Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gaz teli takılınca ne yapmak gerekir?

REKLAM ALANI
    sonofwind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zongshen Zs 200 ve Honda Transalp xl650v
    Slm arkadaşlar.Bu Cup modellerinde ve scooterlarda gaz teli takılı kalırsa ne yapmak gerekir.Vitesli motorlarda böle bi şey olsa debriyajla durumu kontrol edebilirim sonuçta gaz takılı kalsa bile motor gücünü aktarmaya veremez.Peki ya cuplarda ve scooterlarda ne yapmak gerekiyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
    HORATIUS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    bende de scooter var allah korusun öyle bir durum olsa hemen motoru stop eder,iki feren dengeli bii şekilde basarım ve hızımı azaltım durmayı denerim,allah göstermesin cümlemize
    98 Beygir.....

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Scoterlarda gaz halinde stop edilmiyor bildiğim kadarıyla. Yani en azından benim motor etmiyor bizim site rampa aşşağı. girişlerde egzost soğusunda brandayı rahat takayım diye stop etmeye çalıştım kavramış haldeyken stop etmedi anca iyice yavaşlayıp boşa atınca stop edilebildiğini öğrendim. ama bende merak ettim şimdi gerçekten gaz takılı kalsa ne olur, ne yapmak lazım???? önemli bir konu, bilenler çıkacaktır.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Gaz teli takılınca ne yapmak gerekir?
    konuyu teknik olarak açıklayacak olursak ... böyle durumlarda şunları hatasız olarak yapman gerekir..
    1)elini açıp Allah'a dua etmen gerekir
    2)sag kalırsan bu gazın takılı kalmasına neden olan kişiyi vurman gerekir.
    3)motordaki arıza kimsenin suçu degil kendiliginden gaz takılı kalmışsa motoru yakman gerekir...

Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Kırmızı bir stop duğmesi var. Her türlü elektrik akımını kesiyor.

1 Kırmızı stop tusuna basarım
    2 Frene basarım.
    3 Atlarım
    4 Anahtarı stop ederim.
    5 Dua ederim

marten1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elini açıp Allah'a dua etmek gerekir
    en iyi cevap süperrr

Fren telinide takmak gerekio

gezgin bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha dt 125 bi de modenas
    elektriği kesemesen bile frenlerinin motoru durduracak güçte olması lazım, ama böyle durumlarda ön teker çok çabuk kayar ona göre dengelemek lazım.
    Bir daha hangi ana doğurur bizi?

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    ellerini açıpğ dua etmeye başlarsan daha çabuk gidersin öbür tarafa töbe töbee o zaman sende yol bulup devam edebilirsin .en azından ömrünü uzatıp şansını kullanmalısın ..
    98 Beygir.....

thedentist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha cygnusX ve honda VFR 800
    arkadaşlar eğer scooter kullanıosanız ve gaz teli takılı kalırsa direk kontağı kapatın.motor yığılarak yavaşla ve durur. sakın sorunu çözmeden çalıştırmaya kalkmayın motoru kaçırırsınız elinizden.cp modellerde ise vites koluna basıldığı zaman vites boşa geçer. o haldeyken frenleri kullanarak yavaşlayın istop edin sonra ayağınızı vitesten çekin.sakın motor tam durmadan yani çalışırken ayağınızı çekmeyin motor şahlanabilir....
    Allah kimseye göstermesin.ama eğer dünyanın en güçlü adamıysanız durum değişir...motoru ayaklarınızı yere sürterek durdurabilir ve motorun benzini bitinceye kadar başınızın üstünde taşıyoabilirsiniz...

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    arkadaşlar eğer scooter kullanıosanız ve gaz teli takılı kalırsa direk kontağı kapatın.motor yığılarak yavaşla ve durur
    benim scooterda gaz açıkken motor stop edilmiyor. diğer scoterlardada öyle olsa gerek çünkü eğer ediliyor olursa ilk çalıştırmada motor zıplaya zıplaya marş basar, araba vitesteyken marş basmanın aynısı
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

khan_cross - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI KX250 '04
    10 yıldan fazla motor süriyorum, profesyonel motocross da (almanyada) fakat bu tarz tel sıkışma yada kopma hayatta yaşamadım.

tellere biraz daha net şekilde bakım verirseniz, böyle olayları yaşayamazsınız.

bakın, bu tel yağlayıcı aletdir:

banistercaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    eski motorum honda beat le başıma bu olay gelmişti ve servis bakımından çıktıktan birgün sonra mahmutbey gişelerini geçtikten sonra e6 tekstil kent mevkiinde o motor da benzin kesme düğmesi olmadığı için kontağı kapattım ve arka freni kitleyip bıraktım ozaman motor tamamen durdu ve emniyete çekip yardımı bekledim.
    bence yapılması gereken 2 seçenek var
    birincisi kontağı kapat ve motorun durmasını, hız kesmesini bekle
    ikincisi kontağı kapat ve arka freni 1 saniyelik kitleyecek kadar freni sık motor kendiliğinden durur ve güvenli bi şekilde emniyete çek..
    Gilera Runner vxr 200 (pert...)
    Piaggio Xevo 250ie

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)