İHTİYAR,
hocam selamlar,
O ring ?
ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz...
bu daralan makaron yada lastik gibi birşeymi ?
ve nereden temin edilir...... sözünü ettiğiniz yöntem en iyisi gibi görünüyor.
tegin.
İHTİYAR,
hocam selamlar,
O ring ?
ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz...
bu daralan makaron yada lastik gibi birşeymi ?
ve nereden temin edilir...... sözünü ettiğiniz yöntem en iyisi gibi görünüyor.
tegin.
Aynı sorun bendede var akü su akıtıyor, koli bantı uzun süreli bir cözüm olmadı, O ring merak konusu oldu
LAWLESS GH:bounce: ST
ihtiyar dan ses gelmeyince İngilizce-Türkçe sözlüğe ve google a iş düştü !
" O-RING " ; Türkçesi olduğu halde, İngilizcesini kullanmaya ısrar ettiğimiz kelimelerden biri :
ring : halka, çember, yüzük
O-ring : yuvarlak halka
bu lastik bir malzeme, kullanım alanına göre, farklı fiziksel,ısıl ve kimyasal dayanımlarda üretiliyor.
http://www.skt.com.tr/grup.php?grup_kodu=3&dil=t
hırdavatcılarda veya motor vs parçaları satan yerlerden temin edilebilmesi gerekir.
arkadaşlar o-ring bir sızdırmazlık elemanıdır en çok hidrolik te kullanılır biz hidrolikçiyiz baya kullanıyoz siyah bir lastik ama elle asıldığında filan kopmaz ısıya ve sürtünmeye baya dayanıklı.
MoToCroSS RuLeZZ
Bugün İlçedeki küçük sanayi sitesinde küçük bir araştırma yaptım,
O-RING ( LASTİK HALKA ) nın sanayi sitesinde bilinen adı ORİK LASTİK.
Hırdavatçı da vs bulunuyor, çok kullanılan bir malzeme ve fiyatı da çok ucuz 25-50 kuruş.
kullanıldığı yerleri killing_machine izah etmiş.
Araştırmalar güzel tsk. ler benim akünün üst kısmını acıp galiba icerisine su konmus ve sızdırdıgı yerde o kapakların oldugu bölüm, aynı yerlerdenmi bahsediyoruz acaba? Eger öyleyse veya degilse bunu nasıl yapmalıyım acaba?
Şimdiden tşk. ederim..
haynes yamaha virago xv 535-700-750-920-1000-1100 (1981-1994) için service manual gerek olan olursa e-mail ile ulaşırlarsa kendilerine pdf formatında dökümanı cd ile gönderebilirim
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
Nerde bu ustalar yav? Aküde su kalmadı
http://www.blackbears.ru/index_en.php?get=manual
bu adreste motosikletler için kullanım klavuzları bulunmaktadır. motoru eski olup kullanım ve servis klavuzu olmayanlar indirebilir.
not: bir kısmı rusça bir kısmı ingilizcedir
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
Akünün üst kısmında ince kemer şeklinde altında kapakcıklar olan bölümden asiti kacırıyor, yanında da acılmaması yazıyor ama acmışlar sanırım üzerine bastırdım kapansın diye vurdum ne yaptımsa sıkısmadı, sanırım anlasılacak kadar anlatabildim
ewet anladım ama orayı aküye su koyacağında mecbur açmak zorundasın.
bi kırık filan var mı orada?
sıcak silikonlar var ısıtıyon eriyor sonra sürdüğün yerde donup kalıyor bi dene.
MoToCroSS RuLeZZ
Evet su koyma yeri ama normalde acılmaması icin uyarı yapılmıs yan tarafında, tabi biz türkiyede yasadıgımız icin uyarılar bizi etkilemez
sıcak silikon var bari yapıstırmadan eksik olan suyunu doldurayım yapıstırmadan önce... Ilık su konurmus bir yerde duymustum peki fullesemmi acaba?
Hayır kırık felan yok sadece acılmıs ve kapaklar tekrar yerine oturtulamamıs bende ugrastım olmadı ama sıcak silikon iyi fikir deneyecem
akünün suyunu sakın full yapma biz mz ninkini bi yaptık onunda akü sağ bacanın altına dek geliyor şarja geçince aküden asit fıskırdı ve birkaç tane kot delik deşik oldu.
MoToCroSS RuLeZZ
o delik desik bendede olmustu..ilk önce fare kemırdı sendıydım..sonra anladım asit oldugunu....
valla bi ara eve getirmiştim aküyü halıya döküldüydü biraz asit annemin dilinden kurtulamadım ha kışın donmuş diye getirdim bak halıları gene delme diye kızdıydı
MoToCroSS RuLeZZ
@killing_machine Süpersin yaw
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
merhaba atölye çalışanları...
size bir sorum olacak. ben 12 volt 10 amper akü kullanıyorum. şayet akümün amperini 14 e çıkartırsam ne olur? arabalarda fazla amper kullanımında problem çıkmıyor motor içinde aynı şey sözkonusu mu??? yarışmacı arkadaşlara başarılar...
Dorado V5
motorunun şarj düzeneği,
mıknatıs ve alternatör den oluşuyorsa,
bişey farketmez... istersen 100 Ah bağla.
Dinamo düzeneği varsa, emin olmamakla birlikte yine faketmez.
tegin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)