Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2005 Trafik Cezaları, Trafik Kanunu Ve Yönetmeliği

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Trafik ceza madde numaraları ve 2005 yılı ceza tutarlarını öğrenmek için tıklayınız.

Karayolları Trafik Kanununu indirmek için tıklayınız

Karayolları Trafik Yönetmeliğini indirmek için tıklayınız.

Trafik Para Cezalarının Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Esas Ve Usuller İle Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği indirmek için tıklayınız.

Trafik Cezası Sorgu Ekranı

WEB: http://trfdenetleme.iem.gov.tr/
    WAP: http://trfdenetleme.iem.gov.tr/wap

Bu bölümde K.T.K. madde 116'ya istinaden, İstanbul’da Trafik Polisleri ve Fahri Trafik Müfettişleri tarafından kural ihlali yapan sürücülerin araçlarının tescil plakalarına yazılan trafik cezaları yer almaktadır. Sorgulama sonucu çıkan trafik cezaları tebliğ için adresinize posta yolu ile gelecektir. Ödeme için tebligatın gelmesini bekleyiniz. Trafik cezaları sitemizde bilgi amacıyla yayınlanmaktadır. Aracınızın ruhsatında yazılı bulunan adreste ikamet etmiyorsanız, yeni adresinizi mutlaka aracınızın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna bildiriniz. Bu yasal zorunluluktur (K.T.K Madde 32).

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren trafik para cezalarının ödeme süresi değişmiştir.

Yeni düzenleme ile 1 Ocak 2005 tarihinden sonra kesilen trafik para cezaları tebliğ tarihinden sonra 1 ay içerisinde ödenmelidir. 1 ay sonrasında ödenmeyen para cezalarına aylık yasal faiz uygulanmaktadır. 1 Ocak 2005 tarihinden sonra kesilen trafik para cezaları katlanmamaktadır.

1 Ocak 2005 tarihinden önce yazılan trafik para cezaları, eskiden olduğu gibi tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ödenmelidir. 10 gün içerisinde ödenmeyen para cezaları iki katına çıkar ve ödeme süresi 10 gün daha uzar, bu süre içerisinde ödenmeyen cezalar üç katına çıkar. 3 katına çıkan para cezası da ödenmediği takdirde aylık yasal faiz uygulanır ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca yasal işlem yapılır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    The Racing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bizimde inşallah olur
    2006 sı yokmu bunun

merhaba lütfen cvp yazın yardımlarınıza ihtiyacım var..

merhaba arkadaşlar..sizlere bişe sormak istiyorum..bugün benim arkadaşım motorsikletle ehliyetsiz ve ruhsatsız yakalandı.ruhsatı var ama yanında değilmiş.:(
    sora normal olarak motorsikletini alıp parka çekmişler..bunun cezası ne kadar ve nası ödeyebilir ayrıca daha önemlisi motorsikleti yarın çıkarabilir mi para ödemeden..sizin yazdıklarınızı okuduğuma göre taksitle de borcu ödeyebiliyormuşuz ama motorsikleti bu parayı ödedikten sora mı alabiliyoruz.ben bunu öğrenmek istiyorum..yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden çok teşekkürler..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler