Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBF 250'ye ne kadar yağ konmalı?

Motovento
    REKLAM ALANI

Benim 250'lik düldülün 2000 Km'yi doldurmasına az bi şey kaldı ve hangi yağ olursa olsun,
    servis ya da başkası her ne derse desin her 1000 Km'de yağ değiştirmeyi görev bilmemiz vesilesiyle yakında yağını değiştirmem icap edecek.

Servisteki elemanlar 1,5 lt yağ gerekir dediler ama Honda'nın sitesinde 1,8 lt yağ gerekir diyor.

Servisin dediğine uyup 1,5 lt ile yetin CBF kardeş mi demeli, yoksa Honda'nın sitesinde yazana uyup tastamam 1.8 lt'yi mi boca etmeli motora?

http://www.mc.honda-eu.com/uk/en/mc/...ifications.jsp

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende 1,5 diye biliyorum ama yağ filtreside deişirse o zaman dediğin gibi 1,8 olabilir . bunu anlamanın kolayı şudur . 1,5 lt yağı koy .. motoru 10 dakka çalıştır. yağ iice her yere erişsin sonra bi yarım saat bırak süzülsün kartere bi ölç yağını max-min arasında ise sorun yok min altında ise o zaman 100 gram lık periyotlar halinde devam et
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    1.65 lt koy kimsenin hatırı kalmasın

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    en iyisi sen kitapcıgına bak.. Kitapcıggında da hangi motor yagınıda kullanman gerektigi yazar arkadasım...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    abıcım gara cavamdakı gıbı
    vites kolunun orda mınık vıdalı delik yokmu.hani oradan yag gelene kadar koyokya ondan dıyom yanııı.....öyle deliği yok mu bunun

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı bahadinli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abıcım gara cavamdakı gıbı
    vites kolunun orda mınık vıdalı delik yokmu.hani oradan yag gelene kadar koyokya ondan dıyom yanııı.....öyle deliği yok mu bunun
    Len seninki iki zamanlı....Senin koyduğun şanzuman yağı..Adam motor yağı diyor...Sende yağ değiştirme varmı?....Benzine karıştırıyosun...Bide motorcuyum diyon....

Sana karadeniz havası yaramadı....Dön evine....Dele dele bitiremedin memleketi....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Len seninki iki zamanlı....Senin koyduğun şanzuman yağı..Adam motor yağı diyor...Sende yağ değiştirme varmı?....Benzine karıştırıyosun...Bide motorcuyum diyon....

Sana karadeniz havası yaramadı....Dön evine....Dele dele bitiremedin memleketi....
    ne sanzuman yagı abıcım.bıldın 20\50 motor yagı koyom....sanzuman yagı 90 numara oluyooo yahuu..o motora konurmu..kele get surdan...
    depoya koydum baska..lif yagı koyom yada 2 zamanlı yag koyom.
    ben motorun ıocıne kodumuzu dıoooom...onalarda 15\40 koyo....aman ne kadar korsanız koyun beeee..ıstersenız bı tene yag koyun....16 litre bıttıkce kendı tamamlar işte....
    benım jawaya 2 litre koydum gibi..ilk yag değiştirmemdi ne biliyim yahu....
    hondanında bı göstergesı vardır yag ıcın....

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    ne sanzuman yagı abıcım.bıldın 20\50 motor yagı koyom....sanzuman yagı 90 numara oluyooo yahuu..o motora konurmu..kele get surdan...
    depoya koydum baska..lif yagı koyom yada 2 zamanlı yag koyom.
    ben motorun ıocıne kodumuzu dıoooom...onalarda 15\40 koyo....aman ne kadar korsanız koyun beeee..ıstersenız bı tene yag koyun....16 litre bıttıkce kendı tamamlar işte....
    benım jawaya 2 litre koydum gibi..ilk yag değiştirmemdi ne biliyim yahu....
    hondanında bı göstergesı vardır yag ıcın....
    Hade len... Uyduruk motorcu seni....Javanın şanzuman yağı dışında yağ konmaz...Depodan benzine karıştırırsın...Sana kim anlattıysa yanlış demiş...20-50 koyuyon şanzumana hemde....İyi kitlememişssin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ne sanzuman yagı abı yaaaa....sende duyuyom bunu valla.yanı yılların tamırcılerıde yalan yapıooo...ılk defa senden duydum motora 90 numara yag kondugunu abıcım...o dedın kıtlemeden 1defa 2 defa kurtulur da yanı...mart ayuından bu zaman kadardaa kurtulunmazkı....okadarda uzun yol yaptım,son hızada cıktım .nıye oyle bısey olmadıkı..senın yanlısın var abıcım.....1 tamırcı değilkiii...15 tane tamırcıde 20\50 dedı..ha 15\40 olmaz ince gelirde...90 numarada cok kalın gelır abıcım..nerden cıkardın abicım bunu yaaaa

hem sen MZ e 90 numara mı koyon.oda 2 zamanlıı

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Biraz yağın fazla olmasında eksik olmasındaki kadar zarar olmaz...Mutlaka bir miktar da eksilticektir...1.5 yazıyorsa 1.6 veya 1.65 koymanın sakıncası olmaz...Eksik olmasın da......

Fazlalıktan en fazla keçeleri patlatır....30 ytl ye kurtarırsın...Ama eksikken motor kitlerse on katını da geçer masrafı....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    yahu benım jawada bıle gösterge varsa o hondada mutlaka vardır....ama 90 numara koyma haaa...15\40 olsun...
    ıstersen SANA YAG da koyabılırsın...bızım yag..evın yagg...ısınınca patateste kızartıp yersın...

alper abey senın
    ısmıne nıye acık mavı renk var..pro abıdede varr aynı seyy

ne oluo o...bende yapıyım mı aynısından...

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    yahu benım jawada bıle gösterge varsa o hondada mutlaka vardır....ama 90 numara koyma haaa...15\40 olsun...
    ıstersen SANA YAG da koyabılırsın...bızım yag..evın yagg...ısınınca patateste kızartıp yersın...

alper abey senın
    ısmıne nıye acık mavı renk var..pro abıdede varr aynı seyy

ne oluo o...bende yapıyım mı aynısından...
    Aymarda indirim vardı hafta sonu carrefourda 10 lt 16.90 ytl idi
    Çiçek yağı iyi gelmez,onu tornada diş çekerken kullanırız,kaleme sıvanmaz,çatlatmaz tavsiye ederim.

Şaka bir yana,boşalttığınız yağın miktarını ölçüp bir fikir edinebilirsiniz,elinizde bir veri olur.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aymarda indirim vardı hafta sonu carrefourda 10 lt 16.90 ytl idi
    Çiçek yağı iyi gelmez,onu tornada diş çekerken kullanırız,kaleme sıvanmaz,çatlatmaz tavsiye ederim.
    abıcım o dedın 16.99 ytl dır yahuuu...benım bıldım buyuk magazalar hep öyle fıyatlar goyooo

ben bı aç karnımı doyurup geleyım barii..hamsı yıyecem valla.yaglı yaglııı....oooohhhhhhhh

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    abıcım o dedın 16.99 ytl dır yahuuu...benım bıldım buyuk magazalar hep öyle fıyatlar goyooo

ben bı aç karnımı doyurup geleyım barii..hamsı yıyecem valla.yaglı yaglııı....oooohhhhhhhh

Eğer bu bahadın lı geleceğin metesi olmassa ben bişey bilmiyom....Kursmu aldın len....

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)