Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Xenon Çinli scooter

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Peugeot Speedfight 2
    Merhaba, bir arkadaş bws si için soru sormuş. Bende de speedfight 2 var. Sanırım ikiside aynı özellikte aşağı yukarı. 2 zamanlılar ve farlar akımı direk bobinden alıyor aküden almıyorlar. benimki HS1(h4 ile yuvası aynı) 35/35w halojen ampül kullanıyor. h4 60/55w takınca çok az yanıyorlar. 35/35w takıncada motor rolantide ve düşük devirde az, yüksek devirde anca idarelik ışık veriyor. Bi xenon kit satış sitesinde şu bilgilere ulaştım:
    Input voltage: DC 9-16V
    Input current: 3.5A
    Trigger voltage: 23KV
    Initial firing current: 8.5A
    Operate voltage: 85V
    Bulb loading capacity: 35W
    Luminous flux: 3500(lem)
    Life: 3000 hours
    Operate temperature: -40~+105oC

yani başlangıçta 8.5 - 10 Amper çekiyormuş ama ne kadar sürede bilemiyorum. 10 saniyemidir, daha mı fazladır bu başlanğıç süresi acaba. Sonrada 3.5 A da sabit kalıyor. Motorumun sargısı 3.5 Amperi belki karşılar ama 8.5 amperi karşılayacağını sanmıyorum :(
    Bu durumda benim aklıma 2 şey geliyor.
    1) Akımı sargıdan değilde aküden alacak şekilde değiştirmeliyim.
    2) sargıdan kite gelen bölüme ya bir akü daha koymalıyım yada 1 faradlık büyük bir kondansatör(10-15 ytl ye satılıyor sanırım) taksam 1 faradlık kondansatör bu akımı karşılar belkide.
    konu hakkında daha ayrıntılı bilgilerinizi bekliyorum
    saygılar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CBR 1100XX
    Alıntı Kaiser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Normalde bunun için ayrı bir akü takıyorlar motorun aküsüne fazla yük olması diye sayın yucika
    ne aküsü yaww...

motorunun şarjını ölçtürüceksin. eğer 14,2 volt şarj ediyorsa motorun xenon farı çalıştırır. ama işi bilen bir ustaya bağlatmalısın. takıcağın xenon kitinin elemanları aynı markanın ürünleri olucak. bobini, duyları ve kablosu. ve kabloda ek olmayacak olması gereken ebatta olucak. ama tavsiye etmiyorum al bi beyaz ampul tak gitsin bence... elindeki xenonuda sat birine gitsin..

tavsiye etmemin sebebi ise ampulü cok para. ve tesisata ilk açılışta oldukça fasla yük bindirioo. tesisatı yakabilirsin. işin şansa kalmış...

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)