Amortisorun birini devre dışı bıraksam ne olur ?
-
Selamlar, ustalara benden meraklı bir soru;
bugun motorumun arka iki amortisorunden birini devre dışı bıraktım ve daha çok yaylandığını ve daha konforlu hale geldiğini gözlemledim, servislere bişey sormaya gelmiyor. acaba sizler ne dersiniz ? tek kişi ile olur mu ve tek kalan amortisor patlarmı
Reklamlar
-
Yüksek hızlarda, virajlarda ve frenlemeli ani virajlarda dikkat derim
Poturdak
-
teşekkürler, acaba savurup atarmı bizi, kampanaya etki edermi
-
Kullanma kılavuzunu oku derim ben zaten 5 kadamelik yay ayarına sahip olması gereken bi model diilmi seninki Tek kişilik kullanımda 1. kademe (asfalt ve uygun yol) kullanılır ve ayrıca lastik hava değerleri de tek kişi için farklı olmalıdır(tek:25-29 yük:25-33 benim titan)
Bende düşündüm senin gibi ama arka maşa mafsalına binecek dengesiz yük Türkiye yol şartlarında zaman içinde kötü sonuçlar doğurmazmı sencede?
Saygılar sevgiler...
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
-
ama çok hoş oluyor, scooter dan daha çok yaylanıyor, activa benim motordan 600 lira daha pahalı ne yapalım
-
Dinamiğini değiştirmiş olursun ve mutlaka zaman içerisinde problem çıkarır...Mühendislik hesaplarıyla yapılanları bozmak,değiştirmek doğru değil bence ! Hem,tek amortisör olacak olsaydı,maliyeti düşürmek için firma kullanırdı . Amortisörler,yol tutuşuyla da direkt ilgili elemanlardır ! Dikkatet derim... Sevgiler !
-
yaylanmak hoşuna gidiyosa bunu motosiklette deneme derim.2 teker üstündesin yere ne kadar sağlam basarsan o kadar iyi.amortisörü devre dışı bırakırsan dikkat et sende devre dışı kalmayasın.özellikle virajlarda!!!!yapma derim ben gereksiz bişey.
-
hepinize teşekkürler, bu bir çılgınlık
-
Birini devre dışı bırakırsan ayıp olur, virajlarda binecek yanal yük tek kalan amortisörü kırılmaya kadar götürebilir, çok tehlikeli bir şey yapıyorsun.
-
-
Kanguru gibi zıplayan bir motosiklet görürsek yolda,sen olduğunu anlarız....
-
devre dışı bırakılan amortisor arkandan ağlar şaka bi yana bu çok tehlikeli özellikle virajlarda, aman diyim...
-
arkadasım bende jawa 350style var benımkınde de tek amortısor patladı ve suan tek te vırajlarda savrulma yapıyor ama dedıgın gıbı guzel zıplıyor tek amortısor sevıyorsan orjınalı o sekılde olan modeller var onlardan al derım mesela su cın mallarından cheeta ve bısan terra da var arka tek amortısor cok rahat ama bu sekılde fazla kullanma yada canını nerde bulduguna baglı ıster kullan ıster kullanma
http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=1184706190
kocaeli başiskele :bounce:
-
fazla kurcalama istersen senin hayatından daha onemli mi senin yolda giderken daha fazla yaylanman...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
Arkadaslar Kanuni hussar la popcorn Hatta peugout aprilla scotorlar in arkasinda tek amotisor var ...Onlar neden tek kullanmis o zaman ????
-
Tek amortisör ortatan dengeli bir yaylanma sağlar.Sağlı sollu iki amartisörün birinin iptali diğerinin merkezden uzak olması nedeniyle denge sorunu yaratır.
" Hayat üçbuçukla dört arasındadır.
Ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın..."
-
bence sen o motru eski haline getir.aksi taktirde fazla yaşamazsın....
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)