Basit akü şarj cihazı yapalım mı?
-
Reklamlar
-
Süper Moderatör
İhtiyar abi güzel düşünce ama buna ilaveten akünün dolduğunu anlayıp devreyi kesecek bişyler olması lazım. Sürekli dolmaya mecbur bırakılan akü patlama tehlikesi bile yaratabilir..
-
Gaziantep İl Temsilcisi
ihtiyar abim pratık cözumde ustune yok valla ama akü şarz cıhazıda o kadar pahalı degıl 15-20 ytl
-
Eyong adlı üyeden alıntı
İhtiyar abi güzel düşünce ama buna ilaveten akünün dolduğunu anlayıp devreyi kesecek bişyler olması lazım. Sürekli dolmaya mecbur bırakılan akü patlama tehlikesi bile yaratabilir..
Zaten düşük güçte bir adaptör seçmemizin nedeni bu.
Şöyle bir kaç örnek vereyim,günümüzde satılan birçok ışıldak,şarjlı el süpürgesi,el tipi projektörler devamlı şarjda durabilmektedir.
Üstelik aküleri 6v 4A dir ve 6 volt adaptörle günlerce hatta aylarca şarjda beklemektedir.
Şarj akımı %5-8 arası kalmakta ve ısıya sebep vermemekte,aküler ısınırsa gaz sıkışmasına sebep olabilir ve ancak o zaman patlar.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Dün şarjda aşırı kalan kalem pilimin patlaması gibi akünüde patladığını düşünsene. Kendimize belirli bir süre verip o süre bitiminde adöptörü pirizden çekmemiz lazım.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
-
http://www.hepsiburada.com/productDe...vsc2925#tablnk
İşte bu ürünler.
http://www.hepsiburada.com/productDe...ctID=evsca2238
Hele bu fluoresanlar evlerde işyerlerinde merdiven boşluklarında yangın çıkışlarında davamlı 7/24/365 kullanılıyor.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
harika valla ben bunu yapayım paylaşımın için teşekkür ederim
ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ MOTORUMU SATTIM :salut::queen::flower::sunny:::unsure::::whip::::146::
-
Hocam cok tesekkurler! Daha once aklima bile gelmemisti acaba boyle birsey yapilabilir mi diye! Sen bu bilgiyi ayaklarimizin onune serdin! BUYUKSUN...!
SAYGILAR.....!
Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmez! Bu memleket tarihte TÜRK'tü, bugün de TÜRK'tür ve ebediyen TÜRK olarak yaşayacaktır. M.Kemal ATATÜRK
-
İhtiyar bu konuyu daha önce araştırmıştım ve normal adaptörler bu iş için uygun değil. 500 mA lik bir adaptörü 12 volt 14 amperlik bir motosiklet aküsüne bağladığınızda yarım saat sonra adaptörün plastik kısımlarının erimeye başladığını görürsünüz. Bunun sebebi akünün + ve - kutupları arasındaki direncin çok düşük olması ve şarj için bağladığınızda yüksek akım çekmeye çalışmasıdır. Şarjlı ışıldaktaki aküler bile 1 A.llik gerilimle şarj edilmektedirler. Şarjlı ışıldaklşarın sürekli şarjda bırakılabilmesini sağlyan şarj olduğunda akımı kesen elektronik devre var içinde. Eğer akünüz 6 volt ise benimki gibi zaten şarjlı ışıldağın aküsünü söküp yerine kendi akünüzü bağlıyarak düzgün şarj yapabilirisiniz. 12 volt aküler için ise maalesef bu çözüm geçerli olmayacaktır.
Aşağıdaki sitede hem 6 hem de 12 volt aküler için akım korumalı ve akü dolduğunda şarjı kesen bir devre var. Eğer elektronikte az çok anlıyosunuz yada çevrenizde size yardım edebilecek birileri varsa 20-25 ytl civarına malolacaktır.
Aşağıdaki link
-
Bu benim bildigim bişey aslında ama hiç 20 saat boyunca denemedim...bi 20 dk beklettim aküyü (1.2 A lik bir adaptör le)biraz toparlanma olmuştu...zaten adaptör fazla ısınmıştı ama tabi 20 dk lık sarj la bi işe yaramamıştı,zaten motorda sorunluydu tek marşla tık diye almıyodu...daha sonra bi akücüde sarj ettirip taktım..
-
ben bunu kısın yapmıstım.....ama adptorden devamlı dııııız dıye ses gelıodu...hatta daha cabuk doldursun dıye 3 tane adaptör aldım..hepsının artı ve eksılerını bırlestırdım....ve bagladım akuye...+ve - ler dogru baglı akuyede dogru baglı....ama cok zor sarj edıodu...yok dencez kadar azdı yanı...bıde aku 14 amper
bide 12 voltluk adaptöru tek bagladım akuye adaptör kömüre döndu....yandı yaw....ben cok telefon degiştirdim ıcın telefonu alırken sarj makınesını alıom ama satarken vermıodum...
bu yuzden evde 15 yakın sarj makınası var...bende 3-4 tanesını bırlestırdım...ılk zamanlar ıyıdydıde sonradanoda işe yaramamaya basladı..sanırım akunun 14 amper oldugu ıcındır....
