Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

önfar ampulünün değeri... 12v 18\18w nedir

Motovento
    REKLAM ALANI
    kentacdis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    coming soon
    arkadaşlar söz konusu motor asya 150-t1 öndeki iki farlarlardan birtanesinin üzerinde aşşağıdaki fot tada gözüktüğü gibi "12v 18\18w" yazıyor

bunun tam anlamı nedir?
    bana 18watt demeyin kalanının anlamı nedir bilen varmı?

aydınlatma yetersiz geldiğinden daha güçlü ampul taksam 35x2 taksam
    toplam70w
    eskisinin 2katı...
    alternatör,sigorta veya akü gibi şeyler sorun çıkarırmı
    kısacası motor tartarmı acaba??

ampulün gücü arttırınca elektrik aksamında ne gibi değişiklikler yapmak gerekir?

saygılar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    12v 18/18 açılımı,12 volt 18 wat kısa far 18 wat uzun.
    35/35 yaparsanız sigorta kaldırmayabilir,uzun süreli gece seyahati yapıyorsanız,akünüzde bitebilir.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    senin kullandığım motorun benzerine 35/35w kullanıyorum (daha doğrusu benim motor için bir parçacının verdiği) aküde çabuk bitirmesi gibi bir sorun var en iyisi 18/18w olan bir ampul ile değiştirip birde bu şekilde deneyeyim
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

kentacdis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    coming soon
    Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin kullandığım motorun benzerine 35/35w kullanıyorum (daha doğrusu benim motor için bir parçacının verdiği) aküde çabuk bitirmesi gibi bir sorun var en iyisi 18/18w olan bir ampul ile değiştirip birde bu şekilde deneyeyim
    ben güçlendirmek istiyorum aydınlatmayı yokmu çözümü olan?

ayrıca bir topicmi açsam aydınlatmayı güçlendirmek ve tesisat hakkında...

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    led far aydınlatması konusunda araştırmalar yapıyorum belki 18/18 yaptıktan sonra ek olarak kısa farlar ile birlikte kullanırım. büyük parmak ledler var onları bir araya getirip yine 10 w gibi bir rakamla daha etkin bir aydınlatma sağlamayı düşünüyorum
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    faydalı bilgilerde benım on far röle baglantısı var... Ordan bakabilirsin...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Ampülde watt kadar kalitede önemli benim kanımca.Daha önce kullandığım YBR'nin orjinal ampülü 35/35W Philips'ti yanlış hatırlamıyorsam.Kısası patlayınca yerine serviste başka bir marka takmışlardı ve kalite acayip düşmüştü.Sonra 60/55W bir ampül almış, akü ile arasına da röle mi,regüle mi,regülatör mü ne karın ağrısı iki tane (kısa ve uzun için ayrı ayrı) taktırmıştım.Ama akünün canına okumuştu ve acayip ısındığı için orjinal 35/35W Philips bulup onu taktırmıştım tekrar.Philips'in 35/35W olanı neredeyse 60/55W kalitesiz bir ampül kadar iyi aydınlatıyor bunu anladım o zaman.

Şimdi ki motorum CBF 250'nin ise orjinalinde 60/55W ampül var.Ben araya yine röle,regüle ya da regülatör müdür nedir o zamazingodan taktırdım ve Opel'deki bir arkadaşım vasıtasıyla pert olmuş bir otomobilden çıkarttırdığım 100W xenon ampülü de taktırınca yeme de yanında yat durumu hasıl oldu.Daha önceki hali de çok ama çok iyi aydınlatıyordu ama şimdi daha bi iyi oldu.Artık geceleri hiç bir dört tekerlinin bana uzun farlarını çakıp kısa farını yakmama gibi bir şansı yok.Anında cevabını alıyor çünkü...

Sana tavsiyem akünü ve şarj sistemini yormamak adına ampülün orjinal değerini koruman ve mümkünse Philips ya da Osram marka bir ampülü denemen...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)