MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!
Reklamlar
-
Adana İl Temsilcisi
*BeYfa*arkadaşım,eğer boyanda pütürlü bir yüzey varsa pasta kullanabilirsin.normal şartlarda pasta sakın kullanma çünkü pasta aşındırıcı özelliğe sahiptir.bir damla pastayı iki parmağının arasına alırda ovarsan ne demek istediğimi anlarsın.bu yüzden sana polish de denilen cilaları tavsiye ederim.önce motorunu güzel bir yıka(gölgede)kurula ve bir parça pamuk veya çok küçük gözenekli sünger ile azıcık polish yada cilayı dairesel hareketlerle fazla bastırmadan sür,birkaç dakika bekle.beyazlaştığını görürsün.sonrada yine temiz bir pamuk ile aynı şekilde silerek işlemi tamamlarsın.benim işim bu.güle güle kullan.
Reklamlar
-
ι ωαѕ вσяη ωιтн ωяσηgℓу ωαу вυт ι мυѕт ℓινє
-
bu atölyenin açılması süper fikir oldukça faydalı bir topic olacagına eminim.
madem atölyemiz açıldı benimde uzun zamandır kafama takılan bir soruya cevap bulmaya çalışıyım ;
cbf 250 , er-5 vss. gibi motorların bildiginiz gibi arka freni kampana bunları disk yapmak mümkün mü?
ayrıca sonradan abs eklemek mümkün mü? günümüzde 500 cc ve altı motorlarda abs yok ve üzeri cc'lerde ise sadece bazı özel motorlarda var. bu nedenle biz kendi imkanlarımızla abs takabilirmiyiz veya taktırabilirmiyiz. standart olarak sunulan abs kadar verim almamız mümkün mü?
-
-
benımde sıze bır sorum olacak benım akum 6 amper xenon far tatım yakınca akuyu bıtırıyor farı sokmek ıstemıyorum buyuk aku koyucak yerımde yok ne yapabılırım
[COLOR="Red"][I]CROSS ÖZGÜRLÜĞÜN FARKLI BİR ANLATIMI GUZEL BİR YAŞAM TARZI VE ENGEL TANIMAZLIKTIR[/I][/COLOR].
OH BECOME RICH FOR SAKE DIE
-
arka stoplar için led li modifiye yapın hem daha parlak hem daha az enerji tüketiyo vede standart lambadan daha çabuk reaksiyon veriyo uzun ömürlü olması ve sarsıntıdan etkilenmemeside cabası neden bütün motorlarda kullanmıyolar hala anlamış değilim
grenaj tamirinde japonda kullanabilirsiniz önce çatlak yere sert plastik parcalardan eye ile elde ettiğiniz plastik tozu ile dolsurun ve üzerine japon dökün mükemmel oluyo ben denedim süper
-
TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı
@killing_machine abi bu devre üzerindeki entegreyi 7812 yerine 7805 yapsak o zaman led lambalar için bir güç kaynağı olarak kullanma imkanımız olabilir mi? power ledler var onlarda bir grup haline getirip sis lambası veya kısa far olarak kullanmayı düşünüyorum
ewet abi devrede 7805 entegresi kullanıldığında led diyotlar için 5 volt çıkar.
bide 12 adet led diyot kullanırsan 12v u düşürmeye gerek yok her 4 tane ledi paralel bağlayıp sonrada hepsini seri şekilde bağlarsan yanar.
tayfvalor adlı üyeden alıntı
grenaj tamirinde japonda kullanabilirsiniz önce çatlak yere sert plastik parcalardan eye ile elde ettiğiniz plastik tozu ile dolsurun ve üzerine japon dökün mükemmel oluyo ben denedim süper
tayfvalor kardeş dediğin yötemde iyi ama biraz zahmetli bakkaldan bi tane uçak karbonat alıp japonla beraber aynı şekilde uygulayınca taş gibi oluyor.
-
elint Disk fren takman icin janttinda yer olmasi lazim ornegin bizim GS500 lerde ikinci bir on fren icin jant delikler hazir. eger buna sahip degilsen jantin degismesi sart. Ayrica sistem cok ucuz degil fren yagi tubu papuclar disk der iken 500 ytl masraftir.Bunu bir ustanin elinden cikmasi tavsiye olunur Fren can isidir hata yaparsan en lazim oldugu anda frensiz kalabilirsin
JinlunPekmez ye diyecem ama sanirm gec kaldik dostum Suspansiyonlari biraz kesersin ama ne kadar faysadi olur bilmem cok alcak olursa orta sehba alta surter dikkatli ol.
zonex2 Aku yerini degistirip buyuk aku sart yoksa akun asla o gucu tasimaz 12 A sart.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
kampanayı diske çevirebilirsin ben yaptım mct 250 arka kampana disk oldu iyide oldu gerçi ben görsel olarak değiştirmek istedim güvenlik için değil ama nereden baksan 400ytl geçer masrafın linke bakarsan sanırım fikir verebilir sana
http://www.motosiklet.net/forum/moto...basligi-2.html
ha bide herşeyi yapabilirsin hayallerin ve imkanların dahilinde yeterki yaratıcı ol tasarla ve yap ben jant falan değiştirmedim sadece tornada bi parca yapıp kampana fireni soktüm oradan okadar.