-
Bahsedilen adaptörlerin amperi cok düşük ve 12 Volt. Amperinin düşük olmasının bi sakıncası yok ama bu sadece şarj suresini uzatır Akünün şarj olabilmesi için adaptörün 13-14 Volt olması gerekir. bide aküyü şarj a taktığınızda gerekiyorsa saf su ilavesini yapın akü kapakları şarj sırasında açık kalsın.
-
ihtiyar harikalar yaratabilirsin seni canı gonulden teprik ediyorum ama arkadaşların dedigi gibi bunun sarj olup doldugunu nereden anlıyacagız ama eminim sen onuda bulursun
-
şarj için 14 volt gerekli aksi halde direnç düşk olduğundan çekilen amperaj artacaktır. ne zaman fişin çekilmesini anlamanın yolu hesaptır. 10 a aküyü 500ma le 10/0.5=20 saatte şarj eder. buna göre hesaplanabilir.
-
abi bende birilerinden buydum. olup olmayacağını bilmiyorum ama DC adaptör çıkışına motosiklerde de bulunan konjöktör takıyolar . Konjöktör akü şarj olduğunda gerilimi kesiyo. akünün amperi azaldığında tekrar şarjı devreye geçiriyo.
konjoktör bi ara hurdacılarda kakılıydı bu hurda araçların trafikten kaldırıldığı zamanlar araştırılsa gene bulunabilir. maliyet açısından
-
konu hortlamış olacak ancak bu şarj cihazını masaüstü bilgisayarın güç kablolarıyla yapabilmemiz mümkün mü acaba. sonuçta bilgisayarın içerisinde dolaşan elektrik 12 volt ve 2 amper. ??
(tabii akünün üzerinde yazan dolum değerlerine bağlı kalmak şartıyla)
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akü şarjı
Omicron adlı üyeden alıntı
konu hortlamış olacak ancak bu şarj cihazını masaüstü bilgisayarın güç kablolarıyla yapabilmemiz mümkün mü acaba. sonuçta bilgisayarın içerisinde dolaşan elektrik 12 volt ve 2 amper. ??
(tabii akünün üzerinde yazan dolum değerlerine bağlı kalmak şartıyla)
Mesajların hepsini okumamışsınız.Bilgisayar güç kaynağı tam 12 volt verir.Bununla gerilimi 9-10 volta düşmüş aküyü 11,5 volt civarına kadar şarj edebilirsiniz.Oysa tam şarjlı akü 13,5 vol civarındadır.Bunun için akü doldurucu 14 volt ve ayarlanabilir veya akünün kapasitesine göre sabit amper veren bir cihaz olmalıdır.Prensip olarak aküler kapasitelerinin 10 da biri akımla 14 saat şarj edilmelidir.Örnek: 10 amper/saatlik bir akü 1 amper akımla şarj edilmelidir,ama,devamlı 1 amper veren cihaz 10 nuncu saatten sonrada 1 amper vermeye devam ederse,akü kaynamaya başlar ve kurşun yüzeyleri tahrip olur.Bu nedenle akünü sağlığı için,akünün dolduğunu anlayan bir şarj cihazı kullanılmalı veya daha az akımla kontrollu olarak daha uzun sürede şarj edilmelidir.Asla evinizin içinde (Balkon hariç),iyi havalandırılmayan yerlerde,asit buharından zarar görecek şeyler bulunan yerlerde şarj yapmayınız.
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Mesajların hepsini okumamışsınız.Bilgisayar güç kaynağı tam 12 volt verir.Bununla gerilimi 9-10 volta düşmüş aküyü 11,5 volt civarına kadar şarj edebilirsiniz.Oysa tam şarjlı akü 13,5 vol civarındadır.Bunun için akü doldurucu 14 volt ve ayarlanabilir veya akünün kapasitesine göre sabit amper veren bir cihaz olmalıdır.Prensip olarak aküler kapasitelerinin 10 da biri akımla 14 saat şarj edilmelidir.Örnek: 10 amper/saatlik bir akü 1 amper akımla şarj edilmelidir,ama,devamlı 1 amper veren cihaz 10 nuncu saatten sonrada 1 amper vermeye devam ederse,akü kaynamaya başlar ve kurşun yüzeyleri tahrip olur.Bu nedenle akünü sağlığı için,akünün dolduğunu anlayan bir şarj cihazı kullanılmalı veya daha az akımla kontrollu olarak daha uzun sürede şarj edilmelidir.Asla evinizin içinde (Balkon hariç),iyi havalandırılmayan yerlerde,asit buharından zarar görecek şeyler bulunan yerlerde şarj yapmayınız.
evet hocam..ağzınıza sağlık..katılıyorum...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
13.3 volt 1.5 amperlik bir şarj cihazı buldum eskilerden. çıkışlar ise (+ sı + ya) ( - si - ye) gelecek şekilde aküye bağladım. akü üzerindeki değerler 0.9 amper için 10 saat, hızlı şarj için 4 amper 1 saat olarak yazıyor. ben yaklaşık 4 saat şarj etmeyi düşünüyorum. sizce şarj olur mu?
sonuç en kısa sürede açıklanacaktır.
yardım için teşekkürler sevgili _OLD_
saygılar
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şarj
Verdiğin bilgiler akünün 9 A/h olduğunu söylüyor.Bu durumda akün hemen hemen boş ise en az 6 saat,tam boş değilse 4 saat yeter.Çevre kurallarına dikkat ermeyi unutma.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)