Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kaskı boyadım ama ...

REKLAM ALANI
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Gelecek günlerde yeni bi kask alacagımdan cinlee kaskımı siyaha boyadım ama biraz mat gibi durdu boya
    (resimler biraz bulanık cıktı )

Acaba maliyeti fazla olmayan ne gibi bir şey kullanabilirim , vernik mesala kullanılır mı :? Kullanılırsa nasıl vernik kullanmalıyım :?:
    Şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    maksimumhiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot 103
    güzel olmuş

güzel

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    maksimumhiz
    Teşkürler bu eski haliydi

Forumdan Uzaklaştırıldı solistalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150 Zat
    Arkadaş cinlee boyadım demişsin ? hiç anlamadım nedir o ? Bende boyamayı düşünüyorumda Sprey boya alsak olmaz mı ?

cem-beat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kinetic style - honda beat - honda dylan ses 150
    kardeş bwende yapmıştım mat wernik kullan güzel oluyo
    [B]aldım sonunda ama daha gelmedi dylan dylan dylan[/B]
    [B]geliyo geliyo çarşamba(21.05.2008) gibi bende olacak inşallah[/B]

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı solistalper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş cinlee boyadım demişsin ? hiç anlamadım nedir o ? Bende boyamayı düşünüyorumda Sprey boya alsak olmaz mı ?
    Kardeş hata bende cinli kask demek istedim Sefabet marka kask.Yarın gündüz ışıgında resmini cekeyim koyayım .Bu arada burda sprey boyayı 3 ytl aldım pek güvenmiyorum boyaya ama bakalım:Boya iyi olmadıgımdan verniklersem daha iyi görünecegini düşünmüştüm

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Boya bir zaman sonra dokulecek ben neler denedim artik tecrube var. Akrilik boya alip tiner ile inceltip bir sprey yada tabanca ile sikarsan tutabilir.Eger alttaki yuzeyi kazimadi isen kesin tutmayacak simdiden soyleyim.Kullanacagin vernigin parlak olmasi ve kat sayisinin fazla olmasi koruyucu ozellik verecektir.Birde mat siyah yerine komando deseni yada gok kusagi gibi yaratici seyler dene bir gorsellik katmayi dene.Sablon bile kullanabilirsin.Kullanmazsin ama goruntusu hos olur
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

ucuz bir kask alıp üzerinde çalışmak lazım

normal sprey boyalardan başka özel metalik sprey boyalar var.Onlar olurmuki?

Motosikleti
    Honda, 2008, CBF 150/ Karaböcük Namı diğer KAĞNI
    Emek edip bir şeyler ortaya çıkarmak güzeldir, emeğe saygı duyuyor, eseri ortaya çıkaranı taktir ediyoruz. Desenli ya da desensiz oluşu kişisel bir tercihtir. Örneğin ben, desensiz kaskı daha çok beğenirim. Sanıyorum PİERzig de sade olanını tercih etmiş.
    Oto boyacıları, araçlardaki plastik aksamı boyarken önce plastik astarı (buna polyester astar da deniyor) vuruyorlar, daha sonra da boyayı atıyorlar. Dikkat edilirse, araçların tamponu orijinalinde boyalıysa, boya kolay kolay dökülmez, ama sonradan boyanan tamponların boyası yer yer dökülür. Bu şekilde boyanmış parçalarda polyester astar ya hiç kullanılmamış, ya da çok az kullanılmıştır. (bunları otoboyasıyla uğraşan tanıdıklarımdan öğrendim)
    Sonuç:Kaskın boya tutmaması, boyanın hemen dökülme nedeni de boya altına polyester astar atılmamasındandır.
    [COLOR="Blue"][FONT="Verdana"][SIZE="1"][I]Delikanlılığın kitabını yazdım ama basacak matbaacıyı bulamadım:wiinkk: [/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]
    [SIZE="1"][FONT="Tahoma"][COLOR="Blue"][I]C.SÜĞÜRTİN__[/I][/COLOR][/FONT][/SIZE]

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    djelals,zeda3000
    Kardeşler dediginiz gibi olacak heralde baya dökülecek bi kat daha boya sıkıp verniklemeyi düşünüyorum yeni kaskı alıncaya kadar idare etsin zati fazla sürmüyorum motoru eger bu yagmura denk gelirsem bu haliyle boya akar heralde (Resimlerde kask daha güzelmi görünüyo ne)

sonix

cok meşakatli :D hic bulaşma bike elini cinli kaska bulama hehe

maksimumhiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot 103
    abi bence eski haliyle kıyaslanamayacak kadar güzel olmuş, siyah çok asilduruyor, kaskın üzerinde çok severim

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    hehe ben de vizörünü değiştirip boyamıştım asyalı kaskımı ama topladığım akşam kaza yaptım yani birşey değişmedi. airoh aldım.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Bi sprey vernikle bütün umutlarıum kaskın üzerinden akan boya gibi gitti Halbuki kaskın ön tarafına vernigi sıktıgımda hic bişey olmadı ama kaskın bazı tarafları boyayı tutmamış olacakki vernigi sıkınca o taraflar pütür pütür oldu şekil 1a

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    resimler büyük sanırım bir görünüyor sonra kayboluyor.
    boyutların küçültüp eklersen herkes görebilecek
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Ben neden bu resmi göremiyorum sorun bendemi yoksa resmi kaldırdınızmı.

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    SaLToN,TuğrulÖzbek
    Resimleri düzelttim arkdaşlar. 640 * 480 den büyük fotolar forumda cıkmıyor artık.Bunuda ogrenmiş olduk.Ayrıca bidaha kalkı boyamaya kalkmayacagımıda öğrenmiş olduk

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    aynı sorun bendede oldu ve kaskı atmak zorunda kaldım baoya aynı çeşit değilmiş demekki

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    akrilik kullanın arkadaşlar
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı alplion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı sorun bendede oldu ve kaskı atmak zorunda kaldım baoya aynı çeşit değilmiş demekki
    Aynısını bende yapacam heralde:S Çinliydi minliydi ama idare ediyodu her ne kadar kaskın icinde alizeler gibi esinti hissetsemde

Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akrilik kullanın arkadaşlar
    Akrilik Boya
    Akrilik reçinesinden elde edilen sentetik boyadır. Akrilik çabuk kuruyabilen ve boya maddelerine kolay karışabilen bir maddedir. Hem suluboyanın saydam parlaklığını, hem de yağlı boyanın kıvamını verir. Isı ve diğer bozucu etkilere karşı yağlıboyadan daha dayanıklıdır.
    Abi tavsiyen icin sagol bu üzerindeki boyayı tinerle cıkarabilirsem akrilikle deniyecem

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hiç boyayı çıkartiim diye uğraşma
    al eline 2000 zımpara yanınada leğenin içine ılık su koy çık balkona otur kucana al kaskı dizinin üstünede eski bir havlu veya bez ser zımpara ile diş aç attığın boyaya ve o kabaran kısımları eline gelmeyecek şekilde zımparala ...tüm boyayı çıkarmak hem zor hemde gereksiz bi iş nasılsa yeniden boyayacağın için önemli olan alttaki zemini pürüssüzleştirmen..
    yanılmıyosam tabancan var .. tanıdığın birinde gölge tabancası alırsan daha kolay atarsın boyayı
    akrilik düz siyah al tabancayla at .. daha sonra akrilik son katla verniğini at
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)