merhabalar...suzuki marauder 250 vites sorunu
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, benim küçük bi sorunum var tabe küçük de olmayabilir, yardım edebilirseniz sevinirim.
Gelelim soruna, motor normal çalıştırdıktan sonra biraz ısındıktan sonra yola koyulurum, sorun şu ki biraz zaman geçtikten sonra vites de bir problem yaşıyorum, vites yükseltme ile ilgili bi sorun yok fakat vites düşürmeye çalışırken vites koluna basınca boşluğa basıyomuş gibi oluyor tekrardan basınca normala dönüp vites küçültüyor. BU sorunu bütün viteslerde küçültürken yaşıyorum. Acaba bu sorun hakkında bir bilginiz var mı?
Motor 15000 binde 99 model suzuki marauder 250.
şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
vala ilginc bır sorun ama buyuk bısey oldugunu sanmıyorum teknık olarak o olayda maalesef bılgıyı sahıp degılım ama genede yazayım dedım
-
saol gece...
ya gerçekten yardım edebilcek birileri yok mu???
-
Vites kolunu elinizle yavaşça aşağı ve yukarı oynattığınızda yay basıncını her iki yöndede hissediyor olmanız lazım.
Aksi taktirde dişli kutusunun içinde,çamaşır mandalının ortasındaki yaya benzer, büyük bir yay var o çatlamış veya kırılmış olabilir.
Aslında elinizle yoklarsanız (tabiiki sehpadayken)aksaklığı daha iyi farkedeceksiniz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Büyük ihtimalle balataların aşınmış...Büyütürken sorun yaşamadığına göre nedeni bu olabilir....Debriyaj telinin ayar civatası varsa onu biraz aç...Yani tel gerilsin...Belki bir müddet daha kullanabilirsin....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
saolun arkadaşlar dediklerinizi yapıp deneyceğim...
tekrardan teşekkürler...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
olmadı tanıdık bir servise de danışma anlamında bir soralım bakalım
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Büyük ihtimalle balataların aşınmış...Büyütürken sorun yaşamadığına göre nedeni bu olabilir....Debriyaj telinin ayar civatası varsa onu biraz aç...Yani tel gerilsin...Belki bir müddet daha kullanabilirsin....
abi kesınlıkle dogru soyluyorsun.klr de ıken aynı sorunu son zamanlar yasamaya baslamıstım.vıtes kuculturken tek hamlede gecmıyordu vıteslerım.debrıyaj'ı bır mıktar kaldırarak sorunum cozulmustu..
-
motorun vıtes yayına bakın ve yagını degıstırın bırde debrıyaj balatınızı temızletın
-
tekrardan saolun arkadaşlar dediklerinizi yapıcam...
-
erginbay,
bu durum ne den sonra oldu ?
veya
yağ değişiminden sonra mı oldu ?
yağını sen mi değiştiriyorsun ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler