Valla cok ıyı oldu bu bılgıler sagol dusundugun ıcın elıne saglık
Valla cok ıyı oldu bu bılgıler sagol dusundugun ıcın elıne saglık
İmzamı, ben imzamı burlara değil yollara atarım...
paylaşım için gönülden teşekkürler
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
benim atv nin hava basıncı kaç olur acaba bazıları 10 diyo vuruyoruz çok sert oluyo acaba lastiğin üzerinde ne kaDAR hava bbasılacağı yazıyomu bi rakam var 256 psi diye ama kaça tekabul ediyo bilmiyom bilgisi, olandan rica etsem...
Lastik performansını etkileyen en önemli unsurlardan birisi de lastiğin üretim tarihidir.Lastiklerin ortalama ömrü 5 yıldır.Beşinci yıl sonunda lastik sertleşir ve aracın yol tutması,virej ve fren kabiliyeti kısacası lastif performansı düşer.Lastikler hiç kullanılmasa dahi 5. yıl sonunda lastikler bozulur.(rafta beklese bile).
Lastik alırken üretim tarihine mutlaka bakmamız gerekir,
Nasıl bakacağız; DOT .... Şeklinde bir ibare vardır. DOT lastik üertim tarihi demektir. Örneği lastiğinizde DOT2508 yazıyor ise lastiğiniz 2008 yılının 25. haftası üretilmiş demektir.Lastiğin fiyatını karşılaştırıken çok dikkat etmek gerekir.
Cross yaparken zorlanmadan gidebileceğime inanıyorum ,Cgl125'in 90/90-18 ebatlı arka lastiğini 120/90-18 ebat yapsam janta uyar mı bilgisi olan var mı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...motocr-2/detay
Çok sağol yararlı bir paylaşım olmuş eline sağlık hemen bi kopyasını aldım
Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper
hort.....
-------------------------------
herkez çok teşekkür etmiş ama sorulara net cevap verilmemiş...
------------------------------------------------------------
bir soruda ben sorayım...lastiğin üzerindeki rakamlar hep inç olarak mı yazılıyor örn:benim motorun arkalastik 4.50-12 miş
yani toplamda çap 4.50+12=16.50 inç yani 42 cm midir...uygunlastik bulunmuyor ama örn:3.50-13 bulunca olurmu...
anlayan arkadaşlardan bir cevap rica etsem...
Ek: Örnek : 2,75-18 = (2,75*2,54)*10/90-18 2,54cm = 1 inç , oran yazmıyorsa yanak taban oranı sabit 90 dır. yani 2,75-18 = 70/90-18
Commuter kullanıcılarını asıl ilgilendiren kısım bu. 3,00-17 ise taban genişliği 75 mm, yanak yüksekliği 68mm çap sabit 17 inç. Muadili nedir o zaman ? 80/85-17 olmadığı için 80/90-17 veya 80/80-17 en yakın yükseklik ve taban değerini veren ölçüler. Sözde ustalara sormayn artık bu olur mu şu olur mu diye :-)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)