Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mz 251 Etz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Artık Yok!!BElki İlerde Burgman 400
    arkadaşlar bazı Mz'lerin üstünde Mz 251 bazılarında ise Mz 251 ETZ yazıyor.Bunların arasındaki farklılıklar nelerdir?Hangisini tavsiye edersiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Öncelikle merhaba.

    Sana ilk mesaj yazan ben olarak bildiğim kadarını izah edeyim.
    MZ ilk alman markası olarak üretilmiştir.(yanılmıyorsam)Günüm&# 252;zde hala alman markası olarak üretim yapmaktadır.1992 den sonra türkiyede üretilerek satılmaya başlandı.Bu sürece kadar üretilen MZ marka motosikletler MZ-ETZ olarak satışa sunuldu.Bu süreçten sonra ise MZ Kanuni adı altında satıldı.Yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılı civarı MZ ismini geri aldı ve motosiklet üretimi yapmaya devam etti.Türkiyede ise MZ ismi kalktı ve sadece Kanuni kaldı.ETZ yazan modeller tamamen alman üretimi,sadece MZ veya Kanuni yazan lar ise Türk üretimidir.

    Şuan 2007 değilde 1995 yılında olsak kesinlikle ETZ al derdim.Ama şuan onların dahi ahı gitmiş vahı kalmıştır.ETZ nin en yenisi 1994 model buda 13 yaş demek.Eğer illede (MZ) Kanuni alacağım diyorsan 2000 üstü araştır derim.Türk üretimde olsa, modelli makine daha iidir.Hem ETZ lerin şuan parça sıkıntısı var. Birde ETZ 150 alırsan yedek parça olayını tamamen unut.

    Örneğin; ETZ lerde piston,segman,krank v.s. Alman, sen değiştirdiğin zaman yerli parça ile değiştirmek zorunda kalacaksın.Ne kadar uyum sağlar bilemem.Ama mutlaka değiştirirsin emin ol.

    Ayrıca bu motosikletler 2 zamanlı.günümüzde bu kadar 4 zamanlı motosiklet varken bence başka modellerede bak.

    Yinede alırsan hayırlısı olsun...

  3. #3
    killing_machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R1 05
    ewet özerin dediği gibi etz olanlar kuzey almanyada mı ne üretiliyodu.kanuni olanlar tr de 150mz etz nin ben motorunun bir parçası olarak sadece karbürator monifoldunu bulamadıydım onuda kendim yapmıştım.

  4. #4
    sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2004
    MZ 90'lı yıllarda iki zamanlı makinelerin üretimini bıraktı ve bu modellerin patentini o zaman kombassan-kanuni ye sattı. MZ kendisi sadece dört zamanlı makine üretiyor artık. kanuni de belli bir süre bu modelleri üretti hem bu firmanın ismini kullanıp ve kaliteli üretmek zorunda kaldığından benim kanımca daha fazla yemedi sanırım ve üretimini bıraktı zaten son ürettiklerini iyice bozmuştu malzeme ve işçilik bakımından söylüyorum . MZ Almanya da 1906 dan beri Zschopau da üretimini devam ettiriyor. daha fazla bilgi için bkz. www.muz.de

  5. #5

    Üyelik
    18 Şubat 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Dabanvay 125cc
    bizimde 90 model doğu alman mz 251 imiz vardı gerçekten çok seri ve problemsiz bi makine idi... tabi ozaman ben 7 yaşımda idim motor rolantisinde çalışırken saat gibi gelirdi sesi hiç şaşmazdı..., o eksozdan gelen dumanının kokusunu bile unutmadım desem yeridir. Keşke Mz leri yeniden ithal etseler hemen alirim
    ::sigara:: 35 NAC 79 ::tutkuy::
    AL Bİ YBR, BİN GEBERE GEBERE :cat:

