Merhabalar ben honda today sahibiyim motorum daha yeni ne zaman acılır ne zaman max hızını vurayım?? ne zaman 2 kişi binebilirim(2 kişi sığılıyor) ????
Merhabalar ben honda today sahibiyim motorum daha yeni ne zaman acılır ne zaman max hızını vurayım?? ne zaman 2 kişi binebilirim(2 kişi sığılıyor) ????
Kullanma kılavuzuna bak, orada yazdığı gibi kullan. Başka kimseyi de dinleme.
çok sabırlı olman lazım dostum motorunun kullanım kılavuzunda yazması lazım belirtilen kilometrelerden erken zorlamaya başlarsan ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin ve kimseninde gazına gelme..
Sakın olaki kullanma klavuzunda yazılı olan yada buradaki teknisyen arkadaşların sözüne inanma.
Ben senin motorun tam olarak ne zaman açılacağını ve ne zaman max hız vuracağını söyleyeyim.
Onun bunun aklı yüzünden bir taziye topiği daha açılmasın.
Senin motor abicim. Yaklaşık bi 10-15 bin kilometre sonra açılır.
Bu arada sen de biraz açılırsın.
Peki ne zaman max hız yapabilirsin.
motor açıldıktan yaklaşık 10-15 bin kilometre sonra eğer uygun bir pist bulursan yapabilirsin.
Eğer pist bulamazsan motorun max hıza henüz ulaşabilecek kapasitede değil demektir.
Pist bulana kadar tam açılmıyo bu meretler..
Peki ne zaman iki kişi binebilirsin?
Bunun bir kilometresi ve zamanı yok.
İkinizin de kafasında kask ve diğer korumalarınız varken.
Arkanda bir can taşımanın sorumluluk bilincine sahipken.
Ve son olarak arkandaki adam da motosiklet kullanmayı yada arkada oturmayı biliyorsa iki kişi her zaman binebilirsiniz.
Allah seni korusun canım kardeşim benim.
abi 1000 km ye kadar motoru fazla zorlamadan 30 kmh ile 50 kmh arasında binebilirsin mecbur kalmadıgın sürece 2 kişi binme 1000 km ye kadar 30-40 km arasında seyret max 50 yapabilirsin korkma o kadarda 1000 i geçtikten sonra zaten o motorun rodajı tamamlanmıştır abi güle güle kullan allah kaza bela vermesin
benim bildigim motorun acilmasi icin yaklasik 1000-1500km gerekiyor (motordan motora degisiyor). ancak hiz sinirlamasi yerine devir sinirlanir. genelde de bu maximum devrin 2/3'ünü gecmemek anlamina geliyor...
CBF500'ümü aldigimda "acana kadar dikkat etmem gereken birsey var mi?" diye sormustum, eleman bana "sen sinciri yaglamayi unutma, gerisini bosver. iyi yolculuklar!" demisti. 200km sonra da 190km/h ile gidiyordum.
ilk 1000 km de 30km/h le gideceksin hava soğuk olursa daha iyi olur.
MoToCroSS RuLeZZ
cok sağol abi yorumun için de 15 bine kadar ohoooo ama bekleyecez care yok sağollasın...
sağollasın hepimizi korusun...
sağollasın yorumun için kazasız belasız...
tamam ... sağollasın yorumun için...
muhtemelen 1000 kilometre sonunda rodajı tamamlar. kesin bilgi kullanma kılavuzundadır.
today ile piste girmek oldukça ilginç olur. ayrıca o motora iki kişi binilmesini de uygun görmüyorum. motoru zorlayıp ömrünü kısaltırsınız, frenler yetersiz kalır, denge tam sağlanmaz, lastikler zorlanır.....vs
In the sun and in the rain, it's quite the same.
It's never gonna change, I'll be looking for Jane.
motor rodajları 1000 - 2500 km arası
sürücü sodajı ise belirli bir sınırı yok tam öğrendim dediğinde öğrenecek yeni şeyler çıkar
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
Kur çilingir sofrasını geç karşısına, iki tek atınca bak nasıl açılıyor sana.
yorum yazan arkadaslara teşekkür ederim ... ben anladım
Kardeş motorun ısınıyorsa yağa dikkat et bende yalnışlıkla kalın yağ koymuştum motor yatak sardı ve zamanla pistonu aşındırarak eski hale döndü sen 15w/40 ölcüsünde hava soğutmalı yağ kullanmanı tavsiye ederim
Motor 1000kmden Sonra acılır ne kadar gezersen o kadar acılır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)