1.vitesten 2'ye geçerken çıkan ses!
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba.... motosikletim kawasaki er5, yüksek viteslerde sessiz sedasız vites değiştirebiliyorum ama 1'den 2' ye atarken ''trakkkk' diye bi ses çıkıyor, ilk motosikletim değil daha önce yamaha rx 135 kullandım öylle bi sorun yaşamamıştım... böyle bir deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim ...
( bu arada debriyaja tam basıyorum ve yavaşça vites değiştiriyorum)
Reklamlar
-
Bende de aynı ses çıkıyor yine 1 ve 2. vitesler arasında. Forumda sormayı düşünüyordum. Benden önce davranmışsın..
Eating tar and gasoline
Every light I see is green
Open pipes, my machine's triple-plated chrome
-
bende cbr 125 var ve aynı ses bende de cıkıyor ama bende "trakk" diye değil "tak" diye çıkıyor sanki taş taşa çarpıyor gibi, falla bayada güçlü bir ses sanki şanjıman yere düşecek
Soda Ayran Cool
-
sanırım vitesi 1 aşağı 4-5 yukarı olan motorlarda var
-
Rölanti devriniz yüksekse bu ses duyuluyor. Kesin cevabı yarın vereceğim (motorumun şanzumanı sökük durumda. Yarın bakıp net cevap veririm)
-
evet kkatılıorum bendede oluo aynısı ama bence nedeni (arabadan biliom)
1 kalkış yani ilk hareket vitesi devir fazla yukselmeden mesela cbr 125 te 3,000-4,000 devirde atarsanız eger bişey olmuo ama 6-7000 ve ondan yukarsında atarsanız ses yapıo cok sıddeetlı ki kaldıki zaten vites atarken kademeli atmak gerekio bildiginiz uzre ornegin 1. vşteste 10,000 devire atanınız varmı yoktur olmamasıda gerekir 2. viteste bile cok yuksek bu devir kanımca 3. ve diger viteslerde istedigimiz devirde atabiliriz ama 1 -2 . vitese dikkat derim ben ...nacizane
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
-
O sesten bizim cbf150'lerde de oluyor, ama bizim motorlar için bunun gayet normal olduğu söylenmişti, hatta cbf150'lerde en çok bahsi geçen konu neredeyse bu, fakat ben de dikkat ettim her daim o kadar yüksek ses çıkmıyor. Devirle alakası olması bana da muhtemel geldi. Ancak ben bunun öyle şanzıman dağıtacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
-
Cloud adlı üyeden alıntı
O sesten bizim cbf150'lerde de oluyor, ama bizim motorlar için bunun gayet normal olduğu söylenmişti, hatta cbf150'lerde en çok bahsi geçen konu neredeyse bu, fakat ben de dikkat ettim her daim o kadar yüksek ses çıkmıyor. Devirle alakası olması bana da muhtemel geldi. Ancak ben bunun öyle şanzıman dağıtacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
Yeterince yüksek devirde denersen dağıtabilir bence. Ben ara ara ayarı kaçırdığımda tırsıp aynadan geriye bakıyorum, yolda dağılmış şanzıman filan var mı diye
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
benimki yarı otomatik bir şanzıman ve aynı olayla karşılaşıyorum.genelde ilk çalıştırmada oluyor.bunun nedenini sistemin henüz soğuk olması ve yeterince yağlanmadan harekete geçtiğimden kaynaklandığını düşünüyordum.
tabiki ustalar daha iyisini bilir.
-
Dostum honda servisede böyle bir sorun var diye götürüncede alıp bakıyor, inceliyorlar, orasının burasının tozunu alıp veriyorlar 100ytl para alıyorlar.
çok acı oluyor yaw. :(
Soda Ayran Cool
-
bende de 3 den 2 ye geçerken aynı sorun var. vitesi düşürürken ortaya çıkıyor. boştan boşta olan vitesi direk 2 ye atarkende oluyor. ama 1 den 2 ye geçerken asla böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.
yalnız ara gaz verip devrini yükseltiyorum ve gazı bırakıyorum; motosiklet devri düşmeye başladığı anda vitesi değiştirdiğimde ses ve sarsıntı olmuyor.
-
cok normal arkadas o ,,,ben sordum onu ustaya gayet normal diyor cunku aradaki boş viteside atlıyosun aynı anda,, benım motorda er6.takkkk ediyor
YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !
Alemin kralı çarşı , herkeze karşı
-
sorun (pek denmez ama) 1. vitesle 2. vites arası oranın genelde daha uzun olmasıdır. Uygun devirde değiştirdiğinizde çok sessiz değişmekte. Ancak devir ve hız tutmadığı zaman takırtı yapar. Özellikle biraz yüksek hızda 2 den 1 e çekerken çatırdıyı bir dinleyin derim. Kullanım sırasında uygun devri zamanla bulursunuz. Sonra sessiz vites değiştirebilirsiniz.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
motoru ilk çalıştırdıgınızda vitese atmadan debriyaj kolunu kol yumuşayana kadar 8-10 sefer çekip bırakın,sonra vitese atın.ilk kütürtüyü duymazsınız
-
Makine adlı üyeden alıntı
sorun (pek denmez ama) 1. vitesle 2. vites arası oranın genelde daha uzun olmasıdır. Uygun devirde değiştirdiğinizde çok sessiz değişmekte. Ancak devir ve hız tutmadığı zaman takırtı yapar. Özellikle biraz yüksek hızda 2 den 1 e çekerken çatırdıyı bir dinleyin derim. Kullanım sırasında uygun devri zamanla bulursunuz. Sonra sessiz vites değiştirebilirsiniz.
cvp için teşekkür.......(yani anladığım kadarıyla çok kafaya takmayın, bu ses motosikletinizde bir sorun olduğu anlamı taşımaz veya bu ses ileride şanzımanı dağıtmaz mı demek istiyorsun?? )
-
bende de aynı sen çıkıyor boştayken 1'e attığımda motor 350 cawa:
-
dipnot: genel bi teşekkur etsen bence daha uygun olurdu
diger arkadaşlara saygısızlık oluo gibime geldide. ama ynede yardımcı olabildiysek ne mutlu bzlere..
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
-
_zeros_ Debriyajı doğru ayarlı ve düzgün kullanılan bir motorda çıkabilecek bu ses çoğu motorda çıkmakta. Merak etmeyin çok uzun süre sorunsuz olarak çalışacaktır. Siz yağını düzenli değiştirin yeter.
Vites kutuları dişliden çok rulman yataklarından eskirler. Özellikle kullanım sırasında oluşan demir talaşları rulman yatkalarına girerek çapak yaparlar ve zamanla bu kısmı bozup rulmanda bollaşmaya sebep olurlar. Bu sebeple çoğu motor karter vidasında mıknatıs kullanılır. Vites dişlileri siz zorla bozmaya çalışmadığınız sürece kolay kolay kısa sürede aşınmaz.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
illegalrider adlı üyeden alıntı
dipnot: genel bi teşekkur etsen bence daha uygun olurdu
diger arkadaşlara saygısızlık oluo gibime geldide. ama ynede yardımcı olabildiysek ne mutlu bzlere..
herkese teşekkür tabiki..aman yanlış anlama olmasın.
-
bendede 600f var aynı sorun bendede var. ama çok hızlı bir biçimde değiştirdiğim zaman ses gelmiyo. bazende debriyaja bastığım zaman ara gaz veriyorum o zamanda ses büyük ölçüde kesiliyo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)