Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Devir saati ne işe yarar

REKLAM ALANI
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Merhaba arkadaslar uzun zamandır motora binerim ama Devir saati ne işe yarar tam olarak acıklamasını bilmiyorum ama ögrenmek istiyorum bu konuda bilgili arkadasların acıklama yapması iyi olur benım gibi bilmeyen arkadaslarda olabilir. Bİlmemek değil ögrenmemek ayıptır diye de eklerim. Simdiden teşekkur ederim.
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ruzgarinoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cgl 125
    Kardeş o dakika da motorun yaptığı devir sayısını gösterir ne işe yaradığını sorarsan bnm işime motor rodajdayken yaradı hani belli bir devir sayısını geçmemek lazım ya ilk 1000-1500 km felan

dttengri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR125R
    Ben ne yapayım? Devir saatim yok.
    Yaşamak;
    Bir ağaç gibi tek ve hür;
    Ve bir orman gibi kardeşçesine....
    N.H.R

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Maksimum performans veya maksimum yakıt tasarrufu için , her motor için ayrı vites oranları vardır. bu oranlar devir cinsinden belirtilir. örneğin; 3000 devirde değiştirirsin az yakar, 6000 de değiştirirsin çok yakar ama iyi gider.

bide motorun çalışabilceği maksimum devir vardır, kırmızı bölgedir kendileri. burayı geçme gibisinden uyarı amaçlıdır.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

salla gitsin eskiden devirmi vardı.

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    ARKADAŞLAR LÜTFEN!!!! GEREKSİZ MESAJLAR ATMAYIN. KONU HAKKINDA BİLGİNİZ YOKSA VEYA YANITLAMAK İSTEMİYOSANIZ YORUM YAPMAYIN!!!
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Alıntı danger0 adlı üyeden alıntı
    ARKADAŞLAR LÜTFEN!!!! GEREKSİZ MESAJLAR ATMAYIN. KONU HAKKINDA BİLGİNİZ YOKSA VEYA YANITLAMAK İSTEMİYOSANIZ YORUM YAPMAYIN!!!
    abicim baksana adam uzun zamandır motora biniyorum diyor uzun zaman dır diyor yahu.Biniyor ve hala devir saatinin ne olduğunu bilmiyor.Devir saati işte d-e-v-i-r motorun devri grang milinin devir sayısı pistonun hareket sayısı.Piston bir aşağı bir yukarı grang mili 1 devir yaptı aa şaşırtıcı dimi

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili arkadaşım devir saati vites değiştirmen gerekip gerektirmediğini gösterir
    belli bir kullanımdan sonra zaten motor sesinden bunu anlarsın
    konuyu şöyle özetliyeyim 3. viteste baktın saat 1500 deviri gösteriyo hemen vites küçült
    aynı viteste baktın devir saati 6000 devir gösteriyo hemen vites yükselt bir aleti sınırlarına getirmek istersen her viteste maximum deviri görüp öyle vites yükseltirsin (rodaj aşamasında değil)böylece motor yapabileceği en yüksek sürate çıkar.sadece 4. ve 5. vitesde devir arttırmask maximum sürat için yeterli değildir

just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Gayet iyi niyetimle sordum fakat bazı arkadaslar olaya esprili olarak yaklasmıs diyerek konuyu yumuşatmak isterim. ali g, Devir saatinin ne olduğu biliyorum fakat teknik acıdan nedir neleri gösterir sürüş sırasında max min kullanımı nedir motora ne gibi kullanım şartlarında kötü veya iyi etkisi vardır onun bir acıklamasını istedim. Baştada özellikle belirttimki uzun zamandır motor üzerindeyim.
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla benim bildiğim bu işe yarar başka işe yararmı bilen varsa anlatsın bizde öğrenelim
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Alıntı dttengri adlı üyeden alıntı
    Ben ne yapayım? Devir saatim yok.
    Devir saati olmayanlar için daha sade bir anlatımla: Motoru bağırtmayın.
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler