Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

honda beat motor kaç km de biter

REKLAM ALANI

Arkadaşlar honda beat motorum var 15000 km de bu makınanın motoru kaç km ye kadar gider

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Kısa cevap olarak:

Mehmet dediki'' Esgitemen sen bu moturu ağbiy''
    (mehmet iyi bir arkadaş)
    Poturdak

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Dostum merhabalar.
    Bir motorun "bitmesi" kavramı, o motorun çalışamaz hale gelmesi anlamını doğurmaz. Fabrika verileri dışında güç ve yakıt tüketimi değerleri gösterdiğinde, yağ yaktığında, teklediğinde motorun içerisindeki bazı parçaların yenileştirilmesi gerekir.

Motorun ömrü periyodik bakımlarına zamanında girmesi ve kullanıcının becerisine bağlıdır. Eğer şu anda istediğin performansı alamıyorsan, öncelikle arızaların giderilmesi ve motorunun eski shatine kavuşturlması gerekir.

Bendeki Asya 125T 11.000km'de ve sorunsuz. Tahminime göre 25.000km civarında segmanları aşınmaya başlar ve kendini yağ yakması ile belli eder. Segmanlarla beraber sübab yuvalarıda aşınacaktır. Ben şayet sadece segmanları değiştirirsem, motorda artan kompresyondan dolayı sübab yuvaları kaçırmaya başlar. Bu nedenle öncelikle motorun yağ yakmıyor, performansı düşmüyorsa, 150.000km de dahi sağlıklı ve sihatlidir

peki honda beat için bana bir yag önerin markalı

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    vallah diyom bak, servise gidiyom, Memet abi değiştiriyo, ben de hiç sormadım ne marka diye.
    Sadece az gırgır yaptım, bu ne yaaa, 2500 de yağ değişirmi diye )
    Pin gez işte, bişi olmaz
    Poturdak

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Ekonomik yağ değişim süreci 10W40 için 3000km idealdir.

Ancak önceki kullanılan yağ markasını öğrenmelisi. Motorlara farklı marka yağ kullanıldığında, bir önceki yağın silindir içerisinde oluşturduğu faydalı kurumları, bir sonraki yağ markası yakar. Bu durum, motorda yağ eksiltme sorunu doğurur. Yeni yağın faydalı kurum oluşturması işlemine kadar devam etsede, tavsiye edilmez.

Önceki kullanılan yağın markasını öğrenmelisin

banistercaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    hilalistan honda servisleri castrol 10w40 kullanıyor beat lerde.
    Gilera Runner vxr 200 (pert...)
    Piaggio Xevo 250ie

Motosikleti
    HONDA BEAT _ 2006
    65000kmde mc donalts actıvası gordum motoru yapılmamıs kı adamlar motoru hor kullanıyor sıfır beat alıp ınsan gıbı kullanırsan yanı motorunu uzmessen 70000km gıdersın ;)

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    80 000 gider
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    sene 2006 yazıydı her pazar oldugu gibi motor pazarindaydim ozamanlar motorsuz motorcuyduk scooterlarla ilgileniyordum ...2003 model bi activa görmüştüm 74 bin km deydi saat gibi sesi vardi tabi o zamanlar pek çakmıyorduk motordan falan sesini dinler aa bu iyi derdikmotorun sahibide sucuydu yanlarda su taşimak için özel ilave demir yaptirmişti artik tek seferde kaç damacana götüryor allah bilir
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

MEGAN66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR250R Gelincik
    Yahu kardeşim bunlar 4 zamanlı makina, periyodik bakımları düzenli yapıldıktan sonra 100.000 leri devirir. Hor kullanırsan bakmazsan -Bakar isen bağ olu bakmaz isen dağ olur- 10.000 kmnin katlarını göremezsin, örneğin bizim şirket aracının 120.000 km de pistonları eridi motor iflas etti, masraf 12.000 ytl araç 15.000 ytl hesap et, ama hor kullanmakdan. Servisde öyle araçlar varki 300.000 kmde anahtar değmemiş. Velhasıl 20.000 sekman gömlek piston bitmeye başlayacak ilerleryen zamanlarda elimizde kalacaksa yazık bu teknolojilere, bu AR-GE lere yatırımlara.
    Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
    İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
    Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)