-
Lastiklerin yanaklarını ayakkabı boyası ile boyarsanız yeni gibi oluyor.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
lucas adlı üyeden alıntı
Beyfa;
Oto aksesuarcidan yada oto boyasi satan bir dukkandan bir adet pasta cila alinir, sunger ile daire cizerek motora uygulanir.. Aslinda cok basit, evde annelerimizin tencereyi ovmasi gibi bi$i
Zaten pasta cilanin uzerinde de nasil tatbik edecegi yazar.. Yanliz kaliteli bir pasta cila al, bazilari yuzeye cok yapi$ip i$i zorlastiriyor..
adanalı adlı üyeden alıntı
*BeYfa*arkadaşım,eğer boyanda pütürlü bir yüzey varsa pasta kullanabilirsin.normal şartlarda pasta sakın kullanma çünkü pasta aşındırıcı özelliğe sahiptir.bir damla pastayı iki parmağının arasına alırda ovarsan ne demek istediğimi anlarsın.bu yüzden sana polish de denilen cilaları tavsiye ederim.önce motorunu güzel bir yıka(gölgede)kurula ve bir parça pamuk veya çok küçük gözenekli sünger ile azıcık polish yada cilayı dairesel hareketlerle fazla bastırmadan sür,birkaç dakika bekle.beyazlaştığını görürsün.sonrada yine temiz bir pamuk ile aynı şekilde silerek işlemi tamamlarsın.benim işim bu.güle güle kullan.
lucas
adanalı
Çok saolun arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı üşenmeyip zaman ayırdığınız içi çok teşekkürler
[B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)
-
-
Valla güzel başlık...Faydalı şeyler güzel oluyor...Yazacağım çok şey var...Ama şimdi diil çok işim var....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
kamberhan adlı üyeden alıntı
süper bende burdayım........................
dostum çok iyi paylaşım ama bu entegreler ve transistörler heryerde bulunmaz.özel parçalar bunlar...ama çok yaratıcı bi çalışma olacaktır.bunu hemen denicem...
bu parçalar heryerde bulunuyor ve bir para tutmuyor..
bahadinli adlı üyeden alıntı
şarj dinamosu benimde yanmıştı hiçbir bobinajcı sarmadı en sonunda babam ve arkadaşı oturup sardılar bobinajdan biraz anlıyorsan kendinde sarabilirsin
-
zydar adlı üyeden alıntı
bu parçalar heryerde bulunuyor ve bir para tutmuyor..
şarj dinamosu benimde yanmıştı hiçbir bobinajcı sarmadı en sonunda babam ve arkadaşı oturup sardılar bobinajdan biraz anlıyorsan kendinde sarabilirsin
abıcım bobınajdan anlamamda 220 volta cok carpıldım....elektırık ve tamır içime işlemiş yaw....ne yalan söleyım tamır işlerinden anlarım.hatta fazlasıylada anlarım....kendım sarmayıda düşündum...bakacaz abı ya....egerkı yenı yada ıkınıcı el bulamazsam mutlaka onun bır caresıne bakıcam.....
bıde böyle bısey dusundum....bıtane arabaların sarj donamosundan alcam en küçüklerınden..onu akunun yerıne dıkıştırıcam zıncır tarafına,zincir döndukce donamoya degecek ve sarj edecek...ben bunu elektırıkcıylede konustum.sen onu yerıne dıkıştır ben gerını hallederım dedı.....ama sorun surda akunun yerıne sarj dınamosunu koyuncuk akuye yer kalmayacak.....akuyu nıreye dıkıştıracazzzzz
nasıl ama fikirrr
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
abıcım bobınajdan anlamamda 220 volta cok carpıldım....elektırık ve tamır içime işlemiş yaw....ne yalan söleyım tamır işlerinden anlarım.hatta fazlasıylada anlarım....kendım sarmayıda düşündum...bakacaz abı ya....egerkı yenı yada ıkınıcı el bulamazsam mutlaka onun bır caresıne bakıcam.....
bıde böyle bısey dusundum....bıtane arabaların sarj donamosundan alcam en küçüklerınden..onu akunun yerıne dıkıştırıcam zıncır tarafına,zincir döndukce donamoya degecek ve sarj edecek...ben bunu elektırıkcıylede konustum.sen onu yerıne dıkıştır ben gerını hallederım dedı.....ama sorun surda akunun yerıne sarj dınamosunu koyuncuk akuye yer kalmayacak.....akuyu nıreye dıkıştıracazzzzz
nasıl ama fikirrr
o sistem olur ama pek sağlıklı olacağını sanmıyorum sen gene sar o bobini veya bobinajcı bul sardırmaya çok sıkıntılı iş olduğu için kimse sarmak istemiycektir ama en sağlıklısı bu benim motor şu anda çok güzel şarj yapıyor.
-
nasıl ama fikirrr
Ozaman motor çalışırken lambada beklerken sarj etmeyecek....Isıtmak içinde çalıştırmayacaksın....Pek sağlıklı diil.....
Bence bobinleri kendin sök...Kaç tur sarılmış onu dikkatle say....Aynı telden ve sarım kağıdından al, kendin sar....Zor bişey diil....Elinden de gelir senin....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
sararken dikkat et metal kısımda izolasyon bozukluğu varsa bantla sar yoksa tekrar yanma olasığı yüksek
-
arkadaşlar araçlarınızda fren veya debrijay için kullandığınız hidroliğin ağzını sıkı sıkı ya kapatın.hidroliğin havadaki nemi alma özelliği varmış.allah korusun sonra nemsiz kalırız şaka tabiki.nemden dolayı hidroliğiniz bozulur..özel hidrolıkler biraz pahalı onun için kapağını ıyı sıkın
Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. O zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın.
-
arkadaşlar bende kendime vizör yaptım.tabelacıdan seffaf 2mm lik kaskın önünü kapatacak kadar plexi aldım.saç kurutma makinası ile ısıtarak bombe verdim ve ince ağızlı dekopaj testere ile kenarlarını kestim.maliyet mi? 0 ytl
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)