Arkadaşlar herkese iyi akşamlar ...
Bir sorum olucak yardımcı olursanız çok sevinirim .... Motosikletim yaklaşık 5 gün önce rüzgardan devrildi . ( Tamamen benim salaklığım , üzerinde branda vardı ve o branda rüzgarla işbirliği yapıp 155 kg lık motoru devirdi .) Sonuç olarak sağ gidon ve fren magneti kırıldı. Ve motosikleti kaldırmaya indiğimde bir miktar benzinin yere aktığını farkettim .
Her neyse motosikleti en yakın servis 120 km uzakta olduğu için kendim yapmaya karar verdim ve parçaları sipariş ettim.Parçalar dün geldi (200 YTL
) bu gün kolları sıvadım ve daha önce hiç yapmadığım bir işe giriştim.Teknik okul mezunu olmanın verdiği avantajla gayetgezel bir şekilde kırılanları hiç zorlanmadan söküp yenilerini taktım ...
Şimdi gelelim asıl mevzuya ; Motosikletimi o günden beri hiç çalıştırmayı denememiştim . (Zaten sağ gidon kırık olduğu için gaz vermek çok zor olacaktı. ) Olayın olduğundan beri 5 gün geçmiş ve öncesinde de yaklaşık 3-5 gün kadar çalışmamıştı . Yani toplam 8-10 gündür çalışmıyordu motor . Motosikletimi tamir ettikten sonra Besmele çekip kontağı açtım tüm göstergeler çalışıyordu . (içim rahatlamıştı am çok sürmedi . ) ve ardından marşa bastım . Beklediğim gibi ilk basışta çalışmadı . Bir daha denedim biraz çalışacakmış gibi oldu ama çalışmadı . Ve ardından akü bayılasaya kadar belki 20 kez denedim . Ama hiç bir çalışma alameti olmadı . En son akü bayılınca biraz da etraftakilerin gazına gelerek ne kadar yanlış olduğunu bilsem de motosikleti vurdurarak çalıştırmayı denedim . ( Umarım çok kötü birşey yapmamışımdır .) Zaten yokuş aşağı mesafe az olduğu için ve yeterince hızlanamadığım için bunda da sonuç alamadım . ( sadece 2 kere denedim .)
Şimdi Üstadların değerli bilgilerini rica ediyorum acaba sorun ne olabilir ; Size gerekli olan bilgileri aşağıda maddeledim , ilave birşey gerekliyse sorabilirsiniz ;
1> Motosikletim 2 silindir 4 zamanlı 250 cc sport touring bir makina
2> Motosikletim düştükten sonra ben farkedesiye kadar yaklaşık yarım saat yan kaldı ve çok hafif yeni yeni yağmur çilseliyordu
3> Depoda benzin var
4> Motosikleti çalıştırmayı denerken her olasılığı kullandım (Jikleli , Jiklesiz yarım gaz , tam gaz , hiç gaz vermeden tüm kombinasyonları denedim . )
5> Görünen başka hiçbir anormallik yok , zaten sadece gidon ve fren magneti yere çarpmış başka kısımlar değmemiş.Haa bir de sinyal kırık tabii ama kabloları birbirine temas etmiyecek şekilde muhafaza ettim ve zaten sinyal de açık değil.
ve 6> Motosikletim 2006 model ve garanti kapsamında ancak dediğim gibi en yakın güvenebileceğim servis 120 km uzakta.Açıkçası bir sürü para verip motosikletimi oraya römorkla götürtmek istemiyorum.Çünkü çok basit bir arıza yada bilgi eksikliğimden kaynaklandığını tahmin ediyorum.Römorkla götürülürken oluşabilecek riskler daha fazla gibime geliyor.(Bir keresinde o hatayı yapmıştım çünkü garanti bozulmasın diye ve götürdüğüme değmemişti çok basit bir arızaydı ve adamlar işçilik olarak benden 150 ytl istemişlerdi
ve değişen hiç bir parça olmamıştı . ) Son ihtimal olarak bulunduğum yerde güvendiğim bir motosiklet ustası bulup ona yaptırtacağım.
Aklıma gelen ve sizin sorup öğrenmek isteyebileceğiniz şeylerin tümünü yazdım.Motor yan yattığı için bogulabileceğini tahmin ediyordum ama en fazla 3-5 kerede çalışır diye ümüt etmiştim . Ama çalışmadı ...
Arkadaşlar moralim çok bozuk değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum , şimdiden hepinize teşekkürler ....