herkese merhaba,
motorum 2500 km' de vn 800. motor sogukken- ilk çalıstırma anında- jikleyle motoru rölantide calıstırdıktan bir müddet sonra stop ediyor. daha sonra tekrar marşa bastıgımda çalısmıyor. tekrar çalıstırmak için gazı biraz daha açıp rölantide de sürekli gaz vermeye devam ederek( manuel jikle ) motorun çalısmasına devam etmesini saglıyorum, yine de bazen tekrar durmasına engel olamıyorum. bundan sonraki denemelerimde egzosttan ateş cıkıyor, ve yüksek sesli patlamalar duyuyorum. motor ısındıktan sonra bu tarz bir problemle karsılasmadım. problem her zaman mı başıma geliyor, hayır arasıra.
nacizane fikirlerim,motor sıcakken problemsiz çalısması,her zaman problemın tekrar etmemesi, bujilerde sorun olmadıgını gösteriyor, dogru mu?. platin meme yapmıs olabilir mi? bir de egzosttan cıkan ateş zannımca yanmamıs çig benzinin dısarda patlamasıdır. bunların ötesinde problem sadece benzin istasyonunun benzine su karıstırma seanslarında; ayarı biraz kacırmasından mıdır? 98 oktan kullanıyorum, sebeb olabilir mi?
herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim