    filtreni basınçlı hava ile temizleme yenisi ile değiş 10000 yeterli bi km deişim için zira basınçlı havaherhangi bir yırtığa veya gözeneklerin açılmasına neden olabilir yanma odasına giren toz ise motrun içinde zımpara etkisi yapar yani komple motor yenilemek zorunda kalırsın ki ağır bi fatura demek olur..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    GIXXER
    ybr de filtre değiştirmek kadar önemli olan ikinci konu ise selenin latındaki hava delikleri hava filtersine doğru uzanan o yolu da sıksık temizlemeni tavsiye ederim her 5.000kmde bir 10ytlye temiz hava filtreni al motoru temzilerken sele altını tertemiz yapmaya gayret et hava filtresi kutusunuda sıksık temizlersen bi sıkınıt yaşamazsın
    #46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
    İMAM GAZLARSA CEMAAT YANLARR :)

MEGAN66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR250R Gelincik
    Orjinali alamasan bile bence her 10 bin kmde yansanayi al, bir sıkıntı yaratmaz, yaratmış olsa piyasada çoğu araç için geçerli olurdu. Orjinale bir dünya para vermene bence gerek yok. Mesela servis bana ngk performans takalım dedi fiyatı 25 ytl bujinin, üzerindeki ne dedim o da ngki peki fiyatı ne dedim 10 tl peki kaç kmde değişecek dediki performans 15 binde normali 10 binde, normal aldım yakıt ilk çalıştırma sürat hepsi aynı kardeşim olay da biraz parasal yani. Yada yersen. Bizim araçlar tek silindir ne kadar etkiler? 140 la giderken max 180 mi yapar yada 160 mı
    Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
    İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
    Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    arkadaşlar bende ybr 2009 model motor var benim motor çok yavaş hızlanıyor ve ayrıca 100 geçmiyor motorcuya götürdüm senin motor açılmamış dedi 15000 km den sonra motor nasıl açılırki yani 15000 km yapmış motor açılmamışsa nasıl açılıryardımcı olursanız sevinirim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler