slm arkadaşlar...
haftasonu pazar günü gezmek icin motorla yola cıkmıştım.ve gidecegim yolun 20 km si filan otobandı ve 15km de az egimli yoldan cıkarken motorun birden devir 7 ye ve motorun hızlanmadıgını farkettim.aklıma gelen ilk şey kayıştı.sonra motoru zorlamadan 50kmhz filan yolu tamamlamayı düşündüm ama 300 400 mt gitmeden kayış koptu. kaldım yolda. al başına bela.sonra motoru 100 mt iterek ilerdeki köprünün altına götürdüm.(gölge diye)sonra başladım sökmeye
yanımda her zaman alet takımlarımı bulundururum...
durum ortada yapacak bişi yok öylede böylede kaldım yolda...
önce servisi aradım pazar kapalı. :( bittim benn.. abimi aradım geldi.baktım babamda gelmiş (ben kurtuldum motor başının caresine bakar artık dedim. ) motorun kapagını taktım.sonra aklıma bir fikir geldi. :!: motoru arabayla cekmek. ok bana uyar. - peder o da ok dedi. sonra bagladım amasörlerden ipi yaklasık 25 kmyi öyle gittik.sorun yaşamadık.(valla montumu cıkarıp arabaya koymuştum geri teli almayı unutmuşum kesin foto cekecektim bidakine cekerim artık ) ama arada ön teker kalkıyor gibi oldu gerilmeden. şimdi motor evde kayışı alıp kendim takacagım. :arrow: olacagı varmış işte..
: arkdaşlar bir sorum olcak motorun bu çark sistemini benzinlemi mazotlamı temizleyim. : birde kayışı servis takarken izledim.benim elim yatkın takarım herhalde.
unutmadan arkadaşlar motorun kayışı kopmuştu aralıklarla 3 4 tane motosikletli arkadaşlar gectiler saolsunlar hepsi durdular sordular dediler nasıl yardımcı oluruz. hepsinden cok teşekkür ederim. işte motorcu kardeşlik dedim