  6. #6

    Üyelik
    06 Ağustos 2008
    Şehir
    Kocaeli\Derince
    Motosikleti
    MZ 251 ETZ 1992 model
    merhaba arkadaşlar sizler her ne kadar MZ ETZ parça sıkıntısı var desenizde istediktensonra orjinal bulunuyor, piyasada yan sanayi yani yerli parça çok atıyorum yer parçaya 20,00TL ye satılıyorsa orjinal parça 35,00TL veya 45,00 TL ye satılıyor vede bulunuyor. ben kesinlikle motorsikletime yerli parça taktırmıyorum, sadece orjinali elimde olduğu halde benzinden tasarruf etmesi için yerli karbüratör taktırdım. gayet uyumlu yakıtta yarı yarıya indi. motorsikletin kalkışı, gidişi, ve rolantide sayışı dahi uyumlu orjinalden ayırt edilmiyor, ancak iç aksamında yani şanzuman, zişli, grank kolu bilya, keze orjinal taktırıyorum. yerli parşa altı ay gidiyorsa orjinal en azından kullanmadan kullanmaya değişik, temiz iki yıl gidiyor, oda bakımını yani motor yağını, şanzuman yağını eksitmeden takip edersen, sonuçta yerliler içinde geçerli sana uzun yıllar hizmet etmesini istiylorsan motorsikletinin bakımını yaptıracaksın, kısacası ben sizlerin orjinal MZ lerin parça sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. örneğin Sakarya ilinde ben bulabiliyorum, ben burada bunu buluyorsan diğer illerde bulunur, talep arz meselesi siz istedikten sonra bayii Istanbul'danda getirtiyor, sonuçta zevk meselesi, maliyeti yüksek olabilir. sevkgili arkadaşlar benim bu sitete MZ ETZ 251 1993 Model alman malı siyah granaşlı çelik çantlı motorsikletimin ilanı var isterseniz bakabilir ilanımı inceleyebilirsiniz. 16 yaşında motorsikletim yerli 16 günlük motorsiklete değişmem. herkese sevgiler saygılar, iyi sürüşler dilerim. İsmail Kurt.

  7. #7

    Üyelik
    06 Ağustos 2008
    Şehir
    Kocaeli\Derince
    Motosikleti
    MZ 251 ETZ 1992 model
    Alıntı ismail kurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar sizler her ne kadar mz etz parça sıkıntısı var desenizde istediktensonra orjinal bulunuyor, piyasada yan sanayi yani yerli parça çok atıyorum yer parçaya 20,00tl ye satılıyorsa orjinal parça 35,00tl veya 45,00 tl ye satılıyor vede bulunuyor. Ben kesinlikle motorsikletime yerli parça taktırmıyorum, sadece orjinali elimde olduğu halde benzinden tasarruf etmesi için yerli karbüratör taktırdım. Gayet uyumlu yakıtta yarı yarıya indi. Motorsikletin kalkışı, gidişi, ve rolantide sayışı dahi uyumlu orjinalden ayırt edilmiyor, ancak iç aksamında yani şanzuman, zişli, grank kolu bilya, keze orjinal taktırıyorum. Yerli parşa altı ay gidiyorsa orjinal en azından kullanmadan kullanmaya değişik, temiz iki yıl gidiyor, oda bakımını yani motor yağını, şanzuman yağını eksitmeden takip edersen, sonuçta yerliler içinde geçerli sana uzun yıllar hizmet etmesini istiylorsan motorsikletinin bakımını yaptıracaksın, kısacası ben sizlerin orjinal mz lerin parça sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. örneğin sakarya ilinde ben bulabiliyorum, ben burada bunu buluyorsan diğer illerde bulunur, talep arz meselesi siz istedikten sonra bayii ıstanbul'danda getirtiyor, sonuçta zevk meselesi, maliyeti yüksek olabilir. Sevkgili arkadaşlar benim bu sitete mz etz 251 1993 model alman malı siyah granaşlı çelik çantlı motorsikletimin ilanı var isterseniz bakabilir ilanımı inceleyebilirsiniz. 16 yaşında motorsikletim yerli 16 günlük motorsiklete değişmem. Herkese sevgiler saygılar, iyi sürüşler dilerim. Ismail kurt.
    ""satıldı ""


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)